Οι κάτοικοι των παρακάτω χωρών έχουν βρει το κλειδί για μακροζωία. Οι καθημερινές τους συνήθειες, αλλά και τα τοπικά τους προϊόντα είναι το μυστικό τους για να παραμείνουν υγιείς και να ζήσουν περισσότερο.

  • Ινδία

Ινδικό φαγητό χωρίς κουρκουμά δεν γίνεται. Τα αντιοξειδωτικά του ενισχύουν το ανοσοποιητικό και ασκούν προστατευτική δράση στον εγκέφαλο προλαμβάνοντας το Αλτσχάιμερ. Δεν είναι τυχαίο που στα βόρεια της χώρας τα ποσοστά Αλτσχάιμερ είναι από τα χαμηλότερα στον κόσμο.

Ισπανία: Εκείνοι που παίρνουν ένα μεσημεριανό υπνάκο το μεσημέρι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα έχουν 37% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιά.

  • Ολλανδία

Το ότι ποδήλατο είναι το επίσημο μέσο μετακίνησης στο Άμστερνταμ δεν είναι τυχαίο. Καθώς οι Ολλανδοί που πηγαίνουν στη δουλειά τους με ποδήλατο ζουν κατά μέσο όρο 14 μήνες περισσότερο από εκείνους που οδηγούν, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση Περιβαλλοντικής Υγείας. Οι ερευνητές επιμένουν ότι τα οφέλη είναι πιο σημαντικά από την επιβάρυνση εξαιτίας της εισπνοής των καυσαερίων και των πιθανών ατυχημάτων.

  • Βραζιλία
Τα φασόλια είναι το σωτήριο φαγητών των Βραζιλιάνων.  Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και φυτική πρωτεΐνη, όταν συνδυάζονται με ρύζι δίνουν ένα πιάτο υψηλής διατροφικής αξίας.
  • Χαβάη

Στην ακτή Κόνα, 3.000 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, αναβλύζει το πιο θρεπτικό νερό του κόσμου. Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που μαζεύει στην πορεία του έχει μοναδικές αντιγηραντικές ιδιότητες που ωφελούν την υγεία. Στο ίντερνετ κυκλοφορεί το εμφιαλωμένο νερό MaHaLo που περιέχει το αρχαίο νερό ύστερα από ελαφριά επεξεργασία για να φύγει το αλάτι.

  • Παναμάς

Η σοκολάτα είναι το μυστικό και η αδυναμία τους. Συγκεκριμένα, η φυλή Κούνα των νησιών Σαν Μπλας πίνει 5 φλιτζάνια ανεπεξέργαστου κακάου την ημέρα. Σε σύγκριση με τους υπόλοιπους κατοίκους, λοιπόν, οι Κούνα έχουν πολύ μικρότερα ποσοστά καρκίνου, καρδιοπάθειας και διαβήτη χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του κακάου σε φλαβονοειδή.

  • Ιαπωνία

Σύμφωνα με μακροχρόνια μελέτη οι αιωνόβιοι της Οκινάουα ζουν την υγιέστερη ζωή απ’ όλους στον πλανήτη. Δύο από τα μυστικά τους είναι οι ντόπιες μοβ πατάτες (πλούσιες σε καροτενοειδή και λυκοπένιο) και το «χάρα-χάτσι-μπου», δηλαδή να σταματάς το φαγητό όταν έχεις χορτάσει κατά 80%.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ