Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
29.9 C
Athens
ΑρχικήTravel Tips5 tips για να περάσετε αξέχαστες οικογενειακές διακοπές… χωρίς συμφορές!

5 tips για να περάσετε αξέχαστες οικογενειακές διακοπές… χωρίς συμφορές!

Το καλοκαίρι πλησιάζει και πολλοί έχουν αρχίσει να οργανώνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές! Αν  βρίσκεστε σε αυτή την κατηγορία και θέλετε να περάσετε ήρεµες οικογενειακές διακοπές, χωρίς να πέσετε σε κακοτοπιές, δείτε παρακάτω πέντε συμβουλές που σας δίνουμε στο travelstyle.gr για να μάθετε τι πρέπει να κάνετε!

Ξεκινήστε από νωρίς…
Να θυµάστε ότι το θέµα της οργάνωσης των οικογενειακών διακοπών σας, δεν πρέπει να το αφήνετε για την τελευταία στιγµή, ειδικά αν δεν θέλετε να σας κοστίσει µια περιουσία… Για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις και να βγείτε εκτός προϋπολογισµού, φροντίστε να κάνετε την έρευνα για ταξιδιωτικά πακέτα, εισιτήρια, ξενοδοχεία 3 µε 6 µήνες νωρίτερα. Έτσι, θα έχετε την πολυτέλεια να επιλέξετε τα καλύτερα deals, να απολαύσετε τις καλύτερες παροχές και να γλιτώσετε χρήµατα!

Οι Ιταλοί σε συμβουλεύουν: 6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν επισκεφθείς την χώρα τους!

- Advertisement -

«Χτυπήστε» τα πιο φτηνά αεροπορικά εισιτήρια…
Ειδικά στην περίπτωση που πρόκειται να ταξιδέψετε αεροπορικώς µε όλη την οικογένεια, το κόστος των εισιτηρίων θα εκτοξευθεί, γι’ αυτό ξεκινήστε την on-line αναζήτησή σας αρκετό καιρό νωρίτερα, ώστε να συγκρίνετε (π.χ. διαφορετικές ανταποκρίσεις ή και ηµεροµηνίες) και να καταλήξετε στην πιο συµφέρουσα λύση. Σηµασία έχει επίσης να µην ελέγχετε µόνο τα πιο οικονοµικά εισιτήρια από και προς τον προορισµό σας αλλά να τσεκάρετε παράλληλα και τη περίοδο που σχεδιάσετε το ταξίδι σας, ειδικά αν πρόκειται για προορισµούς του εξωτερικού.

Μην αφήνετε στην τύχη της τη διαµονή
Ένα ζήτηµα θεµελιώδους σηµασίας –ειδικά στην περίπτωση που συνοδεύετε µικρά παιδιά– είναι αυτό της διαµονής. Η εξεύρεση ενός ασφαλούς και value for money καταλύµατος δεν γίνεται απλώς µε ένα «κλικάρισµα» στη µηχανή αναζήτησης του υπολογιστή σας. Απαιτεί χρόνο, ώστε να βρείτε πολλές προσφορές και στο τέλος να καταλήξετε στην πιο συµφέρουσα.

Φροντίστε η τιµή να ανταποκρίνεται κατά το µέγιστο δυνατό στις υπηρεσίες του δωµατίου, την περιοχή (κατά πόσο ασφαλής είναι) και τσεκάρετε και τα σχόλια που έχουν γράψει διαµένοντες, ώστε να προλάβετε τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις. Να θυµάστε ότι παντού θα δείτε θετικά και αρνητικά σχόλια επισκεπτών, οπότε το κόλπο είναι να βρείτε εκείνο που έχει αποσπάσει τα περισσότερα θετικά.

Φτιαξτε το πρόγραµµά σας
Κάθε τόπος έχει και τα δικά του αξιοθέατα αλλά και ο κάθε επισκέπτης έχει και τα δικά του ενδιαφέροντα. Ειδικά όταν ταξιδεύετε µε παιδιά διαφορετικών ηλικιών, θα πρέπει να προσαρµόσετε το ταξίδι σας ανάλογα, ώστε να είναι κάθε µέλος της οικογένειας ευχαριστηµένο. Κάντε µια on-line έρευνα, φτιάξτε µια λίστα φροντίζοντας να συµπεριλάβετε τα «θέλω» όλων και καταλήξτε βάσει των ηµερών και του προϋπολογισµού που έχετε στη διάθεσή σας. Μην παραλείψετε την αναζήτηση για ειδικά εκπτωτικά πακέτα επισκέψεων σε αξιοθέατα που θα σας γλιτώσουν και από έξοδα αλλά και από την… γκρίνια της πολύωρης αναµονής στις ουρές!

Ποια Ρώμη και ποιο Μιλάνο; Αυτή η πόλη είναι το νέο next big think της Ιταλίας!

Δώστε µεγάλη σηµασία στα «ψιλά» γράµµατα…
Επειδή ο διάβολος κρύβεται στις λεπτοµέρειες, προτού κάνετε οποιαδήποτε κράτηση (εισιτήρια, ξενοδοχεία, αξιοθέατα, πακέτα), µην ξεχάσετε να τσεκάρετε όχι µόνο τις τιµές αλλά και τα… ψιλά γράµµατα! Για παράδειγµα, τις ακριβείς αποστάσεις, τα µέσα µεταφοράς που πρέπει να χρησιµοποιήσετε, πού θα βρείτε σηµεία ιστορικού –και όχι µόνο– ενδιαφέροντος, τις λεπτοµέρειες σε ταξιδιωτικές προσφορές κ.ά.

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,285LikesΚάντε Like
88,437 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ