Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
26.7 C
Athens
ΑρχικήTrip IdeasΠελοπόννησος: Το άγνωστο χωριό της Αρκαδίας που όμως είναι στολίδι της περιοχής!

Πελοπόννησος: Το άγνωστο χωριό της Αρκαδίας που όμως είναι στολίδι της περιοχής!

Είναι γραφικό και υπέροχο αλλά παρόλα αυτά παραμένει «άσημο» και άγνωστο στους περισσότερους. Το Πηγάδι Κυνουρίας μπορεί να ζει… πίσω από τα φώτα, είναι όμως το στολίδι της ευρύτερης περιοχής!

Χωριό Πηγάδι Κυνουρίας άσημο αλλά στολίδι σε πανοραμική λήψη

Φανταστείτε ένα ταξίδι στον νομό Αρκαδίας που οδηγεί μέχρι το νοτιότερο άκρο του. Με την επιβλητική σκιά του Πάρνωνα πίσω μας, και τα φιλόξενα νερά του Αργολικού μπροστά μας, προσπερνάμε το Άστρος, την Παραλία Τυρού και στη συνέχεια το Λεωνίδιο και τα Πούλιθρα, και φτάνουμε στα όμορφα Πελετά, το κεφαλοχώρι της νότιας Κυνουρίας.

- Advertisement -
Χωριό Πηγάδι Κυνουρίας άσημο αλλά στολίδι με τα πέτρινα σπίτια του

Στο άγονο οροπέδιο του αρκαδικού νότου, τον τόνο δίνουν όμορφα χωριά με την τοπική αρχιτεκτονική να αποθεώνεται στα διόροφα πετρόκτιστα σπίτια. Μεταξύ αυτών το Πηγάδι, που μπορεί να είναι «άσημο», ωστόσο αποτελεί στολίδι του τόπου!

Το άγνωστο Πηγάδι

Το γραφικό ορεινό Πηγάδι βρίσκεται σε απόσταση περίπου 23 χιλιομέτρων από το Λεωνίδιο και κατοικήθηκε το 1826. Μπορεί οι μόνιμοι κάτοικοί του να είναι λίγοι, όσοι όμως έχουν καταγωγή από την περιοχή ή την επισκέφθηκαν και την αγάπησαν, επιστρέφουν εκεί για την αυθεντική ατμόσφαιρά του.

Χωριό Πηγάδι Κυνουρίας άσημο αλλά στολίδι με την όμορφη εκκλησία του

Σε κοντινή απόσταση από το χωριό βρίσκεται και η παραλία του, που ακούει στο όνομα Φωκιανός. Ένα στοιχείο που εντυπωσιάζει, συγκριτικά με το μέγεθος του χωριού αλλά και τον αριθμό των κατοίκων του, είναι το γεγονός ότι τα Πηγάδια φημίζονται για τα πέντε πανηγύρια τους, που συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου!

Χωριό Πηγάδι Κυνουρίας άσημο αλλά στολίδι παραδοσιακή αρχιτεκτονική

48 ώρες στα χωριά της Αρκαδίας

ιαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,291LikesΚάντε Like
88,423 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ