Το βουνό του Πηλίου αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους κορυφαίους προορισμούς του καλοκαιριού. Οι μοναδικές πεζοπορικές διαδρομές στο κατάφυτο βουνό των Κενταύρων, δίνουν άλλη διάσταση στη φράση «Πάμε μια βόλτα στην εξοχή».

 

- Advertisement -

Το οπωροφόρα δέντρα, οι αιωνόβιες βελανιδιές, τα γιγαντιαία πλατάνια, η χαμηλή βλάστηση, δημιουργούν ένα σκηνικό βγαλμένο από τις σελίδες της ελληνικής μυθολογίας. Κάθε ποτάμι και μια νεράιδα. Κάθε πηγή και μια νύμφη. Κάθε γεφύρι και ένας κένταυρος.

Related image

Super προσφορές σε αεροπορικά εισιτήρια από την Emirates!Ισχύουν ως τις 12/8!!!

Το Πήλιο είναι όμορφο κάθε εποχή. Ωστόσο το καλοκαίρι, αυτή η μοναδική, αρμονική (των κατά τα άλλα ετερόκλητων στοιχείων) σύνδεση βουνών και ακτών, μαγεύει.

Image result for Φακίστρα

Οι ασύγκριτης ομορφιάς παραλίες του ανατολικού Πηλίου με τα τυρκουάζ νερά και τα λευκά βότσαλα και οι πιο ήσυχες, οικογενειακές αμμουδιές της νότιας και δυτικής πλευράς, είναι δύο μόνο από τις αφορμές που έχεις για να κάνεις τις διακοπές σου λίγο πάνω από τον Βόλο.

Από το γαλάζιο κρύσταλλο στην ζαχαρένια αμμουδιά!Θεϊκή ομορφιά στις 10 πιο όμορφες παραλίες του Πηλίου

Image result for Φακίστρα

Με δεκάδες απίθανες παραλίες όπως αυτή του Μυλοπόταμου, των Ποτιστικών, των Αγίων Σαράντα, της Νταμούχαρης του Αη Γιάννη, του Χορευτού και του Παπά Νερό (και άλλες τόσες που δεν θα αναφέρουμε σε αυτό το άρθρο), οι επιλογές είναι αμέτρητες. 

Image result for μυλοπόταμος πήλιο

Σήμερα όμως θα μιλήσουμε για τη Φακίστρα. Αυτή τη μοναδικού κάλλους παραλία με τα απόκρημνα βράχια και τα γαλαζοπράσινα νερά. Την παραλία στην οποία κατεβαίνεις από ένα δύσβατο μονοπάτι και κάθε τόσο σταματάς για να «ρουφήξεις» αυτή την ομορφιά που όμοιά της δεν έχεις ξαναδεί.

Γιατί το Condé Nast Traveler αποθεώνει το Πήλιο;

 Κατεβαίνοντας κοντά στην παραλία θα δεις ένα απίστευτο ξωκκλήσι μέσα στον βράχο. Οι ντόπιοι το ονομάζουν «κρυφό σχολειό». Πίσω από την παραλία της Φακίστρας άλλος ένας καταρράκτης προσφέρει εξαίσιες εικόνες όλες τις εποχές του χρόνου. Οταν κατέβεις, θα σε περιμένει ένας μικρός φυσικός κολπίσκος, 3-4 ζευγάρια που χαλαρώνουν στη φυσική σκιά και αν σταθείς τυχερή και έχει κύματα, ο ήχος τους θα σκάει Dolby Surround στα αυτιά σου.
Image result for Φακίστρα
Η Φακίστρα είναι μοναδική και πρέπει να της συμπεριφερθείς ανάλογα. Σεβάσου την και θα σου το ανταποδώσει. Να πας οργανωμένη. Νερό και σνακ απαραίτητα, όλα τα υπόλοιπα, άφησέ τα πάνω της.Η πιο εντυπωσιακή παραλία του Πηλίου, βρίσκεται 5xλμ. από τον κεντρικό δρόμο κάτω από την Tσαγκαράδα. Αφήστε το αυτοκίνητό σας εκεί που καταλήγει ο δρόμος.
πηγή:.bovary.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ