παραλία πέτρα στην πατμο

Η Πάτμος έχει μια από τις πιο γνωστές και ωραίες παραλίες στην Ελλάδα που ονομάζεται Πέτρα. Οι ντόπιοι βέβαια την ονομάζουν Καλικατσού από τα μικρά πουλιά που είχαν τις φωλιές τους στο βράχο που δεσπόζει στην παραλία και από εκεί προήλθε το όνομα της. Η Πάτμος έχει και άλλες παραλίες εκπληκτικής ομορφιάς που μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Το τοπίο σε αυτή την γνωστή παραλία της Πάτμου είναι συγκλονιστικό. Ο περίφημος βράχος, που μοιάζει σαν να αναδύεται από τη θάλασσα, μέχρι τον 14ο αιώνα αποτελούσε ερημητήριο. Πολλοί ασκητές επέλεξαν αυτό το μέρος και το μετέτρεψαν από ένα αφιλόξενο βράχο σε ένα χώρο άνετο, με λαξευτά σκαλοπάτια και δεξαμενή νερού τα οποία υπάρχουν μέχρι και σήμερα.

Αν επιθυμήσετε να σκαρφαλώσετε θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, αλλά μόλις τα καταφέρετε η θέα που θα αντικρίσετε θα σας μείνει αξέχαστη.

παραλία πέτρας στη πάτμο
Ο Βράχος που ήταν κάποτε ερημητήριο

Τι θα βρείτε στην παραλία

Η Πέτρα στην Πάτμο είναι μία φυσική παραλία από χοντρές πέτρες η οποία συνεχίζει προς το νότιο τμήμα του νησιού. Εκεί αρχίζει μια δημοφιλής παραλία γυμνιστών, το Πλακί, με βότσαλα και μικρές πέτρες. Εκεί που τελειώνει το Πλακί ξεκινά μια σειρά μικρών κόλπων και παραλιών με βότσαλα, αρκετές από τις οποίες είναι δυσπρόσιτες. Πίσω από την παραλία εντοπίζεται και η λίμνη της Πέτρας, όπου το χειμώνα φιλοξενούνται κύκνοι, ερωδιοί και αγριόπαπιες.

Διαβάστε ακόμα:  Δεύτερη παγκοσμίως η Ελλάδα σε γαλάζιες σημαίες - Ποιος νομός είναι πρώτος σε βραβεύσεις

Για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ υπάρχουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις για να ευχαριστηθούν την θάλασσα! Η πρόσβαση οδικώς στην παραλία είναι εύκολη και με κατεύθυνση προς τον κόλπο του Γροίκου θα τη συναντήσετε μετά από 1 χιλιόμετρο.

Η παραλία της Πέτρας είναι οργανωμένη με ψάθινες ομπρέλες, ξύλινες ξαπλώστρες και καντίνα. Λίγο πιο πέρα υπάρχουν και θαυμάσια ταβερνάκια που προσφέρουν καλό φαγητό.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ