Πολικές θερμοκρασίες που άγγιζαν τους -9 βαθμούς Κελσίου καταγράφησαν σε πολλές περιοχές της χώρας σήμερα το πρωί, Τρίτη 21/12. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφησαν στον Άγιο Παύλο Ημαθίας, όπου το θερμόμετρο έδειξε -8,5 βαθμούς Κελσίου, στο Βαρικό Φλώρινας (-7,9), στο Νευροκόπι (-7,4) και στο Μεσόβουνο Κοζάνης (-7,3).

Παράλληλα, οι σταθμοί του δικτύου meteo που λειτουργούν σε χιονοδρομικά κέντρα και ορεινά καταφύγια κατέγραψαν ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες.

χαμηλότερες θεμοκρασίες

Στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν η θερμοκρασία έπεσε στους -12,8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο καταφύγιο Λαϊλιά Σερρών και στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου στους -10,8 βαθμούς Κελσίου.

Αντίστοιχα ήταν τα δεδομένα και χθες Δευτέρα 20/12. Παγετός επικρατούσε το πρωί της Δευτέρας στα ορεινά και ημιορεινά της χώρας. Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Καρπενήσι (Ποταμιά Βουτύρου) και ήταν ίση με -7,4 βαθμούς Κελσίου.

Την “πρωτιά” στις χαμηλότερες θερμοκρασίες είχαν, Καρπενήσι (Ποταμιά Βουτύρου, 7,4), Βωβούσα Ιωαννίνων (-7) και Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης (-6,8).

Δείτε επίσης

Προηγούμενο άρθροΖαγόρι: τα 10+1 highlights για ψαγμένους ταξιδιώτες!
Επόμενο άρθροΤρίκαλα: Χριστούγεννα στην πόλη των…ξωτικών – Όλα όσα συμβαίνουν φέτος στο πιο ωραίο θεματικό πάρκο της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ