Κήπος Keukenhof - Ολλανδία

Ο μεγαλύτερος κήπος τουλίπας της Ολλανδίας – με επτά εκατομμύρια άνθη- το θρυλικό Keukenhof άνοιξε ξανά στο κοινό για το 2024.

Ακόμα κι αν δεν θεωρείτε τον εαυτό σας θαυμαστή λουλουδιών, είναι δύσκολο να μην σας ξαφνιάσει και εντυπωσιάσει η καθαρή, εκθαμβωτική κλίμακα του Keukenhof. Το μεγαλύτερο και πιο διάσημο φεστιβάλ λουλουδιών της Ολλανδίας είναι μια καθαρή γιορτή της τουλίπας: οι εκθέσεις του περιέχουν εκατοντάδες ποικιλίες βολβών, με συνολικά επτά εκατομμύρια άνθη!

Κήπος Keukenhof - Ολλανδία

Η έκδοση του Keukenhof για το 2024 ξεκίνησε στις 21 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όλοι οι κήποι είναι ανοιχτοί στο κοινό. Και ενώ, προφανώς, υπάρχουν πολλές τουλίπες (άλλωστε για την Ολλανδία μιλάμε), εκτίθενται επίσης ίριδες, κρίνα, νάρκισσοι, ορχιδέες, υάκινθοι και πολλά άλλα.

Κήπος Keukenhof - Ολλανδία

Με άλλα λόγια, αυτό το μέρος είναι μια αξέχαστη εμπειρία αισθήσεων… ειδικά της όρασης και της όσφρησης! Όλα τοποθετούνται στους χώρους ενός κάστρου του δέκατου έβδομου αιώνα στην πόλη Lisse, περίπου μισή ώρα από τη Χάγη, το Χάρλεμ, το Λέιντεν και το Άμστερνταμ και το 2024 είναι η 75η χρονιά του!

Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα να κάνετε στο Keukenhof από το να κοιτάτε μόνο τα υπέροχα λουλούδια. Σε όλους τους κήπους, θα βρείτε πολλά θεματικά περίπτερα, καθώς και πολλές ευκαιρίες για περιηγήσεις (με ποδήλατο και με τα πόδια), βαρκάδα και πικνίκ.

Κήπος Keukenhof - Ολλανδία
Κήπος Keukenhof - Ολλανδία

Η άνοιξη εξάλλου είναι η ιδανική εποχή για ένα ταξίδι στην Ολλανδία, και όχι μόνο για τουλίπες. Οι εορτασμοί για την Ημέρα του Βασιλιά θα κατακτήσουν τους δρόμους του Άμστερνταμ τον Απρίλιο, ενώ οι πόλεις της Ολλανδίας θα είναι στην πιο όμορφη εκδοχή τους…

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ