Ο άνθρωπος κάνει θαύματα κυριολεκτικά και μεταφορικά. Mένοντας στην κυριολεκτική διάσταση της έννοιας, σας αποκαλύπτουμε τα πιο εντυπωσικά γλυπτά και κτίρια του πλανήτη.

k1

Σπίτι-καμπύλη ή Crooked House. Χτίστηκε το 2004 στο Monte Cassino. Έχει έκταση 4000 τετραγωνικά μέτρα και αποτελεί μέρος του εμπορικού κέντρου Rezydent.

k2

Βασικο πορθμείο στον ποταμό Χαν, στο κέντρο της Σεούλ. Εκεί βρίσκεται το πιο μακρύ και άκρως εντυπωσικό σιντριβάνι του κόσμου, το “Moonlight Rainbow”, που αναδεικνύει όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

k3

Το έργο αυτό ανήκει στην πορτογαλικής καταγωγής Joana Vasconcelos. Πρόκειται για μια ανήσυχη καλλιτέχνη που είνα αρκετά δημοφιλής στην Ευρώπη και αποτελεί εκπρόσωπο της σύγχρονης τέχνης.

k4

Πηγή-δίνη “Σκύλα και Χάρυβδη” είναι το όνομα αυτού του έργου στο Ηνωμένο βασίλειο. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η Σκύλλα και η Χάρυβδη, είναι δύο τέρατα που ζουν και στις δύο πλευρές του στενού του.

k5

Wat Rong Khun ή αλλιώς Άσπρος ναός. Είναι ένας από τους πιο αντισυμβατικούς βουδιστικούς ναούς στον κόσμο. Το άσπρο χρώμα συμβολίζει την αγνότητα και τη σοφία του Βούδα. Η γέφυρα, που οδηγεί στο ναό, συμβολίζει το δρόμο του διαφωτισμού, και ένα μικρό ημικύκλιο μπροστά από τη γέφυρα — ανθρώπινο κόσμο.

k6

Η Public library βρίσκεται στο Κάνσας, της Αμερικής. Μπορεί η τεχνολογία να καλπάζει αλλά τα παλιά βιβλία εξακολουθούν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας.

k7

Το μουσείο του ανθρώπινου σώματος βρίσκεται στην Ολλανδία και ονομάζεται Corpus. Θα σας μεταφέρει στο ανθρώπινο σώμα και θα σας δείξει πώς λειτουργούν τα όργανα. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα δείτε, να αισθανθείτε και να ακούσετε πώς λειτουργεί το σώμα μας!

 

k9

Βίλες στον τελευταίο όροφο ενός εμπορικού κέντρου στην Κίνα.  Το μέρος αυτό είναι η πιο διάσημη αγορά χονδρικής πώλησης υποδημάτων στην κινεζική επαρχία Χουνάν.

k10

Γέφυρα-τραμπολίνο στο Παρίσι.

k11

Η “επουράνιος αποβάθρα”, Whiplash-Head, Ηνωμένο Βασίλειο.

k12

Ανεστραμμένο κτίριο στον τελευταίο όροφο ενός άλλου κτιρίου. Βιέννη, Αυστρία

k13

Λεπτή πολυκατοικία στο Λονδίνο

k14

Ανάποδο σπίτι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

k15

Ηλιακός φούρνος στη Γαλλία

k16

Το σπίτι του ελέφαντα στις Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής

k17

Περιστρεφόμενοι πύργοι στο Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

k18

Το κτίριο-το καλάθι, στο Οχάιο, ΗΠΑ

k20

Πέτρινο σπίτι, Πορτογαλία

k21

Σταγόνα υδραργύρου με βάρος 110 τόνους στο κέντρο του Σικάγο, Αμερική

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ