Για ένα zen διάλειμμα στην αγκαλιά της φύσης υπό τους κελαρυστούς ήχους τρεχούμενων νερών, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στους πανέμορφους καταρράκτες που έχει να επιδείξει η χώρα μας. Δύο από τους ομορφότερους κλέβουν την παράσταση σε ένα νησί και συγκεκριμένα τη Σάμο. Ο λόγος φυσικά για τους πανέμορφους καταρράκτες στις περιοχές Ποτάμι και Άμπελο.

Από τον Γιώργο Λ.Παπαχατζή ([email protected])

Στο Ποτάμι (μόλις 3 χλμ. από το Καρλόβασι Σάμου) συναντάμε  δύο καταρράκτες, στον μικρότερο μπορεί κανείς να φτάσει εύκολα ακολουθώντας ένα μονοπάτι, ενώ στον δεύτερο θα βάλετε τα δυνατά σας για να σκαρφαλώσετε 50-60 σκαλοπάτια και έπειτα να κολυμπήσετε.

Οι καταρράκτες διακρίνονται για την  φυσική ομορφιά τους και σχηματίζουν δύο μικρές λίμνες, ιδανικές για εκείνους που θέλουν να τολμήσουν μια βουτιά στα παγωμένα νερά τους.

Η διαδρομή (1,5 χλμ) για να φτάσετε μέχρι εκεί θα σας δώσει την ευκαιρία να περάσετε και από την πιο παλιά εκκλησία της Σάμου, την εκκλησία της Μεταμόρφωσης, χρονολογημένη από τον 11ο αιώνα!

Στα βόρεια της Σάμου, στην Άμπελο, αφήσετε το αυτοκίνητό σας, ακολουθήσετε για μισή ώρα το στενό μονοπάτι, θαυμάστε την οργιώδη βλάστηση που κυριαρχεί στο τοπίο, αφήστε τους ήχους από τα τρεχούμενα νερά  να σας οδηγήσουν στην σπηλιά γιατί λίγα μέτρα από την έξοδό της θα αντικρίσετε επιτέλους τους ξακουστούς καταρράκτες της Αμπέλου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ