Οστάνδη: Αυτή είναι η μελαγχολική πόλη του Βελγίου στο...τέλος της Ευρώπης! (photos)

Στις ακτές του Βελγίου, στην Βόρεια Θάλασσα, στέκεται αγέρωχη πάνω από 700 χρόνια, η Οστάνδη μία από τις μεγαλύτερες πόλεις και λιμάνι της χώρας. 

- Advertisement -

Στην διαδρομή προς την Οστάνδη, ο ταξιδιώτης έχει την αίσθηση της απομάκρυνσης από τα γνώριμα στοιχεία της ευρωπαϊκής κουλτούρας και ότι… “ξεφεύγει” προς τα άκρα της Ευρώπης. και, ίσως όχι άδικα, αφού η Οστάνδη είναι προσανατολισμένη προς το απέραντο άγριο γαλάζιο της Βόρειας και της Νορβηγικής Θάλασσας. 

Αν και άγνωστος σε γενικές γραμμές προορισμός, η Οστάνδη θα σας εκπλήξει με το μελαγχολικό της προφίλ. Αξίζει να επισκεφθείτε το κέντρο της πόλης, όπου δεσπόζει το Calvarieberg, ένα χριστιανικό μνημείο, καθώς και τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου, ο διάκοσμος τοπυ οποίου με βιτρό ανεκτίμητης αξίας κερδίζει τις εντυπώσεις. 

Διαβάστε ακόμαΝήσοι Arran: Μια απομακρυσμένη γη, πλασμένη με κέλτικους μύθους και παραδόσεις!

Επίσης, επιβάλλεται να τσεκάρετε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Mu.Zee, όπου εκτίθενται έργα των ζωγράφων James Ensor και Léon Spilliaert. Θα απολαύσετε τα δεκάδες αγάλματα που εκτίθενται υπαίθρια σε διάφορες περιοχές της πόλης. Κάποια από αυτά είναι το άγαλμα της γυναίκας με τα ξέπλεκα μαλλιά στην άκρη της παραλίας, το σύμπλεγμα «Rock Strangers» του Βέλγου καλλιτέχνη Arne Quinze, καθώς και η «Θάλασσα» το ξαπλωμένο άγαλμα μίας κυρίας κοντά στο κατάφυτο Leopoldpark. Οι γέφυρες, τα κιόσκια, τα πολύχρωμα λουλούδια θα σας μεταφέρουν σε μία άλλη εποχή, σχεδόν παραμυθένια. 

Τέλος, θα απολαύσετε μεγάλους περίπατους στην θάλασσα και μπορείτε να παρακολουθήσετε τους ντόπιους ψαράδες να πωλούν το εμπόρευμά τους ή και να δοκιμάσετε ντόπιους μεζέδες που μαγειρεύονται επι τόπου. 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ