Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
30 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΌλες οι απεργίες στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια που ισχύουν αυτή τη στιγμή

Όλες οι απεργίες στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια που ισχύουν αυτή τη στιγμή

Αν έχετε προγραμματίσει οποιοδήποτε ευρωπαϊκό ταξίδι αυτό τον καιρό, καλό είναι να τσεκάρετε τι συμβαίνει στα αεροδρόμια των χωρών. Ακολουθεί ένας οδηγός για όλες τις απεργίες που ισχύουν στα ταξίδια αυτήν τη στιγμή – και πώς μπορεί να επηρεάσουν τις διακοπές σας

Είναι μια δύσκολη περίοδος να εργάζεσαι στον κλάδο των αερομεταφορών. Αντιμέτωποι με ελλείψεις προσωπικού και τεράστια επίπεδα αναστάτωσης, πολλοί εργαζόμενοι σε αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια αντιμετωπίζουν πολλές, αγχωτικές ώρες και κακές συνθήκες εργασίας. Και, χάρη στην κρίση κόστους ζωής και τις περικοπές μισθών της εποχής της πανδημίας, πολλοί από αυτούς τα κάνουν όλα για χαμηλότερους μισθούς, επίσης.

- Advertisement -

Περιττό να πούμε ότι δεν είναι περίεργο που τόσο μεγάλος αριθμός προσωπικού σε αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες έχει προχωρήσει σε απεργίες. Από την Ιταλία και το Βέλγιο μέχρι την Ελλάδα και τη Γαλλία , τα αεροδρόμια σε όλη την Ευρώπη έχουν δει χιλιάδες πτήσεις να καθυστερούν και να ακυρώνονται.

Οι απεργίες μπορούν, όπως φαίνεται, να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στις διακοπές σας, επομένως είναι καλύτερο να είστε όσο το δυνατόν πιο ενημερωμένοι για αυτές. Διαβάστε παρακάτω για τον οδηγό για το ποιος θα κάνει απεργίες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, πού και πότε θα γίνουν αυτές οι απεργίες – και εάν πρέπει να ανησυχείτε για αυτές.

Απεργίες του προσωπικού ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ

Σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν «μια δίκαιη αμοιβή», το προσωπικό ασφαλείας σχεδιάζει απεργίες στις 12 , 13 , 14 , 19 , 20 και 21 Ιουλίου . Αυτό πιθανότατα θα σημαίνει σημαντικές καθυστερήσεις για τους επιβάτες, αλλά δεν αναμένονται ακυρώσεις. Αν σας αφορά κάποια πτήση από / προς το αεροδρόμιο αυτό, διαβάστε τον πλήρη οδηγό για τις απεργίες του Gatwick εδώ .

Αεροδρόμιο Gatwick
Αεροδρόμιο Gatwick

Απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Τουρκία

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας απεργούν στο αεροδρόμιο της Αττάλειας της Τουρκίας, προκαλώντας σημαντικές καθυστερήσεις πτήσεων. Περίπου το 50 τοις εκατό των αναχωρήσεων και αφίξεων έχουν επηρεαστεί. Οι απεργίες αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 14 Ιουλίου .

Απεργίες των εργαζομένων στο αεροδρόμιο στην Ιταλία

Τα αεροδρόμια της Μπολόνια, του Κρότονε, της Λαμέτζια Τέρμε, του Μιλάνου, του Ρέτζιο Καλάμπρια, της Ρώμης και της Βενετίας πρόκειται να αντιμετωπίσουν αναστάτωση καθώς το συνδικαλιστικό προσωπικό σε όλα τα αεροδρόμια της Ιταλίας απεργεί στις 5 Ιουλίου .

Απεργία πιλότων στην Ιρλανδία

Οι πιλότοι της Aer Lingus ξεκίνησαν μια αόριστη απεργία «εργασία με κανόνες», που σημαίνει ότι δεν θα εργάζονται εκτός του καθορισμένου ωραρίου τους ή δεν θα αποδεχτούν αλλαγές στο πρόγραμμα. Αυτό ξεκίνησε στις 26 Ιουνίου και μέχρι τις 7 Ιουλίου, περίπου 400 πτήσεις έχουν ακυρωθεί. Είναι καλύτερο να ελέγξετε την κατάσταση της πτήσης σας πριν φύγετε για το αεροδρόμιο.

Τι θα συμβεί αν η αεροπορική σας εταιρεία προχωρήσει σε απεργία;

Εάν το προσωπικό σε απεργία προκαλέσει καθυστέρηση ή ακύρωση της πτήσης σας, η αεροπορική εταιρεία είναι συνήθως υποχρεωμένη να σας βοηθήσει ή/και να παράσχει αποζημίωση. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται συχνά από τους όρους μεταφοράς της αεροπορικής σας εταιρείας, καθώς και από την έκταση της ταξιδιωτικής σας ασφάλισης. Και τα δύο θα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα είτε στον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας είτε του ασφαλιστή σας.

Ωστόσο, εάν κάνετε κράτηση για την πτήση σας γνωρίζοντας ήδη ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί απεργία (δηλαδή έχει ήδη ανακοινωθεί από το σωματείο), είναι εξαιρετικά απίθανο να λάβετε αποζημίωση. Πριν κάνετε κράτηση, φροντίστε να ελέγξετε για τυχόν ημερομηνίες απεργίας όχι μόνο στην αεροπορική εταιρεία που προορίζετε αλλά και στα αεροδρόμια αναχώρησης και άφιξης.

Φυσικά, αξίζει να έχουμε κατά νου ότι η απειλή μιας απεργίας είναι ακριβώς αυτό: μια προειδοποίηση για απεργία που δεν είναι δεδομένο ότι θα γίνει. Οι απεργίες χρησιμοποιούνται κυρίως ως χαρτιά στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των συνδικάτων και των εργοδοτών, επομένως υπάρχει πάντα η πιθανότητα και οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία προτού να πραγματοποιηθεί η απεργία.

Σε κάθε περίπτωση, εάν το ταξίδι σας περιλαμβάνει οποιαδήποτε από τις παραπάνω αεροπορικές εταιρείες, προορισμούς και ημερομηνίες, φροντίστε να παρακολουθείτε την κατάσταση της πτήσης σας και να προετοιμαστείτε για ένα ταξίδι με περισσότερα προβλήματα από το αναμενόμενο…

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,276LikesΚάντε Like
88,268 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ