Ομίχλη που αναδύεται από τους λόφους της Τοσκάνης , ένα μικροσκοπικό ψάρι που κοιτάζει τον ωκεανό μέσα από το λαιμό ενός γυάλινου μπουκαλιού και ένας παγκολίνος κρυμμένος και ικανοποιημένος κάτω από το πηγούνι του γονιού του είναι μεταξύ των νικητήριων συμμετοχών από τον διαγωνισμό Travel Photographer of the Year 2023 .

Τραβηγμένες σε όλο τον κόσμο, οι εικόνες φωτίζουν τόσο την ομορφιά όσο και την “ασχήμια”, δηλαδή την τραγωδία που προκύπτει όταν οι άνθρωποι αλληλοεπιδρούν με τον φυσικό κόσμο.

Οι κριτές έστεψαν την Σλοβένα φωτογράφο AndreJa Ravnak γενικό νικητή για τις απεικονίσεις της ονειρικά ευρωπαϊκά τοπία, αφού εξέτασαν περισσότερες από 20.000 εικόνες που υποβλήθηκαν από φωτογράφους από περισσότερες από 150 χώρες.

Η Ravnak, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, αναγνώρισε το «σύνθετο έργο» που αντιμετώπισαν οι κριτές και τους ευχαρίστησε σε μια δήλωση για την αναγνώριση του έργου της.
«Έχω δει πολλές εξαιρετικές και δημιουργικές φωτογραφίες στον φετινό τελικό του TPOTY και είναι μεγάλη τιμή να βρίσκω τη δουλειά μου αναγνωρισμένη», είπε.

«Συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές. Μαζί, καταγράφουμε με ενθουσιασμό αυτόν τον υπέροχο κόσμο, και ίσως αυτή είναι μια μικρή συνεισφορά, μια υπενθύμιση για να διατηρηθεί το θαύμα του για τις μελλοντικές γενιές».

Άλλοι νικητές ήταν ο Έλληνας, Αθανάσιος Μαλούκος στην κατηγορία «Άνθρωποι και Πολιτισμοί» για τις φωτογραφίες του με σαμάνους που εκτελούν τελετουργίες για να συνδεθούν με πνεύματα στη Σιβηρία, ο Martin Broen στην κατηγορία «Φύση, Άγρια Ζωή και Διατήρηση» με τη σειρά φωτογραφιών του από τη μετανάστευση ακτίνων Mobula στο Μεξικό και ο Armand Sarlangue για τις εικόνες του από τα ταραχώδη τοπία της Ισλανδίας στην κατηγορία «Τοπίο και Περιβάλλον».

Εν τω μεταξύ, η 14χρονη Caden Shepard Choi κέρδισε το βραβείο Young Travel Photographer of the Year για την ασπρόμαυρη σειρά φωτογραφιών της που απεικονίζουν τους Ναβάχο του Chinle της Αριζόνα να βοσκούν πρόβατα, να τα κουρεύουν και μετά να υφαίνουν με το μαλλί.

Η Αμερικανίδα επίσης, Lilly Zhang, 17 ετών, κέρδισε την κατηγορία 15–18 ετών με τις αιθέριες εικόνες της από μια λίμνη της Πενσυλβάνια και την άγρια ​​ζωή που έλκεται από αυτήν, στο ξημέρωμα.

Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις νικητήριες φωτογραφίες σε όλες τις κατηγορίες: www.tpoty.com/galleries/2023-winners/

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ