μη δημοφιλείς προορισμοί

Υπάρχουν κάποιοι προορισμοί που είναι θελκτικοί για τουρίστες, όμως υπάρχουν και μη δημοφιλείς προορισμοί που παραμένουν άγνωστοι και δεν προσελκύουν τουρισμό.

Επίσης, ανακαλύψτε τα 5+1 ονειρικά μέρη του πλανήτη που θα νομίζεις ότι δεν υπάρχουν!

Πολλές πόλεις, όπως η Βενετία, το Παρίσι, το Βερολίνο, το Άμστερνταμ προσπαθούν να διαχειριστούν τον όγκο των τουριστών που τους επισκέπτονται. Παρ’όλα αυτά υπάρχουν κάποια μέρη που ενώ έχουν όλα τα φόντα για να προσελκύσουν τουρίστες, δεν τα καταφέρνουν.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών εξέδωσε κάποια δεδομένα με τα μέρη τα οποία χρειάζονται τουρισμό αλλά δεν έχουν.

Τουβαλού, Κεντρικός Ειρηνικός

Τουβαλού, Κεντρικός Ειρηνικός

Μη δημοφιλείς προορισμοί για τον κόσμο αποτελούν το Τουβαλού και τα νησάκια του είναι από τα πιο απομονωμένα κράτη στον κόσμο. Αεροδρόμιο υπάρχει μόνο στο κεντρικό νησί, το Funafuti, με τους επισκέπτες να μεταβαίνουν στις άλλες κοινότητες με πλοιαράκια.

Οι τουρίστες που επισκέπτονται έναν νησί ανέρχονται στους 2.000 ετησίως, ένας πολύ μικρός αριθμός για έναν τόσο εξωτικό προορισμό. Τα νησιά αποτελούν μικρούς έρημους παραδείσους, όπου ο ταξιδιώτης μπορεί να χαλαρώσει σε μία αιώρα με θέα το απέραντο γαλάζιο, να ψαρέψει, ακόμα και να κάνει snorkeling «γνωρίζοντας» από κοντά τους κοραλλιογενείς υφάλους.

Κιριμπάτι, Κεντρικός Ειρηνικός

Κιριμπάτι, Κεντρικός Ειρηνικός

Παραμένουμε στον Ειρηνικό και πιο συγκεκριμένα στο Κιριμπάτι. Είναι μία νησιωτική χώρα που έχει στο «δυναμικό» της ακόμα 33 νησιά και ανήκει στην Ωκεανία. Στα 2243 χιλιόμετρα μακριά από το νησί μπορείτε να συναντήσετε τα νησιά Φίτζι.

Το επισκέπτονται 6 χιλιάδες κάθε χρόνο και ζουν μία σπουδαία φιλοξενία, με παραδοσιακά οικογενειακά γλέντια και χορό. Ο λιγοστός αριθμός επισκεπτών επηρεάζεται και από τα νησιά Φίτζι που προσελκύουν πολύ κόσμο και το προτιμούν σε σχέση με το «άγνωστο» Κιριμπάτι.

Νησιά Μάρσαλ, Κεντρικός Ειρηνικός

Νησιά Μάρσαλ, Κεντρικός Ειρηνικός

Οι νήσοι Μάρσαλ βρίσκονται μεταξύ της Χαβάης και της Παπούα-Νέας Γουϊνέας. Έχουν γίνει γνωστοί επειδή απειλούνται με αφανισμό, λόγω του φαινόμενου του θερμοκηπίου και της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.

Κάποτε, στην ατόλη Μπικίνι οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν πυρηνικές δοκιμές. Μετά το πέρας πολλών δεκαετιών υπάρχει ακόμη ραδιενέργεια στην περιοχή. Παρ’όλα αυτά τα νερά που περιβάλλουν την ατόλη Μπικίνι είναι από τα πιο ιδιαίτερα για καταδύσεις.

Στον πάτο της θάλασσας μπορεί να βρει κανείς πάνω από μία ντουζίνα ναυάγια πλοίων, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στους δύτες να δουν ανάμεσα σε πολύχρωους κοραλλιογενείς υφάλους και να περνούν μέσα από συντρίμμια και βόμβες που βρίσκονται δεμένες στα ναυάγια.

Οι τουρίστες που επισκέπτονται τους Νήσους Μάρσαλ ανέρχονται στους 6 χιλιάδες ανά χρόνο.

Μοντσεράτ, Καραϊβική

Οι επισκέπτες που φτάνουν στο Μοντσεράτ είναι 8 χιλιάδες κάθε χρόνο. Εκεί τους δίνεται η ευκαιρία να συνδυάσουν τον τροπικό προορισμό με ηφαιστειακές περιπέτειες. Το ηφαίστειο Soufriere Hills είναι το σημαντικότερο «αξιοθέατο» καθώς κλέβει τις εντυπώσεις. Οι εκρήξεις τη δεκαετία του ’90 είχαν σαν αποτέλεσμα στην πρωτεύουσα Plymouth να θαφτεί κάτω από τις ηφαιστειακές στάχτες.

Οι επισκέπτες, πλέον, καταφτάνουν με αεροπλάνο από το διπλανό νησί της Αντίγκουα, ώστε να καταφέρουν να δουν από κοντά το εντυπωσιακό ηφαίστειο. Οι ξεναγήσεις στο Plymouth περιλαμβάνουν μια εκκλησία του 17ου αιώνα που είναι γκρι από τις στάχτες. Επίσης, τα «συντρίμμια» ενός ξενοδοχείου που κάποτε ήταν πολυτελές. Αφού οι τουρίστες την εξερευνήσουν έχουν την δυνατότητα να χαλαρώνουν στις υπέροχες παραλίες με τα ηφαιστειακά πετρώματα.

Niue, Κεντρικός Ειρηνικός

Niue, Κεντρικός Ειρηνικός

Το Niue έρχεται να σας «χαλάσει» την εικόνα που είχατε για την Πολυνησία. Ως συνήθως ο κόσμος φαντάζεται την άμμο με τα μικρά κυματάκια. Ωστόσο, στο Niue είναι διαφορετικά καθώς υπάρχουν απότομες πλαγιές, είναι βραχώδεις και έχει σπηλιές ακτές του.

Το νησί το επισκέπτονται περίπου 10.00 κόσμος κάθε χρόνο, με τους επισκέπτες να έχουν την δυνατότητα από τον Ιούλιο έως και τον Οκτώβριο να απολαύσουν τις φάλαινες, οι οποίες φτάνουν πολύ κοντά στην ακτή. Με πλήρως εκπαιδευμένο προσωπικό, πολλοί από τους τουρίστες έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν παρέα με τις φάλαινες, σε μία μοναδική εμπειρία.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ