γάτες ξενοδοχείο με γάτες

Παράξενο ξενοδοχείο προσφέρει γάτες για παρέα στους επισκέπτες του προκειμένου να μην αισθάνονται μοναξιά τις νύχτες! Αυτό λαμβάνει χώρα στην Ιαπωνία, μια χώρα που έχει ιδιαίτερη αγάπη στα συμπαθή τετράποδα, αφού αποτελούν σημαντικό μέρος της ζωής των ντόπιων.

γάτα στο ξενοδοχείο My Cat Yugawara

Το ryokan είναι ένας τύπος παραδοσιακού ιαπωνικού πανδοχείου που συνήθως διαθέτει δωμάτια με κοινόχρηστους χώρους όπου οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν από κοινού. Τα εν λόγω καταλύματα έχουν παρουσία στην Ιαπωνία από τον 8ο αιώνα, οπότε και δημιουργήθηκε το παλαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο, το Nishiyama Onsen Keiunkan.

Το πανδοχείο My Cat Yugawara, που βρίσκεται κοντά στην ιαματική πηγή Yugawara, είναι ένα παράξενο ξενοδοχείο και, μεταξύ των λοιπών υπηρεσιών του, προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να μείνουν το βράδυ με μια γάτα προκειμένου να μην αισθάνονται μοναξιά. Είναι ένας τρόπος για να δείξουν σε όλους τις ευεργετικές ιδιότητες ενός ζώου, ειδικά μιας γάτας.

γάτα στο ξενοδοχείο My Cat Yugawara

Ο Akihiro Ochi, ιδιοκτήτης του παράξενου αυτού ξενοδοχείου, αναφέρει ότι υπάρχουν άνθρωποι στην Ιαπωνία που θέλουν να μείνουν ή να αλληλεπιδράσουν με γάτες, αλλά δεν μπορούν να έχουν τα ζώα αυτά στο σπίτι τους λόγω των συνθηκών διαβίωσής τους. Έτσι, ένα πανδοχείο τούς επιτρέπει να περάσουν όλη τη μέρα με μια γάτα σαν να ανήκει στην ίδια οικογένεια και σαν να είναι δικό τους κατοικίδιο.

γάτα στο ξενοδοχείο My Cat Yugawara

«Οι γάτες στο My Cat Yugawara είναι πολύ φιλικές και αγαπούν τους ανθρώπους. Έχουν μάθει να ζουν και να είναι δίπλα μας. Μάλιστα, μπορεί κάποιος, εάν το επιθυμεί, να περάσει το βράδυ του μαζί τους, να τις έχει ως παρέα», λέει ο Ochi. Οι γάτες είναι έξυπνες, φιλικές, υπάκουες και ήρεμες.

γάτα στο ξενοδοχείο My Cat Yugawara

«Δεν το κάνουμε αυτό για το κέρδος, σε καμία περίπτωση. Ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματος πηγαίνει στη διατήρηση της εγκατάστασης, συμπεριλαμβανομένης της σίτισης των γατών και της διατήρησης της καλής υγείας τους. Περισσότερο γίνεται για να έρθουν οι άνθρωποι πιο κοντά σε αυτά τα ζώα και να μάθουν πόσο καλό είναι να μοιράζεσαι τη ζωή σου μαζί τους», συμπληρώνει ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ