Καταρράκτες Βαρβάρας Χαλκιδική

Είναι ένας από τους αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς κατά την θερινή περίοδο, ωστόσο η Χαλκιδική αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση και για τους επισκέπτες του χειμώνα, αφού έχει καλά κρυμμένα μυστικά να αποκαλύψει, όπως οι άγνωστοι καταρράκτες της.

- Advertisement -

Δύο μαγευτικοί καταρράκτες στον δήμο Αρναίας, και συγκεκριμένα κοντά στα ορεινά χωριά της Βαρβάρας και της Ολυμπιάδας, στην τοποθεσία Κηπουρίστρα-Νεροπρίονο προκαλούν των ενδιαφέρον των χειμερινών της επισκεπτών, που απολαμβάνουν το πλούσιο φυσικό της κάλλος τον χειμώνα σε όλο του το μεγαλείο.

6 πανέμορφα χιονισμένα νησιά – Λευκό πέπλο στην παραλία!

Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες της Βαρβάρας

Κρυμμένοι μέσα στην πυκνή βλάστηση, οι δύο καταρράκτες περιστοιχίζονται από ίταμους, σκλήθρα, φλαμουριές, οξιές και άγριες φουντουκιές, καθώς και βράχια με έντονα χρώματα, τα οποία σχηματίζουν ένα είδος πύλης.

Το σημείο ονομαζόταν «του Αγγελούση», ενώ το νερό καταλήγει στον Μαυρόλακα, το ποτάμι που είναι το σύνορο Ολυμπιάδας-Βαρβάρας. O πρώτος καταρράκτης είναι ορατός από ψηλά, ενώ στον δεύτερο θα νιώσετε την ορμή του νερού, ακόμα και το καλοκαίρι.

Πελοπόννησος: Σας αποκαλύπτουμε το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο δάσος της Ελλάδας – Φτάνει μέχρι την παραλία!

Η φύση σάς προσκαλεί να περπατήστε προς τους καταρράκτες σε μια σύντομη διαδρομή των 10′ περίπου και διασχίστε τα μικρά ξύλινα γεφυράκια.

- Advertisement -

Ο τόπος είναι ιδανικός για οικογένειες με μικρά παιδιά, αλλά και για τους λάτρεις της πεζοπορίας, που απολαμβάνουν έναν επίγειο παράδεισο που δεν ονομάζεται τυχαία ο Αμαζόνιος της Ελλάδας. Θα το καταλάβετε βλέποντας το ακόλουθο βίντεο…

Ο άγνωστος καταρράκτης της Αττικής

Το γνωρίζατε ότι υπάρχει καταρράκτης στην Αττική; Κι όμως! Μάλιστα απέχει μόλις μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας και είναι η ιδανική εξόρμηση στη φύση για το Σαββατοκύριακο. Ο καταρράκτης αυτός συγκαταλέγεται στα 3 μυστικά σημεία της Αττικής για απολαυστικές ημερήσιες εκδρομές!

Καταρράκτης Βαλανάρης - Πεντέλη Αττική

Ο λόγος για τον καταρράκτη της Πεντέλης που λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν την ύπαρξή του… Ο συγκεκριμένος καταρράκτης είναι επίσης γνωστός ως καταρράκτης Βαλανάρης επειδή κάποτε στη γύρω περιοχή υπήρχαν δάση με βελανιδιές. Ο υπέροχος αυτός μικρός καταρράκτης βρίσκεται στην περιοχή Ντράφι-Καλλιθέα και το ύψος του δεν ξεπερνάει τα 6 μέτρα.

Καταρράκτης στην Αττική

Μερικές φορές γίνεται και διπλός… Όταν τα νερά είναι πιο λίγα δημιουργούνται δύο μικροί καταρράκτες που πέφτουν με δύναμη πάνω στη λιμνούλα που έχει σχηματιστεί στην περιοχή. Τις βροχερές μέρες το ρέμα μετατρέπεται σε χείμαρρο με αρκετή δύναμη και πολλά νερά. Η λίμνη έχει πάντα νερό και γι’αυτό αποτελεί πόλο έλξης άγριων ζώων.about:blank10 “άγνωστοι” καταρράκτες της Ελλάδας & 1 bonus στην Αττική – Τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους!

Καταρράκτης Βαλανάρης - Αττική

Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών που γνωρίζουν τον καταρράκτη πηγαίνουν εκεί για πικνίκ αλλά και για μπάνιο. Η θέα από εκεί είναι εκπληκτική και ειδικά τις ηλιόλουστες μέρες οι χρωματισμοί που δημιουργούνται στη λίμνη είναι μοναδικοί.

Πώς θα φτάσετε στον καταρράκτη

Για να φτάσετε στον καταρράκτη της Πεντέλης θα πρέπει να έχετε ως κατεύθυνση την Πεντέλη και τη λεωφόρο Αχαιών, όπου εκεί θα κάνετε μια μικρή παράκαμψη σε ένα χωματόδρομο. Ο χωματόδρομος αυτός οδηγεί στον καταρράκτη και περπατώντας στο μονοπάτι μέσα σε 2 λεπτά θα έχετε φτάσει στο υπέροχο αυτό τοπίο.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ