Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
22.8 C
Athens
ΑρχικήTravel TipsΟι προορισμοί με υποχρεωτική καραντίνα (και που μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο)

Οι προορισμοί με υποχρεωτική καραντίνα (και που μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο)

Οι χώρες και οι προορισμοί συνεχίζουν να εφαρμόζουν πρόσθετα μέτρα ελέγχου της υγείας στα σύνορά τους, όπως ελέγχους θερμοκρασίας, δοκιμές COVID-19, ερωτήσεις σχετικά με δρομολόγια και περιόδους καραντίνας 14 ημερών.

Αυτήν την εβδομάδα, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο έγιναν οι τελευταίες χώρες που ανακοίνωσαν ότι θα διατάξουν τους εισερχόμενους επιβάτες να αυτοαπομονωθούν κατά την άφιξη για να σταματήσουν την εξάπλωση της μόλυνσης από το εξωτερικό.

- Advertisement -

Τάσος Δούσης: Θα ακριβύνουν ή όχι τα αεροπορικά εισιτήρια; Ποσό θα αλλάξει ο ιός τα ταξίδια;

Καθώς τα σύνορα ανοίγουν ξανά, ακολουθεί μια ματιά σε μέρη όπου η καραντίνα είναι ή θα μπορούσε σύντομα να είναι υποχρεωτική. Αν και είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι σχεδόν κάθε χώρα με ανοιχτά σύνορα απαιτεί οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στην χώρα να απομονωθούν για 14 ημέρες.

Αυστραλία

Όλες οι αφίξεις, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών, υπόκεινται σε υποχρεωτική απομόνωση 14 ημερών. Στους επισκέπτες χωρίς κατάλληλο μέρος για αυτο-απομόνωση παρέχεται διαμονή, συνήθως καθορισμένα ξενοδοχεία καραντίνας, για να μείνουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Τρόφιμα, νερό και ιατρικός εξοπλισμός παραδίδονται καθημερινά στα δωμάτια.

Καναδάς

Τον Απρίλιο, ο Καναδάς ενημέρωσε τον νόμο για την καραντίνα για να απαιτήσει από όλες τις αφίξεις να επιβεβαιώσουν ότι έχουν το κατάλληλο μέρος για απομόνωση ή καραντίνα. Όσοι δεν έχουν κανείς πρέπει να μείνουν σε ένα μέρος που έχει οριστεί από τον Αρχηγό Δημόσιας Υγείας του Καναδά.

Κίνα

Όταν η Κίνα σημείωσε αύξηση των εισαγόμενων περιπτώσεων κορονοϊού από το εξωτερικό τον περασμένο μήνα, ενίσχυσε τους περιορισμούς καραντίνας. Οι διεθνείς ταξιδιώτες υπόκεινται σε διαγνωστικά τεστ για τον ιό στα περισσότερα αεροδρόμια και διατάζεται να παραμείνουν σε καθορισμένα ξενοδοχεία καραντίνας ή στο σπίτι για 14 ημέρες, όπου οι κινήσεις τους παρακολουθούνται από εφαρμογές smartphone. Σε ορισμένα ξενοδοχεία καραντίνας, ειδικά ρομπότ παραδίδουν μπουκάλια νερό και γεύματα σε δωμάτια για να ελαχιστοποιήσουν την επαφή μεταξύ επισκεπτών και προσωπικού.

Χονγκ Κονγκ

Όλες οι αφίξεις, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών του Χονγκ Κονγκ, υπόκεινται σε υποχρεωτική απομόνωση 14 ημερών και πρέπει να υποβληθούν σε υγειονομικές εξετάσεις. Στα αεροδρόμια έχουν δημιουργηθεί θάλαμοι ελέγχου θερμοκρασίας και δοκιμών για τον έλεγχο όλων των εισερχόμενων επιβατών για συμπτώματα COVID-19. Τα αποτελέσματα των δοκιμών παρέχονται εντός οκτώ ωρών.

Όσων είναι αρνητικά επιτρέπεται να ταξιδέψουν έως την κατοικία τους και να μπουν σε καραντίνα, αλλά πρέπει να φορούν ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι για τις 14 ημέρες, το οποίο είναι συνδεδεμένο σε μια εφαρμογή smartphone για να παρακολουθεί τις κινήσεις τους. Οι παραβάτες αντιμετωπίζουν πρόστιμα και φυλάκιση.

Ιρλανδία

Η Ιρλανδία ανακοίνωσε πως οι αφίξεις, συμπεριλαμβανομένων των επιστρεφόμενων Ιρλανδών πολιτών θα πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες. Οι ταξιδιώτες πρέπει να συμπληρώσουν μια φόρμα γνωστή ως Φόρμα εντοπισμού επιβατών δημόσιας υγείας, η οποία ζητά πληροφορίες όπως λόγους ταξιδιού, λεπτομέρειες διεύθυνσης του τόπου διαμονής τους και στοιχεία επικοινωνίας.

Προς το παρόν, η καραντίνα δεν είναι υποχρεωτική, αλλά η κυβέρνηση έχει προτείνει ότι ενδέχεται να την επιβάλουν σύντομα. Οι βασικοί εργαζόμενοι που φθάνουν στην Ιρλανδία από άλλη χώρα εξαιρούνται από την καραντίνα, όπως και εκείνοι που διασχίζουν τα σύνορα από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Άρση μέτρων: Ανοίγουν καφέ και εστιατόρια από 25 Μαΐου (έκτακτη επικαιρότητα)

Ιαπωνία

Σε αφίξεις από τις περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, των ΗΠΑ, του Καναδά και όλων των ευρωπαϊκών εθνών, θα δοκιμαστούν για το COVID-19 στο αεροδρόμιο και θα πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες, είτε στο σπίτι είτε σε ειδικές εγκαταστάσεις καραντίνας. Όταν εισέρχονται στην Ιαπωνία, οι επιβάτες πρέπει να παρέχουν στους υπαλλήλους της καραντίνας τη διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Το υπουργείο Υγείας θα παρέχει ιδιωτικές μεταφορές για τη μεταφορά επιβατών στον προορισμό τους, καθώς οι οι ταξιδιώτες που θα εισέρχονται στην χώρα απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Μαλαισία

Κατά την άφιξη, όλοι οι επιβάτες πρέπει να υποβληθούν σε υγειονομικό έλεγχο και υποχρεωτική απομόνωση 14 ημερών σε καθορισμένες εγκαταστάσεις. Οι παραβάτες της καραντίνας αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης, πρόστιμο 1.000 ευρώ (213 ευρώ / 230 $) ή και τα δύο, σύμφωνα με τους The Times.

Σιγκαπούρη

Όλες οι αφίξεις πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες σε “δωμάτιο ξενοδοχείου ή παρόμοια καταλύματα που παρέχονται από την κυβέρνηση της Σιγκαπούρης“, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Τα άτομα που παραβιάζουν τους κανόνες καραντίνας υπόκεινται σε ποινή φυλάκισης έως έξι μηνών ή πρόστιμα έως 10.000 δολάρια Σιγκαπούρης (6492 ευρώ / 7.000 δολάρια ΗΠΑ).

Νότια Κορέα

Οι εισερχόμενοι επιβάτες υπόκεινται σε έλεγχο θερμοκρασίας και πρέπει να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την υγεία και το ιστορικό ταξιδιού. Οι κανόνες ισχύουν και για τους επιβάτες σε πτήσεις ανταπόκρισης, οι οποίοι θα πρέπει να περάσουν από το τμήμα Μετανάστευσης εάν εμφανίζουν κινδύνους μολύνσεων.

Αφίξεις που σκοπεύουν να φύγουν από το αεροδρόμιο, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών, πρέπει να τίθετανι σε καραντίνα στο σπίτι ή σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις για 14 ημέρες, όπου χρεώνονται 100.000 γουάν (75 € / 81 $) την ημέρα καθ ‘όλη την καραντίνα τους, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγεία και Πρόνοια.

Οι επισκέπτες που βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι πρέπει να εγκαταστήσουν μια εφαρμογή smartphone που επιτρέπει στις αρχές να παρακολουθούν τις κινήσεις τους σε πραγματικό χρόνο.

Ισπανία

Από τις 15 Μαΐου, οι εισερχόμενοι στην χώρα επιβάτες διατάσσονται να υποβληθούν σε υποχρεωτική απομόνωση 14 ημερών. Ο κανόνας θα εφαρμοστεί έως τις 24 Μαΐου, όταν λήξει η τρέχουσα φάση του αποκλεισμού της Ισπανίας. Εάν η κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραταθεί πέραν αυτής της ημερομηνίας, τα μέτρα καραντίνας θα συνεχίσουν να ισχύουν.

Οι αφίξεις πρέπει να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και θα επιτρέπεται να βγουν έξω μόνο για ψώνια, επισκέψεις στο κέντρο υγείας και σε «κατάσταση ανάγκης», ανέφερε επίσημη η κυβέρνηση.

Τα μέτρα εφαρμόστηκαν σε όλους τους ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων των Ισπανών πολιτών που επιστρέφουν στη χώρα. Οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα εφοδιασμού και το βασικό προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης εξαιρούνται.

Ταϊβάν

Όποιος φτάνει στην Ταϊβάν πρέπει να ελέγξει τη θερμοκρασία του και να υποβληθεί σε υποχρεωτική καραντίνα, είτε στο σπίτι είτε σε ειδικές εγκαταστάσεις καραντίνας. Τα δεδομένα των αφίξεων κοινοποιούνται από τα κινητά τηλέφωνα σε υγειονομικές αρχές που θα παρακολουθούν τις κινήσεις τους κατά τη διάρκεια των 14 ημερών για να διασφαλίσουν ότι θα παραμείνουν απομονωμένοι.

Οι αφίξεις μεταφέρονται από το αεροδρόμιο στις εγκαταστάσεις καραντίνας σε ειδικά «ταξί πρόληψης επιδημίας». Σύμφωνα με την NBC, όσοι παραβιάζουν την υποχρεωτική καραντίνα αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως 1 εκατ. NT $ (30.391 € / 33.333 US $).

Ηνωμένο Βασίλειο

Την περασμένη εβδομάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε μια περίοδο απομόνωσης 14 ημερών για όλους τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα. Ωστόσο, φαίνεται ότι αποκλείονται πολίτες που επιστρέφουν, καθώς και Ιρλανδοί πολίτες βάσει της μακροχρόνιας συμφωνίας για τον Κοινό Ταξιδιωτικό Χώρο (CTA). Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε αρχικά ότι οι Γάλλοι πολίτες θα εξαιρούνται επίσης, αλλά η απόφαση αυτή αντιστράφηκε την Πέμπτη αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε ότι τυχόν εξαιρέσεις που έγιναν για τη Γαλλία πρέπει να επεκταθούν και σε άλλες χώρες της ΕΕ. Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία έναρξης ή λήξης για τα μέτρα ή οδηγίες για την εφαρμογή τους.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,268LikesΚάντε Like
88,467 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ