Προβλήματα στις αεροπορικές αλλά και οδικές μεταφορές έφερε η μεγάλη θύελλα που πλήττει την Αμερική.

Μια μεγάλη χειμερινή θύελλα θα πλήξει τις ανατολικές ΗΠΑ μεταξύ της Κυριακής και της Δευτέρας”, είχε προειδοποιήσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS), σημειώνοντας ότι έως και 30 εκατοστά χιονιού μπορεί να καλύψουν ζώνη που εκτείνεται από το Τενεσί και την Τζόρτζια, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, ως το Βερμόντ και την πολιτεία της Νέας Υόρκης στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, συνοδεία ισχυρών ανέμων και παγωμένου υετού. Η ταχύτητα των ανέμων μπορεί να φτάσει αυτή ενός κυκλώνα στην ακτή στον Ατλαντικό, προειδοποίησε επίσης η NWS.

Ειδικότερα, χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν και τμήμα αυτοκινητοδρόμου έκλεισε στην Βόρεια Καρολίνα. Περίπου 3.000 εσωτερικές ή διεθνείς πτήσεις ακυρώθηκαν χθες στα μέσα του απογεύματος, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware, και περίπου 4.200 σημείωσαν καθυστέρηση.

Η Φλόριντα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, που είναι περισσότερο συνηθισμένη σε ήπιο καιρό ακόμη και αυτήν την περίοδο του έτους, επλήγη έμμεσα, καθώς πολλοί ανεμοστρόβιλοι συνοδευόμενοι από χιόνι, που προκλήθηκαν από αυτήν την χειμερινή θύελλα, προκάλεσαν υλικές ζημιές και παράκτιες πλημμύρες, σύμφωνα με το δίκτυο Weather Channel. Από την Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα ανεβαίνοντας προς τα Απαλάχια Όρη, πάγος και θυελλώδεις άνεμοι περιπλέκουν την κατάσταση.

Η προειδοποίηση για την χειμερινή θύελλα αφορά περισσότερους από 80 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. 

ακυρωμένες πτήσεις

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ