Κορινθία βουδιστική Στούπα

Ένα σημείο που θυμίζει Θιβέτ συναντά ο επισκέπτης στην Ορεινή Κορινθία και θαυμάζει τους βουδιστικούς βωμούς… Εμείς ταξιδεύουμε μέχρι εκεί και σας το παρουσιάζουμε…

- Advertisement -

Στην Ορεινή Κορινθία οι περισσότεροι πηγαίνουν για τα όμορφα ορεινά χωριά και τους γραφικούς οικισμούς μέσα στο πράσινο! Πόσοι, όμως, γνωρίζουν πως εδώ υπάρχει ένα σημείο που θυμίζει… Θιβέτ;

Το Θιβέτ στην… Ορεινή Κορινθία

Στην Ορεινή Κορινθία ο επισκέπτης θα συναντήσει ένα από τα τρία βουδιστικά κέντρα που υπάρχουν στην Ελλάδα, την Στούπα Κάρμα Μπέρτσεν, που έχει υπέροχη θέα στον Κορινθιακό κόλπο και τις πλαγιές του Μαύρου Όρους.

Βουδιστική Στούπα Ορεινή Κορινθία

Το κύριο χαρακτηριστικό που θα δείτε στην περιοχή δεν είναι άλλο από τους τυπικούς βουδιστικούς βωμούς, που δίνουν την αίσθηση στον επισκέπτη ότι βρίσκεσαι στο… Θιβέτ με τα παλάτια και τους βωμούς! Η ιδέα της κατασκευής εδώ δημιουργήθηκε το 1987, 12 χρόνια μετά την εμφάνιση του βουδισμού στη χώρα μας. 

Το Θιβέτ στην Ορεινή Κορινθία

Το βουδιστικό κέντρο έχει 8 βωμούς και ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2010. Στον χώρο δεσπόζει η στούπα Kalachakra, σπάνια για τους βουδιστές, που διώχνει μακριά την αρνητική ενέργεια, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του κέντρου. 

Βουδιστικός βωμός Ορεινή Κορινθία

Η στούπα ανήκει στο «Βουδιστικό Ίδρυμα του Διαμαντένιου Δρόμου» της Γενεαλογίας Κάρμα Κάγκιου και προσελκύει – εκτός από του Βουδιστές της Ελλάδας δεκάδες απλούς επισκέπτες από όλη τη χώρα, που θέλουν να θαυμάσουν το ιδιαίτερο αυτό σημείο.

Βουδιστική Στούπα Θιβέτ Κορινθίας

Ορεινή Κορινθία: Στην αγκαλιά της φύσης μια ανάσα από την Αθήνα

Η συγκλονιστική, σχεδόν αλπική, φύση της Ορεινής Κορινθίας, στολισμένη από δυο ορεινές λίμνες και πολλά γραφικά χωριουδάκια, απλώνεται, κατά το μεγαλύτερο μέρος της, στις πλαγιές της ελατόφυτης Ζήρειας (Κυλλήνη), του δεύτερου ψηλότερου βουνού της Πελοποννήσου, μετά τον Ταΰγετο.

Τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε είναι:

Στυμφαλία

Κτισμένη στα ορεινά της Ζήρειας, το χωριό με τις κελαρυστές πηγές, είναι ζωσμένο από μύθους και θρύλους καθώς στους πυκνούς καλαμιώνες της ομώνυμης λίμνης ο Ηρακλής πραγματοποίησε τον 5ο του άθλο, σκοτώνοντας τις Στυμφαλίδες όρνιθες, τα ανθρωποφάγα πουλιά με τα χάλκινα φτερά που λυμαίνονταν τον τόπο. Απέχει 61 χλμ. Δ από την Κόρινθο.

Αν είστε λάτρεις της πεζοπορίας, ακολουθείστε τα περιβαλλοντικά μονοπάτια που ξεκινούν από εδώ και θα οδηγηθείτε σε τοπία μοναδικού φυσικού κάλλους. Επισκεφθείτε το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, αλλά και τα ερείπια της αρχαίας πόλης Στύμφαλος, στα βόρεια κράσπεδα της λίμνης.

Αθανάσιος Διάκος: Ταξιδεύουμε στον πιο γραφικό οικισμό της ορεινής Φωκίδας – “Ελατοσκέπαστος” στην “καρδιά” της Ρούμελης! (βίντεο)

Κάντε μια στάση στο γραφικό χωριό Καλιάνοι για να απολαύσετε μια όμορφη πεζοπορία προς το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής που είναι κρυμμένο μέσα σε χαράδρα, αλλά και στα Κιόνια και την Καστανιά με την ανεπανάληπτη φυσική ομορφιά που της χαρίζουν οι καστανιές, οι καρυδιές, τα έλατα και τα πλατάνια.

Τρίκαλα

Το όμορφο κεφαλοχώρι είναι, με διαφορά, το πιο ανεπτυγμένο σε τουριστικές υποδομές χωριό της ορεινής Κορινθίας. Με ανοιχτό ορίζοντα από τις βουνοκορφές μέχρι τον Κορινθιακό, χωμένο κυριολεκτικά στο δάσος, απλώνεται σε διαδοχικές συνοικίες: τα Κάτω, τα Μεσαία και τα Άνω Τρίκαλα.

Φενεός

Ορεινό χωριό χτισμένο σε καταπράσινο περιβάλλον κοντά στον αρχαιολογικό χώρο. Η γύρω περιοχή νομάζεται «Κορινθιακή Ελβετία» χάρη στην απαράμιλλης ωραιότητας φύση.

Τάσος Δούσης: Ένας ονειρικός πετρόχτιστος ξενώνας στην Ορεινή Κορινθία σκέτο έργο τέχνης!

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ