Η κακοκαιρία “Μήδεια” ήδη έχει βάλει στον… πάγο το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, με πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια, μεταμορφώνοντας τη χώρα σε ένα αλπικό τοπίο, με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και τσουχτερό κρύο. Αυτή τη στιγμή χιονίζει στην Αθήνα, με τα βόρεια προάστια να έχουν πυκνή χιονόπτωση, ενώ το 48ωρο αναμένεται να φέρει χιόνια και στο κέντρο της πρωτεύουσας…

Δείτε τον καιρό για σήμερα αναλυτικά

Χιόνια στην Αθήνα φέρνει η “Μήδεια”

Χιονοπτώσεις και στο κέντρο της Αθήνας θα φέρει η «Μήδεια» τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία που μετέφερε ο Τάσος Αρνιακός. Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας θα πέσουν την Τρίτη (16/2), σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό από σήμερα το απόγευμα τα έντονα φαινόμενα που συνοδεύουν την κακοκαιρία «Μήδεια» θα κάνουν την εμφάνισή τους στην Αττική, ενώ από την Τρίτη αναμένεται να χιονίσει. Συγκεκριμένα, πυκνή θα είναι η χιονόστρωση από την Αττική Οδό και πάνω, προς το Μαρούσι, όπου το χιόνι μπορεί να φτάσει και στους 20-25 πόντους.

Στην πλήρη εξέλιξη της πρώτης φάσης λοιπόν της κακοκαιρίας πολλά είναι αυτά τα μέρη της χώρα μας όπου σημειώνονται πολικές θερμοκρασίες… Τις πρωινές ώρες σήμερα στη Δυτική Μακεδονία έπεσαν οι θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Δείτε επίσης: Κακοκαιρία Μήδεια- Οι διακοπές κυκλοφορίας σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα

Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Κλεισούρα Καστοριάς, στους -12,7 βαθμούς Κελσίου. Οι επόμενες χαμηλότερες θερμοκρασίες το πρωί της Κυριακής σημειώθηκαν σε Βλάστη Κοζάνης (-12,6), Νότιο Πεδίο Κοζάνης (-11), Βουνάσα Γρεβενών (-10,9), Μεσόβουνο Κοζάνης (-10,8), Φλώρινα (-10,2) και Άγιο Παύλο Ημαθίας (-10,1).

Ακόμη χαμηλότερα έπεσε το θερμόμετρο στα χιονοδρομικά κέντρα, όπως στο Χ/Κ του Καϊμακτσαλάν όπου η ελάχιστη θερμοκρασία έφτασε τους -15,7 βαθμούς.

Δείτε τον πίνακα του Meteo με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες!

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ