Η τεχνητή λίμνη Abraham είναι ένα μέρος του πλανήτη που οι περισσότεροι από εμάς δεν θα μπορέσουμε να γνωρίσουμε πότε από κοντά αλλά αξίζει να μάθουμε γι’ αυτή έστω μέσα από φωτογραφίες.

Η εντυπωσιακή λίμνη δημιουργήθηκε το 1972, με την κατασκευή του φράγματος Bighorn και βρίσκεται στους πρόποδες της καναδικής οροσειράς Βραχώδη Όρη αποτελώντας αγαπημένο και δημοφιλή προορισμό όχι μόνο για απλούς τουρίστες αλλά και για τους φωτογράφους τοπίων.

- Advertisement -

Ο λόγος; Το μοναδικό θέαμα που προσφέρει με τις φυσαλίδες κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το σπάνιο θέαμα και ιδιαιτέρως εντυπωσιακό δημιουργείται καθώς φυσαλίδες αέρα εγκλωβίζονται στο νερό και παγώνουν σε θερμοκρασίες -30 βαθμούς Κελσίου.

Οι παγωμένες ή αλλιώς κατεψυγμένες φυσαλίδες δημιουργούν αυτή την μοναδική και απόκοσμη εικόνα. Ο φωτογράφος Fikret Onal έχει δηλώσει σχετικά με το φαινόμενο σύμφωνα με το mymodernmet «Τα φυτά που υπάρχουν στο βυθό της λίμνης απελευθερώνουν μεθάνιο, το οποίο παγώνει καθώς πλησιάζει στην επιφάνεια της λίμνης όπου το νερό είναι πιο παγωμένο.

Έτσι σχηματίζονται εντυπωσιακές στήλες πάγου που παραμένουν εκεί όλη τη χειμερινή περίοδο». Ο φωτογράφος επιπλέον αναφέρει ότι αν και η θέα και το τοπίο κόβει την ανάσα, ωστόσο θα πρέπει ο φωτογράφος που θα φτάσει στο σημείο για να την απαθανατίσει να έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση. Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει «Αν και έχω περπατήσει και σε άλλες παγωμένες λίμνες στο παρελθόν, η συγκεκριμένη λίμνη με έκανε να αισθάνομαι εντελώς άβολα δεδομένου ότι αυτή δεν ήταν καλυμμένη με χιόνι».

Επιπλέον οι ήχοι από τους πάγους που σπάνε στο εσωτερικό της είναι τρομακτικοί για όποιον προσπαθήσει να περπατήσει επάνω της.

Ακόμη και αν η παγωμένη επιφάνεια είναι αρκετών εκατοστών και πάλι είναι αρκετά τρομακτική σύμφωνα με τον φωτογράφο καθώς κανείς βλέπει κάτω στον πυθμένα όλες τις ρωγμές που δημιουργούνται. Όπως και να έχει οι εικόνες για εμάς που τις βλέπουμε χωρίς να περπατάμε πάνω σε αυτή είναι εντυπωσιακές και μας ταξιδεύουν.

Δείτε τις φωτογραφίες:

bubl01

Ο φωτογράφος-πιλότος και τα εκπληκτικά του «κλικ»

bubl02

Πίζα: Βόλτες στη σκιά του Πύργου…

bubl03

Μικρές παραμυθένιες πόλεις στην Κεντρική Ευρώπη!

bubl04

bubl05

bubl06

bubl07

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ