Τα νησιά αποτελούν νούμερο ένα προορισμό το καλοκαίρι, αλλά για όσους προτιμούν τις εναλλακτικές διακοπές , αγαπούν όμως και το μπάνιο, υπάρχει μια άλλη λύση.

- Advertisement -

Για όσους αγαπούν το βουνό, λοιπόν, υπάρχουν και οι ορεινές παραλίες κι αυτές της Ηπείρου είναι ιδανικές. Γνωρίστε τα μέρη που μπορείτε να κολυμπήσετε και θα γοητευτείτε…

«Βουτιά» στον Άραχθο! Το ποτάμι της Ηπείρου με την άγρια και ιδιαίτερη ομορφιά!

1. Δρακόλιμνη Τύμφης

ipeiros1

Το κολύμπι σε λίμνη στα 2.000 μέτρα είναι μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Απαιτεί ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση, καθώς θα χρειαστεί να περπατήσετε από το Πάπιγκο για περίπου 4 ώρες. Η ομορφιά του φυσικού τοπίου είναι μοναδική και αποζημιώνει και τον πιο απαιτητικό. Στα δροσερά νερά της λίμνης θα σας κάνουν παρέα οι αλπικοί τρίτωνες.

Ένα υπέροχο ξενοδοχείο στη Βυτίνα με μοναδική θέα στο βουνό και πισίνα - από τον Τάσο Δούση

2. Ποταμός Αώος

ipeiros2

Υπό το «βλέμμα» του πέτρινου γεφυριού της Κόνιτσας Ιωαννίνων, αλλά και σε μια εκτεταμένη διαδρομή προς τη Μονή Στομίου, υπάρχουν πολλές «παραλίες» για δροσερές βουτιές, κυριολεκτικά μέσα στα πλατάνια.

3. Ποταμός Βοϊδομάτης

ipeiros3

Για τους πιο τολμηρούς, τα κρύα νερά ενός από τους καθαρότερους ποταμούς της Ευρώπης προσφέρουν ένα αναζωογονητικό μπάνιο. Εκτός από κολύμπι μάλιστα απ’ αυτόν τον ποταμό μπορείτε να πιείτε και νερό άφοβα. Το τοπίο θα σας καθηλώσει.

4. Κολυμπήθρες

ipeiros4

Οι φυσικές πισίνες της Ηπείρου ανάμεσα στο Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη. Θα οδηγηθείτε εκεί μέσα από ένα μονοπάτι και ακόμη κι αν δεν κάνετε μπάνιο, μπορείτε να χαλαρώσετε στη δροσιά.

Το παραμυθένιο ξενοδοχείο στην ορεινή Μεσσηνία, ιδανικό για φθινοπωρινές αποδράσεις που εντυπωσίασε τον Τάσο Δούση

Τα ομορφότερα χωριά της Ηπειρου μπορεί να μην τα έχεις καν ακουστά! Ήρθε η ώρα να τα μάθεις!

5. Ποταμός Αχέροντας

ipeiros5

Λένε ότι το να κάνεις μπάνιο στον Αχέροντα δεν είναι μια οποιαδήποτε βουτιά, αλλά είναι η βουτιά στον αρχαίο κόσμο. Και είναι πραγματικότητα. Στις Πηγές του Αχέροντα κοντά στο χωριό Γλυκή θα απολαύσετε ένα μπάνιο που θα σας μείνει αξέχαστο σε μια από τις πιο όμορφες «ορεινές παραλίες».

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ