Η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς φτάνει σισγά σιγά. Αν βρεθείτε σε κάποια από τις δέκα παρακάτω χώρες για να μετρήσετε αντίστροφα για το 2018, τώρα ξέρετε πώς να κάνετε πρόποση σαν ντόπιος.

Ιαπωνία

- Advertisement -

jap

Στην Ιαπωνία οι άνθρωποι λένε «Akemashite omedetou gozaimasu» (Ευτυχισμένο το νέο έτος) τα μεσάνυχτα. Στην πρόποση, λένε «Kanpai» (Στην υγειά μας).

Μεγάλη Βρετανία

downloaduk

Oι Βρετανοί λένε «Ευτυχισμένο το νέο έτος» ενώ κρατούν ο ένας το χέρι του άλλου και σχηματίζουν έναν κύκλο τραγουδώντας το «Auld Lang Syne». Φυσικά, λένε και «στην υγειά μας».

Κορέα

ko

Στην Κορέα οι άνθρωποι λένε «새해 복 많이 받으세요» που σημαίνει «Να έχεις πολλή καλή τύχη την νέα χρονιά!». Κάνουν πρόποση λέγοντας «Gunbae!».

Βραζιλία

downloadg

Στη Βραζιλία λένε «Feliz Ano Novo» (Καλή Χρονιά) και «Saúde» (Salud).Αν οι Βραζιλιάνοι κάνουν αλλαγή χρόνου στην παραλία, πηγαίνουν στη θάλασσα και βουτάνε μέσα στα κύματα επτά φορές, επειδή πιστεύουν ότι αυτό θα τους φέρει τύχη στη νέα χρονιά.

Η ιστορία ενός κολασμένου νησιού στην Ιταλία (Pics)

Γαλλία

downloadjhg

Οι Γάλλοι λένε «Bonne année» (Καλή Χρονιά) στην αλλαγή του χρόνου, και το συνοδεύουν μαζί με το παραδοσιακό «bise» (από ένα φιλί στο κάθε μάγουλο).

Ιταλία

Οι Ιταλοί λένε «Buon anno», που σημαίνει «Καλή χρονιά» και «Cin cin» (το αντίστοιχο του «γεια μας»).

Δανία

Οι Δανοί λένε «skål» που σημαίνει «γεια μας». Επίσης υπάρχει η πιθανότητα να το ρίξουν στο τραγούδι μετά την αλλαγή του χρόνου, αυτό όμως εξαρτάται από την περίσταση.

Ισπανία

downloadis

Η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι μια ξεχωριστή περίσταση, κατά την οποία οι Ισπανοί λένε «Feliz Año» ή «Feliz Año Nuevo» (Καλή χρονιά) ενώ τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους. Επίσης, συνήθως «χτυπούν» το ποτήρι στο τραπέζι πριν πιουν.

Τσέχικη Δημοκρατία

Στην Τσεχία ο κόσμος κάνει πρόποση με τα πάντα (μπύρα, κρασί, σφηνάκια) και λέει «Na zdravi» («στην υγειά μας»). Το «Καλή χρονιά» τους, είναι το «Šťastný nový rok».

Ευρώπη: Ταξίδι στους άγνωστους παραδείσους της!

Γερμανία

ber

Οι Γερμανοί μετρούν αντίστροφα από το δέκα και λένε «Frohes neues Jahr» (Καλή χρονιά). Όταν κάνουν πρόποση λένε «Prost» («Cheers!») ή το πιο επίσημο «Zum Wohl» (εις υγείαν)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ