Ηραίο

Το Ηραίο, μια απίστευτου κάλλους περιοχή με μια μυστική παραλία που “κρύβεται” κάτω από τα ερείπια του ναού της Ήρας, βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα στην Αθήνα, και είναι ίσως η καλύτερη πρόταση για όσους ψάχνουν μία γρήγορη απόδραση από την πόλη και γιατί όχι, μια εκδρομή για μπάνιο.

- Advertisement -

Το Ηραίο Περαχώρας βρίσκεται στη χερσόνησο της Περαχώρας, στα βόρεια του Κορινθιακού κόλπου, στο δυτικό άκρο της οροσειράς των Γερανείων. Ο τόπος ονομαζόταν Ηραίο από την αρχαιότητα λόγω του ιερού αφιερωμένου στην Ήρα που βρίσκεται στο ακρωτήριο. Ο ναός χρονολογείται από το 700 π.Χ. Δύο φορές τον χρόνο, οι Κορίνθιοι από την ακριβώς απέναντι ακτή έρχονταν με πλοία για τελετές και αφιερώματα στη θεά. Μεταξύ του Ηραίου και της Περαχώρας, βρίσκεται η λίμνη Βουλιαγμένη (προσοχή όχι η λίμνη στη Βουλιαγμένη), η οποία στην αρχαιότητα ονομαζόταν Εσχατιώτης. Μια πανέμορφη λίμνη που ενώνεται με τη θάλασσα μέσα από ένα μικρό κανάλι.

Ηραίο

Το Ηραίο και τη λίμνη Βουλιαγμένης , θα τα βρείτε μια ανάσα από το Λουτράκι. Δείτε πως θα περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο στη φημισμένη «Λουτρόπολη»!

Μόλις φτάσετε στην παραλία το βλέμμα σας θα τραβήξουν τα ερείπια του αρχαίου ναού, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη θεά Ήρα, που φτάνουν σχεδόν μέσα στο νερό. Τα νερά είναι κρυστάλλινα και η θέα της καλοδιατηρημένης μικρής αρχαίας πολιτείας, μοναδική. Στην άκρη του βράχου υπάρχει το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη, που αξίζει μια επίσκεψη.

Μονοήμερη στο Ηραίο

Ένας ενεργειακός τόπος με αρχαία vibes, το Ηραίο σε τραβά σαν μαγνήτης για βουτιά με φόντο το ναό της Ήρας, που στέκει δίπλα στα κύματα. Η συνέχεια γράφεται κλασικά στο Λουτράκι με καφέ, πιάτα ημέρας, ωραία κοκτέιλ και εκδηλώσεις στο «Xanadu», με πειραγμένες ελληνικές νοστιμιές στη δροσερή αυλή στο «Ριγάνι», και –γιατί όχι;– σινεμά στον all time classic θερινό Ηλέκτρα. Αν μείνετε παραπάνω, βάλτε στο πρόγραμμα μια θεραπεία στο μοντέρνο υδροθεραπευτήριο αλλά και μια βουτιά στο Φλάμπουρο, στο δρόμο προς Περαχώρα.

Ηραίο

Tips:

  • Φροντίστε να έχετε μαζί σας μάσκα για καταδύσεις ώστε να απολαύσετε τα ερείπια που βρίσκονται μέσα στη θάλασσα.
  • Επισκεφτείτε τον φάρο από τον οποίο η θέα «κόβει» την ανάσα.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ