Μια πρόσφατη επιστημονική έρευνα έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα.
Οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής, η μονοτονία της καθημερινότητας αλλά και η οικονομική κρίση δημιουργούν το διάσημο άγχος.

- Advertisement -

Επιστήμονες υποστηρίζουν πως υπάρχει τρόπος να του πούμε ΑΝΤΙΟ μια και καλή.

Οι ερευνητές με επικεφαλής τον ψυχολόγο Stephane Brutus, υποστηρίζουν πως ο τρόπος με τον οποίο μετακινούμαστε από τη δουλειά στο σπίτι μας αλλά και αντίστροφα επηρεάζει τη ψυχολογία μας.

5 οφέλη για να ξανασκεφτείς το camping

Κάποιοι επιλέγουν να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο, κάποιοι άλλοι με τα ΜΜΜ, κάποιοι με το ποδήλατο και κάποιοι ακόμα και με τα πόδια όταν οι αποστάσεις είναι μικρότερες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα και τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο International Journal of Workplace Health Management, οι εθελοντές που μετακινούνταν με το ποδήλατο είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα άγχους ενώ σε δεύτερη θέση έρχονταν εκείνοι που ως μέσω μεταφοράς είχαν επιλέξει τα πόδια τους.

Μια γευστικότατη φρουτοσαλάτα που θα τρελάνει τον ουρανίσκο σας

Αποτέλεσμα εικόνας για ποδηλάτες

Η Δρ Carolyn Dean λέει: “η ταχύτητα που αναπτύσσουμε μέσω του ποδηλάτου σε σύγκριση με το περπάτημα, μας ωθεί να ενεργοποιήσουμε και άλλες αισθήσεις. Να εξισορροπήσουμε τον εαυτό μας καθώς κάνουμε διάφορους ελιγμούς”.

Απίστευτο! Αυτές είναι οι φυλακές που… μετατράπηκαν σε πολυτέλεστατα ξενοδοχεία

Αποτέλεσμα εικόνας για ποδηλάτες

 

“Η ποδηλασία είναι η πρώτη εμπειρία ελευθερίας που έχουμε ως παιδιά. Βλέπουμε τον κόσμο από μία διαφορετική οπτική γωνία, όταν κάνουμε ποδήλατο. Αισθανόμαστε τον αέρα στο πρόσωπό μας, δίνουμε προσοχή και υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι η συγκέντρωση μειώνει τα επίπεδα του άγχους”, σημειώνει η ψυχολόγος Erin Haugen.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ