Πράγα άνθρωποι στο τραπέζι

Με έναν πρωτότυπο τρόπο αποφάσισαν χιλιάδες άνθρωποι στην Πράγα να γιορτάσουν το τέλος της πανδημίας. Στην φημισμένη γέφυρα του Καρόλου στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, κάθισαν χθες Τρίτη κάτοικοι της πόλης και όχι μόνο, σε ένα τραπέζι μήκους 500 μέτρων για να γιορτάσουν τον περιορισμό της επιδημικής εξάπλωσης της πανδημίας.

- Advertisement -

Η διοργάνωση της γιορτής

«Θέλουμε να γιορτάσουμε το τέλος της κρίσης του κορονοϊού αφήνοντας τους ανθρώπους να συναντηθούν και να δείξουν ότι δεν φοβούνται, ότι δεν φοβούνται να πάρουν ένα κομμάτι σάντουιτς από τον διπλανό τους», δήλωσε ο Οντρέι Κόμπζα, διοργανωτής της εκδήλωσης και ιδιοκτήτης ενός καφέ.

Πράγα τραπέζι εορτασμού

«Η κοινωνία δεν θα πρέπει να φοβάται. Διαφορετικά θα αντιμετωπίσουμε μια οικονομική κρίση, μια ύφεση και αυτό θα μας βλάψει πολύ περισσότερο από την COVID-19», πρόσθεσε.

Το γεύμα πραγματοποιήθηκε με την συνεισφορά φαγητού ή ποτού όλων των ανθρώπων που αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο εορτασμού στην ιστορική γέφυρα σύμβολο για την πόλη της Πράγας. Το γεύμα συνοδευόταν από τις μελωδίες μιας αυτοσχέδιας ορχήστρας που έπαιζε μουσική ενώ πολλοί ήταν αυτοί που συνόδευαν την μελωδία τραγουδώντας.

Πράγα πάρτι

«Ενημερώθηκα για την εκδήλωση μέσω του Facebook και το βρήκα ενδιαφέρον», δήλωσε η Γκαλίνα Κομτσένκο- Κρεζτσίκοβα, μια Ρωσίδα που ζει στην Πράγα, η οποία πήγε στο δείπνο μαζί με τον σύζυγό της.

Η επιδημιολογική εικόνα της Τσεχίας

Η Τσεχία, μια χώρα με 10,7 εκατομμύρια κατοίκους, ήρε τα περισσότερα μέτρα που είχε λάβει για την επιδημία του κορονοϊού. Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής περίπου 12.000 κρούσματα και λιγότεροι από 350 θάνατοι.

Από την 1η Ιουλίου οι Τσέχοι δεν θα είναι υποχρεωμένοι πλέον να φορούν μάσκα στους δημόσιους χώρους, εκτός από τα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας, το μετρό της Πράγας και σε δύο περιοχές στα βορειοανατολικά όπου παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων της COVID-19 σε ανθρακωρυχεία.

Επίσης στην Πράγα η μάσκα θα είναι υποχρεωτική στις συγκεντρώσεις περισσότερων από 100 ανθρώπων σε εσωτερικούς χώρους.

Φωτογραφίες: REUTERS

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ