Ο Gordon Hartman από το Τέξας αποδεικνύει έμπρακτα το ρόλο του πατέρα με όλη τη σημασία της λέξης. Όταν συνειδητοποίησε πως στην πόλη του δεν υπάρχουν θεματικά πάρκα για παιδιά με ειδικές ανάγκες, ένα εκ των οποίων είναι και η κόρη του, Morgan, αποφάσισε να φτιάξει ένα ο ίδιος…

Έτσι θα έδινε την  την ευκαιρία σε παιδιά με ιδιαιτερότητες να ψυχαγωγούνται και να περνούν το χρόνο τους όμορφα χωρίς την αδιακρισία των γύρω.

Πατέρας έφτιαξε πάρκο 34 εκ. δολαρίων  για να παίζει η ΑΜΕΑ κόρη του και τα υπόλοιπα παιδιά της πόλης!(photos)

Ο Hartman πολλές φορές είχε πάει την κόρη του σε διάφορες πισίνες για να παίξει με το νερό, οι δυσάρεστες ωστόσο αντιδράσεις των παιδιών που βρίσκονταν εκεί τον απέτρεψαν από το να πράξει πάλι το ίδιο. «Κατανοώ και δικαιολογώ τον αυθορμητισμό των παιδιών όταν έρχονται σε επαφή με άτομα που είναι »ιδιαίτερα» και δεν μπορώ να τα κατηγορήσω.

Ιταλία: Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραγγέλνεις cappuccino μετά τις 11 το πρωί;

Η Morgan είναι μια όμορφη μικρή κυρία. Όταν κάποιος τη γνωρίζει εισπράττει ένα χαμόγελο, ενώ σίγουρα εκείνη θέλει να τον πάρει αγκαλιά.

Πατέρας έφτιαξε πάρκο 34 εκ. δολαρίων  για να παίζει η ΑΜΕΑ κόρη του και τα υπόλοιπα παιδιά της πόλης!(photos)Πολλές φορές στενοχωριέται που δεν την αποδέχονται όλοι», σχολιάζει ο Hartman. Το 2007 αποφάσισε να δημιουργήσει ένα θεματικό πάρκο μόνος του, αφού έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε μαζί με τη σύζυγό του, Maggie διαπίστωσαν πως δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Πρώην κατασκευαστής ακινήτων, πούλησε τις επιχειρήσεις το 2005, για να ιδρύσει το Οικογενειακό Ίδρυμα Gordon Hartman, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, με στόχο τη βοήθεια ανθρώπων με αναπηρία.

Πατέρας έφτιαξε πάρκο 34 εκ. δολαρίων  για να παίζει η ΑΜΕΑ κόρη του και τα υπόλοιπα παιδιά της πόλης!(photos)

Πατέρας έφτιαξε πάρκο 34 εκ. δολαρίων  για να παίζει η ΑΜΕΑ κόρη του και τα υπόλοιπα παιδιά της πόλης!(photos)Ο ιδανικός χώρος βρέθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο στο Σαν Αντόνιο, στο Τέξας. Ο άνδρας για την κατασκευή συμβουλεύτηκε γιατρούς, ψυχοθεραπευτές και γονείς ατόμων με αναπηρία. Το πάρκο ονομάστηκε «Morgan’s Wonderland», ενώ κόστισε 34 εκατομμύρια δολάρια.

Το ζευγάρι που παράτησε την πόλη και έφτιαξε ένα υπέροχο καφενείο στο Λιτόχωρο,στο οποίο δεν βρίσκεις να κάτσεις!(photos)

Διαβάστε ακόμα:
Νέα Υόρκη: Περπατάμε... σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από τις 8 top γειτονιές της!

Άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 2010. Ανάμεσα στα αξιοθέατα του χώρου είναι μια παιδικά χαρά και ένα τρένο μινιατούρα. Οι επισκέπτες συχνά λένε στον Hartman πως δεν έχουν αντικρίσει πάλι κάτι παρόμοιο και τον συγχαίρουν.

Το πάρκο περιλαμβάνει και ένα καρουζέλ ειδικά σχεδιασμένο για αναπηρικά αμαξίδια. O Hartman αποκαλύπτει πως η Morgan στην αρχή φοβόταν να ανέβει εκεί, αλλά στη συνέχεια κατάφερε να ξεπεράσει τη φοβία της.

Από τη στιγμή που άνοιξε το «Morgan’s Wonderland» έχει υποδεχτεί πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες από 67 χώρες και 50 αμερικάνικα κράτη. Το 1/3 του προσωπικού είναι άτομα με αναπηρίες, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για τα άτομα με ανάλογες ιδιαιτερότητες.

Πατέρας έφτιαξε πάρκο 34 εκ. δολαρίων  για να παίζει η ΑΜΕΑ κόρη του και τα υπόλοιπα παιδιά της πόλης!(photos) Φέτος, το θεματικό πάρκο επεκτάθηκε με τη δημιουργία του Morph’s Inspiration Island, ενός πλήρως προσβάσιμου για όλους υδάτινου πάρκου. «Τον Ιούλιο λιγότεροι άνθρωποι έρχονταν εδώ εξαιτίας της ζέστης, έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα πάρκο νερού για μια δροσερή ανάσα», τόνισε ο Hartman.

Κλικ για τολμηρούς: Στη Πάρο η βασίλισσα του Μπαχρέιν με το πλωτό παλάτι της!!!(photos)

Συνολικά, η κατασκευή του εν λόγω χώρου κόστισε 17 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το ζεστό νερό, το οποίο παρέχεται, βοηθά τους επισκέπτες με μυοσκελετικά προβλήματα. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν για όλους αδιάβροχα μηχανοκίνητα αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία λειτουργούν με αέρα και όχι με μπαταρίες.

Πατέρας έφτιαξε πάρκο 34 εκ. δολαρίων  για να παίζει η ΑΜΕΑ κόρη του και τα υπόλοιπα παιδιά της πόλης!(photos)Πατέρας έφτιαξε πάρκο 34 εκ. δολαρίων  για να παίζει η ΑΜΕΑ κόρη του και τα υπόλοιπα παιδιά της πόλης!(photos)Παρά το πολλά email που λαμβάνει για τη δημιουργία παρόμοιων πάρκων και σε άλλες πολιτείες, ο Hartman έχει επικεντρωθεί στο να ενισχύσει ακόμη περισσότερα τα υπάρχοντα στο Σαν Αντόνιο. Συγκεκριμένα, προσπαθεί να εισάγει στα πάρκα και εκπαιδευτικές λειτουργίες για εφήβους με ειδικές ανάγκες.

Πηγή:tilestwra.com

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ