Οι Εικόνες με τον Τάσο Δούση συνεχίζουν τον νέο κύκλο επεισοδίων στο Open TV! Αυτή τη φορά μας ταξιδεύουν στο Ιράν και συγκεκριμένα στο πρώτο επεισόδιο στην πρωτεύουσά του, Τεχεράνη ενώ στο δεύτερο παρουσιάζουν τη Σιράζ, την πόλη των ποιητών και των ρόδων!

O Τάσος Δούσης και οι ΕΙΚΟΝΕΣ ταξιδεύουν στο Ιράν, με στόχο να μας παρουσιάσουν τα «πετράδια» της περσικής αυτοκρατορίας! Στο πρώτο επεισόδιο, ξεκινώντας από την πρωτεύουσα Τεχεράνη ανακαλύπτουν το Παλάτι των Λουλουδιών· έναν πολιτιστικό θησαυρό από γυαλί, ασήμι και χρυσό, τον μαρμάρινο πύργο Αζαντί και μας προσφέρουν εξωπραγματικές εικόνες μέσα και έξω από το Μαυσωλείο του Αγιατολιάχ Χωμεϊνί.


Ο Τάσος Δούσης και η ομάδα του επισκέπτονται επίσης το παζάρι της Τεχεράνης, όπου μαθαίνουν όλα τα μυστικά για την αγορά των περσικών χαλιών, θαυμάσουν την Ταμπιάτ· την πεζογέφυρα «καμάρι» της Τεχεράνης, κάνουν ατελείωτες βόλτες στο χωριό Νταρμπάντ στα βόρεια της Τεχεράνης και δοκιμάζουν περσικό φαγητό σ’ ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της πόλης.

Στο δεύτερο επεισόδιο μας παρουσιάζουν τη Σιράζ, την πόλη των ποιητών και των ρόδων!

Επισκέπτονται το κάστρο, ένα καλοδιατηρημένο φρούριο στο κέντρο της Σιράζ, το τζαμί – μαυσωλείο του Σαγιέντ Μιρ Αχμάντ, το μαυσωλείο του Σααντί και το «κόσμημα» του Ιράν, το Ροζ Τζαμί.

Μας ξεναγούν στο παζάρι της Σιράζ, ένα από τα εντυπωσιακότερα στο Ιράν, όπου μας παρουσιάζουν μοναδικά αντικείμενα τέχνης τα οποία έχουν κατασκευαστεί από κόκκαλα καμήλας.

Ο Τάσος Δούσης και η ομάδα του επισκέπτονται, επίσης, την Περσέπολη, ακολουθώντας τα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και τη Νεκρόπολη στη Σιράζ, όπου παρατηρούν τους κρυφούς τάφους των βασιλιάδων.

Ο Τάσος Δούσης συνεχίζει τα ταξίδια, με σκοπό να μας παρουσιάζει μέσα από τις ΕΙΚΟΝΕΣ , ελληνικούς και ξένους προορισμούς έτσι όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί! Ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο μαζί με τις Εικόνες και μάθετε τα πάντα από τον expert του είδους και την ομάδα του!

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο κανάλι του Τάσου Δούση στο YouTube για να ανακαλύψετε περισσότερα tips και προορισμούς!

Δείτε όλες τις εκπομπές “Εικόνες με τον Τάσο Δούση” στο επίσημο κανάλι στο YouTube

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ