Η Γη είναι ένας υπέροχος πλανήτης, γεμάτος με απίστευτα μέρη και εντυπωσιακές δημιουργίες. Η περιοχή Painted Dunes (ζωγραφισμένοι αμμόλοφοι) στο Εθνικό Ηφαιστειακό Πάρκο Lassen των ΗΠΑ, είναι ένα από εκείνα τα απίστευτα σημεία που θαρρείς ανήκουν σε κάποιο άλλο μακρινό πλανήτη ή στη σφαίρα της φαντασίας και των παραμυθιών.

- Advertisement -

 

Οι ηφαιστειακές εκρήξεις περίπου 825.000 χρόνια πριν

διαμόρφωσαν αυτή τη μοναδική περιοχή στη βορειοδυτική Καλιφόρνια. Αν και δεν υπάρχει πλέον ηφαιστειακή δραστηριότητα με τη μορφή των εκρήξεων, οι αποδείξεις μια τέτοιας δραστηριότητας είναι ζωντανές. Πίδακες Πηγές καυτού νερού και λασπώδη έλη που… βράζουν, δηλώνουν την παρουσία τους.

Βροχές το Σάββατο- Δείτε σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Perierga.gr - Ένα σημείο της Γης που μοιάζει από άλλο πλανήτη!

Το Εθνικό Ηφαιστειακό Πάρκο Lassen

είναι μοναδικό καθώς εκεί συνυπάρχουν και οι τέσσερις τύποι ηφαιστείων που έχουν ανακαλυφθεί στον κόσμο. Η περιοχή Painted Dunes περιλαμβάνει πολύχρωμα τοπία, που σχηματίστηκαν από την οξείδωση της ηφαιστειακής λάβας, τα οποία… διανθίζονται από περιορισμένη βλάστηση. Οι εικόνες μας ταξιδεύουν σε ένα κόσμο… μαγικό, που έχει σχηματιστεί από το πινέλο ενός ζωγράφου, όπως άλλωστε μαρτυρά και το όνομά τους.

Bibury: Το παραμυθένιο χωριουδάκι που θα πρέπει να επισκεφτείτε έστω και μια φορά στη ζωή σας

Perierga.gr - Ένα σημείο της Γης που μοιάζει από άλλο πλανήτη!

Perierga.gr - Ένα σημείο της Γης που μοιάζει από άλλο πλανήτη!

Πηγή: perierga.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ