Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
33.5 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΠανελλαδική απεργία 6 Απριλίου: Πως θα κινηθούν μετρό, ηλεκτρικός, τραμ και λεωφορεία

Πανελλαδική απεργία 6 Απριλίου: Πως θα κινηθούν μετρό, ηλεκτρικός, τραμ και λεωφορεία

Αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία με αιτήματα την αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας για αξιοπρεπή διαβίωση για όλους.

Παραλύει λοιπόν αύριο η χώρα από την απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ ενώ μετ’ εμποδίων θα γίνει η μετακίνηση των εργαζομένων αύριο, καθώς τα περισσότερα ΜΜΜ τραβούν χειρόφρενο.

- Advertisement -

Οι συγκεντρώσεις
Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας την Τετάρτη, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ την ίδια ώρα στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία
Απεργούν εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες, δήμοι και πολεοδομία.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι, στην απεργία θα λάβει μέρος και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ.

Παρόντες στην απεργία δήλωσαν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

«Με την απεργία της Τετάρτης διεκδικούμε και απαιτούμε μέτρα προστασίας του εισοδήματός, αποτροπή της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων & εκποιήσεων του εθνικού πλούτου και την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων παροχής αγαθών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας» αναφέρει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που συμμετέχει στην απεργία.

Πώς θα κινηθούν Λεωφορεία, Μετρό, Ηλεκτρικός, ΤΡΑΜ

Αναλυτικά, οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και Τραμ θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση πραγματοποιώντας 24ωρη απεργία.

Με την ανακοίνωσή τους τα Σωματεία Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες), καλούν σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί της Τετάρτης ζητώντας υπογραφή αξιοπρεπούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, προσλήψεις προσωπικού, «μισθολογικό εξορθολογισμό και κατάργηση των ταχυτήτων, με ουσιαστικές αυξήσεις και όχι ντροπιαστικά φιλοδωρήματα», πλήρη αναγνώριση των Βαρέων ενσήμων, άμεση αποκατάσταση των εγγυήσεων της συλλογικής εργατικής προστασίας στις ΣΣΕ, άμεση αποκατάσταση των θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων και της εργατικής προστασίας, προστασία της υγείας και της ασφάλειας των Εργαζομένων.

Τα λεωφορεία και τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ καθώς για την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας οι εργαζόμενοι σε αυτά έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων αναμένεται περίπου από τις 9:30 έως 10:00 π.μ., ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα πραγματοποιούνται περίπου έως τις 20:00.

Ο σιδηρόδρομος
Με 24ωρη απεργία συμμετέχει στην κινητοποίηση που προκήρυξαν από κοινού η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών διεκδικώντας υπογραφή Σ.Σ.Ε, αυξήσεις μισθών, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έως την συμπλήρωση του αριθμού του οργανογράμματος και ασφαλή εργασία.

Από την κινητοποίηση αναμένεται να επηρεαστεί η κίνηση και τα δρομολόγια τόσο του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου όσο και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, κάτι το οποίο θα αποσαφηνίσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με δικές της ανακοινώσεις.

Συμμετοχή επίσης στην απεργία των εργαζόμενων των σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στην 24ωρη απεργία
Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 6 Απριλίου ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,297LikesΚάντε Like
88,203 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ