Η μία μετά την άλλη «σκάνε» οι ανακοινώσεις αεροπορικών εταιρειών για νέες πτήσεις προς την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα νησιά της Ελλάδας, για επέκταση των ήδη υπαρχόντων δρομολογίων αλλά και για βάσεις στο «Ελ. Βενιζέλος», γεγονός αρκετά ελπιδοφόρο για τον εισερχόμενο τουρισμό την επόμενη χρονιά.

Μετά την ανακοίνωση της British Airways για την προσθήκη της Κεφαλονιάς στο δίκτυό της από το επόμενο καλοκαίρι με απευθείας πτήσεις από το Λονδίνο, και η Air France θα συνεχίσει να συνδέει την Αθήνα προς τη Νίκαια, την Τουλούζη και τη Μασσαλία από τις 15 Απριλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, φέρνοντας τους Γάλλους τουρίστες πιο κοντά.

British Airways

Ακόμα πιο κοντά έρχεται και η Κύπρος, όπου η κυπριακή αεροπορική εταιρεία Tus Airwaysεπεκτείνει τη δραστηριότητά της στην ελληνική αγορά με απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς τη Λάρνακα, ενώ και η Alitalia πετάει εδώ και λίγο καιρό με απευθείας καθημερινή πτήση από Αθήνα προς το Μιλάνο και συγκεκριμένα προς το αεροδρόμιο Linate, που απέχει μόνο 7 χιλιόμετρα από το κέντρο του Μιλάνου.

Αυτόν τον Δεκέμβριο… όλα είναι τζάμπα! Οι καλύτερες εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο

Μια αρκετά σημαντική για τη χώρα μας προσθήκη στο δίκτυό της έκανε και η Qatar Airways, καθώς από τις 27 Μαρτίου ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη. Η αεροπορική εταιρεία θα πραγματοποιεί τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα από την Ντόχα στη συμπρωτεύουσα.

Την ίδια ώρα, η Αθήνα γίνεται ο 144ος προορισμός της Wizz Air με οκτώ νέα δρομολόγια που θα ξεκινήσουν το 2018 από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προς την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Γεωργία, τη Λιθουανία, τη Δημοκρατία της Μολδαβίας και την Πολωνία.

Σας βρήκαμε SUPER προσφορά σε πολυτελές chalet στην Αράχωβα μόνο με 32,5€ το άτομο!

Σε όλα τα παραπάνω ευχάριστα νέα, έρχεται να προστεθεί και η στρατηγική κίνηση της Volotea να κάνει την Αθήνα τη 12η βάση της. Συγκεκριμένα, η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία βάσης στο «Ελ. Βενιζέλος» και δύο νέα δρομολόγια προς τη Βερόνα και το Ηράκλειο της Κρήτης, δημιουργώντας 30 άμεσες θέσεις εργασίας στην Αθήνα, προσφέροντας παράλληλα 320.000 αεροπορικές θέσεις και αυξάνοντας τη χωρητικότητά της κατά 160%.

Τέλος, πέρα από τα νέα δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών που συνοψίσαμε παραπάνω, έχουμε και τη δημιουργία μιας νέας ελληνικής αεροπορικής εταιρείας, της Air Mediterranean. Η νέα αεροπορική εταιρεία πετά σε επτά προορισμούς και συγκεκριμένα στο Λονδίνο, τη Στοκχόλμη, το Χαρτούμ, τη Λάρνακα, τη Τζέντα, την Καζαμπλάνκα και Βαγδάτη.

πηγή:airnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ