Αν και το γούστο μπορεί να διαφέρει, υπάρχουν πολλά όμοια πράγματα που μπορεί να βρει κανείς στα ελληνικά σπίτια. Τα περισσότερα από αυτά φέρουν την υπογραφή της ΙΚΕΑ.

Πολλά από τα μικροαντικείμενα και τα έπιπλα που υπάρχουν σε κάθε δωμάτιο είναι σχεδόν βέβαιο, ότι αγοράστηκαν από τον σουηδικό κολοσσό και συναρμολογήθηκαν επί τόπου. Τώρα που είπαμε για συναρμολόγηση, θυμηθήκαμε ένα από τα μειονεκτήματα των κατά γενική ομολογία ντιζαϊνάτων επίπλων.

3 «χαμένες» ημέρες για τη χώρα: Γιατί δεν υπάρχει Έλληνας που να γεννήθηκε μεταξύ 16 και 28 Φεβρουαρίου 1923

Όλες αυτές οι μικρές και μεγαλύτερες βίδες, τα κλειδάκια, τα καπάκια, τα πλαϊνά τα κουμπωτά (;), τα πλαστικά και τα μεταλλικά εξαρτήματα που μπορούν να προκαλέσουν πονοκέφαλο σε όποιον δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένος με τις κατασκευές. Κι επειδή έχουμε λίγο βαρεθεί να φωνάζουμε τον γείτονα να έρθει να βιδώσει το καινούργιο τραπεζάκι σαλονιού, χαρήκαμε πάρα πολύ με την απόφαση της ΙΚΕΑ να μειώσει το χρόνο συναρμολόγησης των επίπλων κατά 80% με το νέο φάσμα έτοιμων επίπλων.

Ποιο είναι λοιπόν το τρικ του κολοσσού επίπλων για πανεύκολη συναρμολόγηση…

Το εξάρτημα της σφήνας, το οποίο η εταιρεία έχει λανσάρει και στο παρελθόν, αλλά πλέον θα το βλέπουμε σε όλο και περισσότερα έπιπλα.

Δείτε το υπερπολυτελές γιότ Σαουδάραβα πρίγκιπα που έφτασε στην Πάτρα για το καρναβάλι

Πρόκειται ουσιαστικά για κομμάτια επίπλων που κουμπώνουν (ή σφηνώνουν αν θέλετε) το ένα μέσα στο άλλο. Είναι ένα σύστημα προσαρμογής με κλικ, έτσι ώστε να μην χρειάζεστε εργαλεία. Ναί! Το τέλος του κλειδιού Allen έχει ήδη φτάσει!

Η εφαρμογή χρησιμοποιείται ήδη για το μικρό τραπέζι Eket, τα ντουλάπια Regissor και το τραπέζι Lisabo. Τον Απρίλιο θα είναι διαθέσιμο και για τις ντουλάπες Platsa.

πηγή:bovary.gr

Προηγούμενο άρθροΠρέβεζα: Καρναβάλι μόνο για γυναίκες! ‘Ενα έθιμο πάνω από 60 ετών
Επόμενο άρθροΗ Αθήνα τις Αποκριές: Οι Κουδουναραίοι Διστόμου κατεβαίνουν στου Ψυρρή το απόγευμα!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ