Επέλεξες τον προορισμό. Έκλεισες τα εισιτήρια και τώρα μένει να κλείσεις δωμάτιο σε ξενοδοχείο. Το πιθανότερο είναι να προτιμήσεις τη μέθοδο της online κράτησης μιας και πρόκειται για τον εύκολο κι οικονομικό τρόπο για την εξασφάλιση της διαμονής στον τόπο των διακοπών.

Διαβάστε ακόμη: Αυτό είναι το ξενοδοχείο των σταρ στο Ντουμπάι

Η online κράτηση ωστόσο κρύβει και μερικές παγίδες που μπορείς να αποφύγεις ακολουθώντας τα εξής tips:

1. Παρατήρησε τις σωστές φωτογραφίες

Κάποια ξενοδοχεία βρίσκονται σε καλή τοποθεσία ή σε σημείο με καλή θέα και θα γεμίσουν το πορτοφόλιο τους με ανάλογες φωτογραφίες. Καμία όμως από αυτές τις φωτογραφίες δεν θα δώσει μια εικόνα των υπηρεσιών που προσφέρει το ξενοδοχείο, οπότε θαύμασε τη θέα…για λίγο, και στη συνέχεια επικεντρώσου στις φωτογραφίες των δωματίων.

2. Που είναι το παράθυρο, οέο;

Μια μικρή λεπτομέρεια που κάνει τεράστια διαφορά. Ακόμα κι αν το δωμάτιο το θέλεις μόνο για έναν ύπνο κι ένα μπάνιο, παίζει τεράστιο ρόλο στη διάθεση και την ψυχολογία το αν το δωμάτιο έχει παράθυρο ή όχι. Συνεπώς, πριν πατήσεις το κουμπάκι της κράτησης στο σούπερ οικονομικό δωμάτιο που βρήκες, βεβαιώσου πως έχεις διαβάσει προσεκτικά όλες τις προδιαγραφές.

3. Οι ταξιδιωτικές μηχανές αναζήτησης είναι πάντα η καλύτερη λύση;

Μια ταξιδιωτική μηχανή αναζήτησης εξασφαλίζει διάθεση δωματίων σε οικονομικές τιμές. Το μειονέκτημα είναι πως συχνά πρόκειται για τα χειρότερα δωμάτια των ξενοδοχείων. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι μόλις εντοπίσεις ένα ξενοδοχείο που σε ενδιαφέρει, να επισκεφτείς το site του εν λόγω ξενοδοχείου και να τσεκάρεις τις τιμές στο απευθείας σύστημα κράτησης του. Αν πρόκειται για μικρή διαφορά στην τιμή, που δεν επηρεάζει το budget σου, προτίμησε τη λύση της απευθείας κράτησης στο site του ξενοδοχείου γιατί έτσι έχεις περισσότερες πιθανότητες να εξασφαλίσεις ένα καλό δωμάτιο.online-booking-hotel

4. Οι πληροφορίες για την περιοχή

Η περιγραφή της περιοχής ή της γειτονιάς στην οποία βρίσκεται το ξενοδοχείο μπορεί να είναι ρεαλιστική, μπορεί και να απέχει από την πραγματικότητα. Θυμάμαι μια χρονιά είχα κλείσει ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο στην Παροικιά της Πάρου μακριά από το κέντρο της πόλης, γιατί ήθελα ηρεμία, και τελικά βρέθηκα σε ένα ξενοδοχείο πάνω στην περιφερειακή οδό όπου η κίνηση δε σταματούσε ποτέ! Για να αποφύγεις ένα λάθος σαν το δικό μου, το Google Maps θα γίνει ο καλύτερος σου φίλος.

Διαβάστε ακόμη: Συγκλονιστικό βίντεο από το ηφαίστειο στα Μέθανα

5. Τι να προσέξεις στις κριτικές των προηγούμενων επισκεπτών

Καταρχάς, μη σταθείς στα αστεράκια γιατί δεν ξέρεις τι κριτήρια αντιπροσωπεύουν. Κατά δεύτερον, δώσε σημασία στα σχόλια που ανταποκρίνονται στις δικές σου ανάγκες. Αν για παράδειγμα διαβάσεις μια καλή κριτική από ένα ζευγάρι που πέρασε το μήνα του μέλιτος σε αυτό το ξενοδοχείο κι εσύ ψάχνεις για ένα κεντρικό ξενοδοχείο που θα βρίσκεται κοντά στη δράση (βλ. ξέφρενη διασκέδαση), καταλαβαίνεις πως πρόκειται για μία κριτική που δεν μπορεί να σου φανεί χρήσιμη. Προσδιόρισε τα κριτήρια που θέτεις για τη διαμονή σου κι αξιολόγησε τις κριτικές των επισκεπτών που από τα λεγόμενα τους θα καταλάβεις πως είχαν πάνω κάτω τα ίδια κριτήρια με εσένα.

Τέλος, έχε υπόψη σου πως συνήθως οι φωτογραφίες των δωματίων έχουν προκύψει με λήψη που τα κάνει να φαίνονται μεγαλύτερα και πως είναι πιθανό αυτός ο φοίνικας που φαίνεται έξω από το παράθυρο να είναι πινελιά Photoshop. Αν γνωρίζεις από επεξεργασία φωτογραφιών θα μπορείς να κρίνεις την αλήθεια από το εφέ. Σε αντίθετη περίπτωση, θα είσαι καλύτερα προετοιμασμένος για το τι να περιμένεις…παγίδες online booking

Πηγή: thatslife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ