Καθώς η κινεζική επαρχία διαθέτει το μεγαλύτερο σύμπλεγμα καταρρακτών στον κόσμο, δεν πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός ότι επίσης, η Guizhou φιλοξενεί σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους τεχνητούς καταρράκτες. Ο κατακόρυφος καταρράκτης των 108 μέτρων ρέει από έναν  νέο ουρανοξύστη στην καρδιά του Guiyang, πρωτεύουσα της επαρχίας Guizhou.

03 China artificial waterfall building RESTRICTED

Ονομάζεται Liebian International Plaza, ο ουρανοξύστης μικτής χρήσης είναι 121 μέτρα ψηλός και φιλοξενεί ένα ξενοδοχείο, ένα εμπορικό κέντρο και διάφορα γραφεία.

Η σκόνη της Σαχάρας μπορεί και αποτρέπει τους τυφώνες

Η εμφάνιση του καταρράκτη δείχνει ότι δεν είναι εύκολο, επομένως θα ενεργοποιηθεί μόνο για ειδικές περιπτώσεις, σύμφωνα με αξιωματούχους των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Μια τεράστια δεξαμενή νερού στο έδαφος συλλέγει και αποθηκεύει νερό για το συγκεκριμένο “εφέ”. Χρειάζονται δύο ώρες προπαρασκευής και τροφοδοτείται από τέσσερις αντλίες νερού 185 κιλοβάτ

01 China artificial waterfall building RESTRICTED

.Ο ουρανοξύστης με τον ιδιαίτερο καταρράκτη βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κίνας, η Guizhou είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επαρχίες της Κίνας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη πολλά έργα μεγάλης κλίμακας.

02 China artificial waterfall building RESTRICTED

Ήδη στεγάζει το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο με ένα πιάτο και την υψηλότερη γέφυρα στον κόσμο. Στις αρχές του μήνα έγινε η πρώτη επαρχία στην Κίνα που υπέγραψε συμφωνία υπερπώλησης.

Πηγή: cnn.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ