Σύντομα, ο καθένας θα μπορεί να νιώσει πώς είναι να ταξιδεύεις με τον «Τιτανικό» και να βιώσει την πρόσκρουση σε παγόβουνο.

- Advertisement -

Οι Κινέζοι κατασκευάζουν αντίγραφο του θρυλικού υπερωκεάνιου, σε κανονικό μέγεθος. Η κατασκευή ξεκίνησε την Τετάρτη, με τα επίσημα εγκαίνια, στην επαρχία Σιτσουάν και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2017. Το πρότζεκτ αναμένεται να κοστίσει πάνω από 145,31 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το Reuters.

Μάλιστα, όταν θα είναι έτοιμο το αντίγραφο του «Τιτανικού», θα γίνεται προσομοίωση της σύγκρουσης με παγόβουνο. Ομως, δεν χάρηκαν όλοι με αυτό το έργο, καθώς οι επικριτές θυμίζουν ότι 1.500 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στο τραγικό ναυάγιο, που τώρα «ζωντανεύει» για τουριστικούς λόγους.

Η εταιρεία Seven Star πάντως, που κατασκευάζει το αντίγραφο, επιμένει ότι όλα θα γίνουν με απόλυτο σεβασμό. Επίσης, αναφέρει ότι η ρέπλικα θα είναι ίδια με τον αυθεντικό «Τιτανικό», μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, όχι μόνο σε ό,τι αφορά το εξωτερικό του πλοίου, αλλά και την εσωτερική διακόσμηση.

tita7

original-7

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ