υπερχείλιση παραλίμνης εντυπωσιακό φαινόμενο

Την λίμνη Υλίκη την γνωρίζουμε όλοι, ωστόσο στην σκιά της… ζει η Παραλίμνη στην οποία συμβαίνει ένα εντυπωσιακό φαινόμενο υπερχείλισης, όπως θα δείτε στο βίντεο.

- Advertisement -

Η Παραλίμνη βρίσκεται δίπλα στη φυσική λίμνη Υλίκη, στο νομό Βοιωτίας, βόρεια της Θήβας, έχει μακρόστενο σχήμα με κατεύθυνση από τα δυτικά προς τα ανατολικά, μέγιστο μήκος 8 χλμ. και πλάτος 1,5 χλμ. Η έκτασή της φτάνει περίπου τα 15 τ.χλμ., ενώ το μέγιστο βάθος της τα 8 μέτρα.

Παραλίμνη δίπλα στην Υλίκη φαινόμενο υπερχείλισης

Λίμνη Κουρνά: Η μοναδική φυσική λίμνη γλυκού νερού της Κρήτης μέσα από ένα υπέροχο βίντεο! Φοβερά τιρκουάζ νερά

Η περιοχή αποτελεί ένα κομμάτι μεγάλου φυσικού κάλλους για τη χώρα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως στα νοτιοδυτικά της λίμνης υπάρχει μια εκτεταμένη περιοχή γεμάτη άσπρα νούφαρα (Nymphaea alba), η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη συγκέντρωση του είδους τόσο νότια στη χώρα μας.

Επιπλέον, τα νερά της λίμνης φιλοξενούν σχεδόν όλα τα είδη των ερωδιών της χώρας μας αλλά και σπάνια είδη ψαριών, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο κάνουν φωλιές οι πελαργοί, οπότε οι εικόνες είναι υπέροχες.

Λίμνη Bled: Ένα μαγικό τοπίο βγαλμένο από παραμύθι!

Το εντυπωσιακό φαινόμενο της υπερχείλισης

Η Παραλίμνη αποτελεί μία από τις σημαντικότερες λίμνες, καθώς στη μία όχθη της βρίσκονται σε λειτουργία υδρογεωτρήσεις που τροφοδοτούν με νερό ολόκληρο τον Δήμο Χαλκίδας, ενώ όταν τα νερά της Υλίκης γεμίσουν πέφτουν στην Παραλίμνη και στη συνέχεια, όταν περισσεύουν και από εκεί, κατευθύνονται στη θάλασσα με εντυπωσιακό θόρυβο!

Δείτε το βίντεο με το φαινόμενο:

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ