ΝΕΑ

Η Θεσσαλονίκη φημίζεται για το καλό φαγητό της και τα εξαιρετικά της εστιατόρια!

Γι’ αυτό και στη επόμενη επίσκεψή σας, θα πρέπει να κάνετε μια στάση σε ένα από τα εστιατόριά της, για να γευτείτε νόστιμη δημιουργική μεσογειακή κουζίνα! Εμείς σας προτείνουμε τις καλύτερες… διευθύνσεις για να μείνουν ευχαριστημένοι ακόμα και οι πιο απαιτητικοί ουρανίσκοι!

Famigliano

Με φιλοσοφία και όνοµα που παραπέµπει στην οικογένεια και την παράδοση και µε µότο «Handmade Happiness», το Famigliano, σε πολύ προνοµιακό location -απέναντι από τον Λευκό Πύργο-, συνεχίζει την επιτυχηµένη πορεία του µε το πρωτότυπο concept του: Ιταλικές συνταγές προσαρµοσµένες σε ελληνικές ποιοτικές πρώτες ύλες! Επιλέξτε ανάµεσα σε φρέσκες σαλάτες, εκλεκτά ορεκτικά, ζυµαρικά και ριζότο και δοκιµάστε το ξεχωριστό Famigliano Βurger! Το casual περιβάλλον µε τον µεγάλο ξυλόφουρνο σε πρώτο πλάνο ενδείκνυται για όλες τις ώρες, από το πρωί για αρωµατικό καφέ και εξαιρετικό πρωινό, στη συνέχεια για lunch και dinner, µέχρι ποτάκι το βράδυ! Καθηµερινά 08:00-01:30 (η κουζίνα). Και delivery! Highlight: Τα προϊόντα δικής τους παραγωγής (τα οµώνυµα), όπως κρασί και σάλτσες που βρίσκουµε εντός και διατίθενται προς πώληση.

Info: Τσιρογιάννη 5, Λευκός Πύργος, Τ. 2316 008188, www.famigliano.com
fb Famigliano

Το Μανιτάρι

Από τις καλύτερες προτάσεις για φαγητό στην πόλη, ένα urban chic εστιατόριο, στον 2ο όροφο του Εµπορικού Κέντρου Σοφούλη, στην Καλαµαριά, που έχει καταφέρει να γίνει σηµείο γευστικής αναφοράς -και καθόλου τυχαία. Η εποχική ανανεωµένη κάρτα ξεχωρίζει για το mix & match των premium πρώτων υλών που φτάνουν από διάφορες περιοχές της χώρας και καταλήγουν σε γευστικότατους εµπνευσµένους συνδυασµούς πιάτων µιας new age δηµιουργικής κουζίνας, µε συνταγές από όλη την Ελλάδα. Την εξαιρετική κάρτα υπογράφει ο chef Δηµήτρης Παµπόρης και εκτελεί παραδειγµατικά ο chef Λεωνίδας Παντσιούκας. Highlights: Η ενηµερωµένη wine list, το ευγενέστατο και επαγγελµατικό service και ο κοµψός χώρος. Καθηµερινά13:00-00:00 (η κουζίνα).

Info: Θεµιστοκλή Σοφούλη 57 (Εµπορικό Σοφούλη), Καλαµαριά, Τ. 2310 415289, www.to-manitari.gr, fb Εστιατόριο «Το Μανιτάρι»

Duck

Από την πρώτη στιγµή που άνοιξε, το 2014, κέντρισε το ενδιαφέρον, όχι µόνο γιατί ήταν το «κρυµµένο µυστικό» στην αποµακρυσµένη βιοµηχανική περιοχή του Δήµου Πυλαίας, αλλά και για το ιδιαίτερο concept του…

Μπαίνοντας, αρχικά νιώθεις σαν να εισβάλλεις σε κάποιο σπίτι, καθώς όλα στο Duck που φέρουν την υπογραφή της αρχιτεκτόνισσας Ράνιας Σταµατάκη σε country style ύφος µοιάζουν σαν καλοστηµένο σκηνικό από φινετσάτη εξοχική κατοικία… Στη full open cuisine του που µονοπωλεί στον χώρο του εστιατορίου, η ιδιοκτήτρια και chef Ιωάννα Θεοδωρακάκη µαζί µε την οµάδα της ετοιµάζουν live το µενού της ηµέρας!

Αυτό άλλωστε ήταν και η φιλοσοφία πίσω από το Duck! Μια à la minute µικρή καλοµαγειρεµένη κάρτα µεσογειακής κατεύθυνσης µε µαµαδίστικες συνταγές, απλές, καθαρές γεύσεις και έµφαση στην εκλεκτή φρέσκια πρώτη ύλη! Καλό είναι να κάνετε κράτηση! Από €35. Καθηµερινά εκτός Δευτέρας 13:30-23:00 & Κυρ. 13:30-18:00.

Special dishes

• To κριθαράκι µε φρέσκιες γαρίδες
• Το ριζότο µε µανιτάρια
• Η ταλιάτα µόσχου µε πουρέ περουβιανής πατάτας
• Orsotto with fresh shrimps
• Risotto with mushrooms
• Calf tallow with puree made of Peruvian potato

Secret

Το Duck υποστηρίζει και τη λογική farm to… table, µε έναν µικρό κηπάκο όπου η Ιωάννα καλλιεργεί τα δικά της µυρωδικά και ζαρζαβατικά!

Plus

H µεγάλη λίστα σε κρασιά που αριθµεί τις 120 περίπου ετικέτες ελληνικού και ξένου αµπελώνα, την επιµέλεια της οποίας έχει ο Στέφανος Αντωνιάδης!

Info: Χάλκης 3, Πατριαρχικό Πυλαίας, Τ. 2315 519333, M. 6938 757570, fb Duck Private Cheffing

Radikal

Ένα πρωτοποριακό food and wine project στην Άνω Πόλη, που η άφιξή του ξάφνιασε ευχάριστα. Ένα οινικό concept µε έµφαση στη λεπτοµέρεια από το design µέχρι τις διεθνείς ψαγµένες ετικέτες κρασιού (εκ των οποίων οι περισσότερες by the glass) που ανανεώνονται τακτικά, τη µικρή κάρτα µεσογειακών γευστικών προτάσεων και τα wine events. Καθηµερινά (εκτός Δευτ.) 14:00-00:00.

Info: Στέργιου Πολυδώρου 61, Άνω Πόλη, Τ. 2310 202007 

Clochard

Η ανανεωµένη κάρτα του ιστορικού εστιατoρίου, εκτός από τις ραφιναρισµένες προτάσεις, παρουσιάζει και έναν πιο easygoing χαρακτήρα, ο οποίος καθιστά το Clochard ιδανικό όχι µόνο για fine dining, αλλά και για ένα light lunch! Καθηµερινά, 13:00-00:00 & Κυρ. 13:00-19:00.

Info: Πρ. Κοροµηλά 4, Τ. 2310 239805, www.clochard.gr

Canteen

Με µια πενταετία επιτυχηµένης παρουσίας στον γαστρονοµικό χάρτη της πόλης, το Canteen έχει ταυτόχρονα καθιερωθεί ως αγαπηµένο meeting point για το απαιτητικό trendy κοινό της Θεσσαλονίκης, όλες τις ώρες της ηµέρας…

1. Γιατί στον casual chic χώρο του που χαρακτηρίζεται από mild industrial αναφορές και New York style πινελιές συνυπάρχουν αρµονικά όλες οι ηλικίες!

2. Γιατί είναι ιδανικό για ένα business easygoing lunch, αλλά και ένα casual dinner. Δυνατό του χαρτί η εποχική lunch και dinner ανανεωµένη κάρτα του, που επιµελείται ο ταλαντούχος σεφ Βαγγέλης Ασηµακόπουλος, µε προτάσεις δηµιουργικής µεσογειακής κουζίνας που φέρουν διεθνείς πινελιές!

3. Για το καθηµερινό all day πρωινό του που θεωρείται πλέον θεσµός! Δοκιµάστε οπωσδήποτε τα αυγά benedict µε αβοκάντο και prosciutto cotto αλλά και τα λαχταριστά pancakes σε διάφορες εκδοχές!

4. Για την µπαρίστικη φιλοσοφία του µε καλοδιαβασµένες τις wine και cocktail λίστες του!

5. Γιατί και φέτος θα συνεχιστούν µέσα στον χειµώνα οι βραδιές µε guest chefs από όλη την Ελλάδα για µια διαφορετική γευστική εµπειρία!

Info: Καθηµερινά από τις 10:00 (13:00-01:00 η κουζίνα / το πρωινό έως 19:00). Δηµ. Γούναρη 7, Τ. 2310 228520 fb Canteen

La Bistecca

Οι υψηλές γαστρονοµικές του επιδόσεις και η elegant αισθητική του έχουν καταφέρει να κάνουν το εστιατόριο ένα από τα πιο γνωστά της πόλης. Το µενού του δεν κρύβει την αφοσίωσή του στα εκλεπτυσµένα κρεατικά, µε πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγµα προτάσεις όπως το carpaccio µοσχαριού και το µοσχάρι Fiorentina. Τρ.-Κυρ. 13:00-00:00.

Info: Θεµ. Σοφούλη 77, Καλαµαριά, Τ. 2310 410999 

Οψοποιων Μαγγανειαι

Συνεχίζει να είναι µία από τις γαστρονοµικές εκπλήξεις στην πόλη, αφού η φήµη του εστιατορίου συνεχίζει και ταξιδεύει από στόµα σε… στόµα! Λίγα µέτρα έξω από το κέντρο της πόλης, κοντά στη Νέα Παραλία, η Ντίνα κάνει τα… µαγικά της στην κουζίνα του εστιατορίου Οψοποιών Μαγγανείαι και σερβίρει νόστιµα πιάτα µεσογειακής κουζίνας που έχει δηµιουργήσει µε µεράκι και δηµιουργικότητα! Απαραίτητη η κράτηση, εκτός αν πάτε τις χαλαρές ώρες. Τρ.-Παρ. 14:00-00:00, Σάβ. 14:00-00:00 & Κυρ. 14:00-17:30.

Info: Αιµ. Ριάδη 5, T. 2310 889699

Thria

Μέσα σε λίγο χρόνο το εστιατόριο κατάφερε να φέρει το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη στη Θεσσαλονίκη σε έναν χώρο µε minimal διακόσµηση µε βάση το ξύλο. Αν και το δυνατό του χαρτί είναι η θέα του στη Νέα Παραλία, το Thria δεν επαναπαύτηκε σε αυτό και επένδυσε στον φινετσάτο χώρο του και στο προσεγµένο µενού ελληνικής δηµιουργικής κουζίνας. Καθηµερινά 13:00-00:00. Δευτ. από τις 17:00.

Info: Μαρίας Κάλλας 1, T. 2310 821120

Les Zazous

Με δύο… διαθέσεις, µια πιο cozy τον χειµώνα µε χαλιά και sofas γύρω από το επιβλητικό τζάκι και µια πιο δροσερή και αέρινη το καλοκαίρι ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, το Les Zazous δεν θεωρείται τυχαία ένα από τα must visit για κάθε ταξιδιώτη! Όσο για τους ντόπιους, το έχουν αναδείξει εδώ και µια δεκαετία σε αγαπηµένο τους all day spot εξαιτίας του εξαιρετικού του location και της κοσµοπολίτικης αισθητικής του!

Ανεξάρτητα από την εποχή που θα το επισκεφθείτε, η µέρα ξεκινάει µε αρωµατικό καφέ, ροφήµατα αλλά και ένα πλούσιο breakfast-brunch, συνεχίζει µε ένα bar food menu αλλά και µια κάρτα µεσογειακής κουζίνας µε fusion επιρροές που υπογράφει ο Μηνάς Νίτης, και ολοκληρώνεται µε µια «καλοδιαβασµένη» cocktail list µε house συνταγές από έµπειρους bartenders! Όσο για τη µουσική που θα σας συντροφεύει, κινείται σε funky, swing, jazz και soul ρυθµούς τη χειµερινή σεζόν, ενώ το καλοκαίρι σε πιο afro και latin mood! Καθηµερινά από τις 10:30-03:00 (lunch & dinner 13:00-02:00, brunch µέχρι τις 18:00) & Κυρ. από 10:00.

Highlights

• Η προνοµιακή του τοποθεσία µε ασύγκριτη θέα!
• Τα κυριακάτικα parties και οι θεµατικές βραδιές ανά τακτά χρονικά διαστήµατα!
• Η sushi κάρτα του!
• Its privileged location with the incomparable view!
• The Sunday parties and regular theme nights!
• The sushi menu!

Info: Θεµ. Σοφούλη 108, Καλαµαριά, Τ. 2310 420600 fb LES ZAZOUS

Ballaro

Στο κέντρο της πόλης πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον deli-restaurant, γνώριµο από την Αθήνα και τη Μύκονο. Ο γουστόζικος χώρος του µε σήµα κατατεθέν τα ιταλικά προϊόντα από ζυµαρικά, τυριά και αλλαντικά µέχρι κρασιά, που πληµµυρίζουν τα ράφια και τα ψυγεία ανοίγουν την όρεξη… Εδώ θα γευτείτε αυθεντική ιταλική κουζίνα, ενώ ταυτόχρονα µπορείτε να προµηθευτείτε εκλεκτά καλούδια για το σπίτι. Το Ballaro έχει αποκτήσει ήδη «αδερφάκι» στο Πανόραµα. Καθηµερινά 13:00-00:00.

Info: Π. Μελά 37, T. 2310 269610 / Βενιζέλου 1, Πανόραµα 

Αγιολι

Σε εξαιρετικό location, το Αγιολί είναι εστιατόριο µε… θέα. Και αυτό γιατί βρίσκεται επί της Λεωφ. Νίκης και έχει όλο τον Θερµαϊκό… πιάτο! Την ιδανική και άκρως ροµαντική αυτή ατµόσφαιρα έρχονται να «καλύψουν» οι ουζοµεζέδες και η γευστικότατη κουζίνα που προσφέρει µέσω του ανανεωµένου µενού του. Καθηµερινά 10:00-01:00.

Info: Λεωφ. Νίκης 15 & Πλουτάρχου, Τ. 2310 262888 

Local

Από τις πλέον δηµοφιλείς προτάσεις στην πόλη από νωρίς για καφέ µέχρι φαγητό και ποτό σε έναν από τους πιο γνωστούς δρόµους του κέντρου. Σίγουρα αξίζει δοκιµής το µενού δηµιουργικής µεσογειακής κουζίνας του. Καθηµερινά 08:00-02:00.

Info: Παλαιών Πατρών Γερµανού 17, T. 2310 223307 

Alfredo´s

Σε πριβέ σηµείο του Regency Casino, ο ultra chic χώρος µε την πολυτελή διακόσµηση έρχεται σε ανοιχτό διάλογο µε την υψηλή γαστρονοµία, που υπογραµµίζεται από ένα µενού µεσογειακής δηµιουργικής κουζίνας. Άψογα «διαβασµένη» και η wine list, µε εκλεκτές ετικέτες του ελληνικού και ξένου αµπελώνα. Παρ.-Σάβ. 21:00-02:00.

Info: Regency Casino Thessaloniki, Περιοχή Αεροδροµίου, Τ. 2310 491199,
www.regencycasinos.gr

Κατεβάστε εντελώς δωρεάν με ένα μόνο κλικ την ολοκαίνουρια έκδοση του

Best In Travel Thessaloniki 2018

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ