Ellieaey νησί Ισλανδία

Το πιο “μοναχικό” σπίτι στον κόσμο δεσπόζει πάνω σε μια καταπράσινη πλαγιά ενός νησιού στη νότια Ισλανδία, αποτελώντας έναν ξενώνα που προσφέρει την πλήρη απομόνωση στους επισκέπτες του…

Το Ellidaey είναι ένα απόμερο νησί στο αρχιπέλαγος Vestmannaeyjar στη νότια Ισλανδία που φυσικά δεν κατοικείται από ανθρώπους, αλλά είναι διάσημο για το “μοναχικό” λευκό σπίτι που δεσπόζει στο καταπράσινο κέντρο του.

Ellieaey νησί Ισλανδία απομονωμένος ξενώνας

Μια γεωθερμική λίμνη με μπαρ στη Ισλανδία που αποτελεί το όνειρο κάθε ταξιδιώτη! (εικόνες, video)

Η εν λόγω οικία έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων, που θέλησαν να μάθουν πώς είναι δυνατόν κάποιος (ή κάποιοι) να κατοικούν εκεί, όπου δεν υπάρχει ούτε ηλεκτρικό ρεύμα αλλά ούτε και νερό.

Ο απομονωμένος ξενώνας

Τον 18ο και το19ο αιώνα στο νησί Ellidaey κατοικούσαν πέντε οικογένειες, που ασχολούνταν αποκλειστικά με το ψάρεμα και την κτηνοτροφία. Ωστόσο, στο πέρασμα των χρόνων, και πιο συγκεκριμένα τη δεκαετία του 1930, οι λίγοι κάτοικοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το νησί και να ζητήσουν μια καλύτερη ζωή και εργασία στις πόλεις τις Ισλανδίας.

Ellieaey νησί Ισλανδία λευκό σπίτι μέσα στο πράσινο

Έτσι το νησί εγκταλείφθηκε εντελώς μέχρι που χτίστηκε εκεί ένα λευκό σπίτι, που δεν είναι τίποτα άλλο από έναν απομονωμένο ξενώνα, τον οποίο κατασκεύασαν κυνηγοί για να μπορούν να μείνουν κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου.

Ellieaey νησί Ισλανδία μοναχικό σπίτι στον κόσμο

Η χώρα που ανοίγει τα σύνορά της σε τουρίστες εν μέσω κορονοϊού αλλά μόνο σε πλούσιους!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω νησί διαβιούν σπάνια θαλασσοπούλια, οι περίφημες φρατέρκουλες, που ζουν από τα ψάρια τα οποία αφθονούν στη θάλασσα ολόγυρα. Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, έχει κηρυχθεί ως προστατευόμενη περιοχή.

Ellieaey νησί Ισλανδία απομονωμένος ξενώνας χωρίς ρεύμα

Ο ξενώνας διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα ούτε και νερό, ενώ τροφοδοτείται από μια γεννήτρια και το βρόχινο νερό. Προσφέρει απόλυτη ηρεμία στους επισκέπτες, ενώ συχνά-πυκνά, καιρού επιτρέποντος, εκτός από τους κυνηγούς, φτάνουν εδώ και τουρίστες με ημερήσιες εκδρομές, για να θαυμάσουν το φυσικό κάλλος της περιοχής. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε…

Η αλήθεια είναι ότι η Ισλανδία φημίζεται για τη φυσική της ομορφιά, όπως και για τον πιο εντυπωσιακό καταρράκτη Godafoss.

Ο εντυπωσιακός «καταρράκτης των Θεών»!

Godafoss: Ο εντυπωσιακός «καταρράκτης των Θεών»!

Ο καταρράκτης Godafoss βρίσκεται στην περιοχή Mývatn στη βορειο-κεντρική Ισλανδία, κοντά στην ορεινή περιοχή Sprengisandur και είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες της χώρας, η ιστορία του οποίου συνδέεται με τον εκχριστιανισμό των Ισλανδών.

Godafoss: Ο εντυπωσιακός «καταρράκτης των Θεών»!

Η αιτία της παρακμής της νορβηγικής θρησκείας των ειδώλων ήταν η εμφάνιση μιας νέας θρησκείας, του Χριστιανισμού, και η Ισλανδία ήταν μία από τις τελευταίες βόρειες χώρες που εκχριστιανίστηκε, γύρω στο 1000 μ.Χ.

Godafoss: Ο εντυπωσιακός «καταρράκτης των Θεών»!

Όταν συνέβη αυτό, ο ιερέας Lawspeaker Þorgeirr Ljósvetningagoði προέτρεψε τους πιστούς να καταστρέψουν όλα τα ειδωλολατρικά αγάλματα του παρελθόντος, ρίχνοντάς τα στα ορμητικά νερά του καταρράκτη. Για το λόγο αυτό ονομάστηκε συμβολικά «Godafoss», δηλαδή «καταρράκτης των θεών», σηματοδοτώντας το τέλος της ειδωλολατρίας.Η Χαλκιδική του χειμώνα! Βόλτα στους άγνωστους καταρράκτες της – Ένας καλά κρυμμένος “παράδεισος”! (βίντεο)

Godafoss: Ο εντυπωσιακός «καταρράκτης των Θεών»!

Ο καταρράκτης Godafoss πέφτει από 12 μέτρα ύψος, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό θέαμα, αποτελώντας τμήμα του Εθνικού Πάρκου της Ισλανδίας που εκτείνεται στην ευρύτερη περιοχή, το οποίο συγκεντρώνει πλήθος κόσμου λόγω της φυσικής ομορφιάς που διαθέτει.

Ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της χώρας και αγαπημένος τόπος για τους επαγγελματίες και μη φωτογράφους, ο Godafoss συμπεριλαμβάνεται στους πλέον θεαματικούς καταρράκτες του κόσμου!

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ