Το δίδυμο αδερφάκι του διάσημου εστιατορίου του Λονδίνου «Pharmacy» που δημιούργησε παγκόσμιο trend όταν πρωτοεμφανίσθηκε, πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα στις εγκαταστάσεις της γκαλερί του κορυφαίου Βρετανού καλλιτέχνη, Ντέμιαν Χέρστ.

Το νέο «φιλότεχνο» εστιατόριο της «New Port Gallery» στην περιοχή Βόξολ, είναι ένα κοινό εγχείρημα του Βρετανού ζωγράφου με τον ταλαντούχο συμπατριώτη του, σεφ Μαρκ Χίξ και πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό, στις 23 Φεβρουαρίου.

- Advertisement -

Ενα απίστευτα μποέμ διαμέρισμα στη «Μικρή Βενετία»…του Λονδίνου


Το εστιατόριο θα φιλοξενεί κάποια από τα πιο σημαντικά έργα του Χέρστ, συμπεριλαμβανομένης της γνωστής «καμπίνας φαρμάκων», καθώς και του «καλειδοσκόπιου της πεταλούδας». Τα παράθυρα έχουν επικολλημένες απεικονίσεις του κώδικα DNA, ενώ στα μαρμάρινα πατώματα και στους δερμάτινους καναπέδες έχουν εντυπωθεί σχέδια χαπιών.

Αυτές είναι οι 25 πιο… βροχερές πόλεις της Ευρώπης. Δεν είναι το Λονδίνο στη λίστα, αλλά μια ελληνική πόλη! (Photos)


«Το Pharmacy 2 συνδυάζει δυο από τα πιο μεγάλη μου πάθη: την τέχνη και το φαγητό», λέει ο Χέρστ, «πάντα λάτρευα τον Μαρκ ως σεφ και είμαι πολύ χαρούμενος που μας δίνεται η ευκαιρία να συνεργαστούμε», προσθέτει ο Βρετανός καλλιτέχνης.


Το όνομα του εστιατορίου προέκυψε εύλογα από την πασίγνωστη ομώνυμη καλλιτεχνική εγκατάσταση του Χέρστ (installation) το 1992, που τον καταξίωσε σε διεθνές επίπεδο, καθώς και από την πρώτη ανάλογη απόπειρα του Βρετανού δημιουργού το 1998 με το εστιατόριο «Pharmacy» στο Νόττινγκ Χιλ, που έκλεισε το 2003.

Δείτε τα κορυφαία δέκα αξιοθέατα του Λονδίνου σε 5 λεπτά!


Η «New Port Gallery» ήταν ένας στόχος που για χρόνια είχε ο Ντέμιαν Χέρστ και που τελικά κατάφερε να επιτύχει τον Οκτώβριο του 2015, όταν και πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου του χώρου.


Τα έργα που εκτίθενται στην γκαλερί και στους χώρους του εστιατορίου καταδεικνύουν το έντονο ενδιαφέρον του για την επιστήμη, την ιατρική και την φαρμακοποιία.

Meraki: Το νέο ελληνικό εστιατόριο στο Λονδίνο!


Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι θα περιλαμβάνει το μενού του εστιατορίου, αλλά η φήμη του Μαρκ Χίξ που μεταξύ άλλων έχει γίνει γνωστός για τα εκπληκτικά εστιατόρια του στην βρετανική πρωτεύουσα «Hix Soho» και «Hix Mayfair», εγγυάται για περίτεχνες γεύσεις εκλεπτυσμένης κουζίνας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ