Πολύ πιθανό να επεκταθεί η απαγόρευση των laptop σε όλες τις πτήσεις όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Κέλι.

Αυξάνονται οι απευθείας πτήσεις από Ελλάδα προς Νέα Υόρκη

- Advertisement -

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Τζον Κέλι επισήμανε ότι οι τρομοκράτες «έχουν εμμονή» με την κατάρριψη των αεροσκαφών, «ιδίως αν είναι ένα αμερικανικό αεροσκάφος, ιδίως αν είναι γεμάτο με Αμερικανούς». Με αυτό ως γνώμονα, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν «να ανεβάσουν τον πήχυ» όσον αφορά την ασφάλεια των αερομεταφορών και να εντείνουν τους ελέγχους στις χειραποσκευές των επιβατών, ανέφερε, ενώ ενδέχεται να απαγορευθεί η μεταφορά φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών μέσα στην καμπίνα αεροσκαφών, σε όλες τις πτήσεις, εσωτερικές και διεθνείς.

Τον Μάρτιο η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε περιορισμούς απαγορεύοντας τους φορητούς υπολογιστές σε όλες τις πτήσεις που αναχωρούν από δέκα διεθνή αεροδρόμια χωρών όπως η Τουρκία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με προορισμό τις ΗΠΑ. Ο Κέλι είπε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την ενίσχυση της αεροπορικής ασφάλειας ώστε να αντιμετωπιστεί «μια πραγματικά προηγμένη απειλή», όπως την χαρακτήρισε. Πρόσθεσε όμως ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για το πότε θα εφαρμοστεί αυτή η απαγόρευση.

Μεταξύ των μέτρων που θα ληφθούν θα είναι και η εντατικοποίηση των ελέγχων στις χειραποσκευές ώστε οι πράκτορες της Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA) να μπορούν να εντοπίζουν ύποπτα αντικείμενα σε ασφυκτικά γεμάτα σακίδια. Ο λόγος, εξήγησε ο Κέλι, είναι ότι για να αποφύγουν να πληρώσουν για τη μεταφορά περισσότερων αποσκευών, οι επιβάτες τις γεμίζουν ασφυκτικά, τόσο που είναι δύσκολο τα μηχανήματα να διακρίνουν τι βρίσκεται μέσα σ’ αυτές.

Η πιο σύντομη πτήση στον κόσμο διαρκεί πολύ λιγότερο από το «Σύνταγμα – Ομόνοια» με το μετρό! (Video)

Η TSA δοκιμάζει ήδη μια νέα διαδικασία σε περιορισμένο αριθμό αεροδρομίων, όπου ζητείται από τους επιβάτες να βγάζουν αντικείμενα από τις χειραποσκευές τους προκειμένου να ελεγχθούν από τα μηχανήματα. Όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση θα επεκτείνει αυτό το μέτρο σε όλη τη χώρα, ο Κέλι είπε ότι «είναι πιθανόν ότι θα το κάνουμε».

Πηγή: airnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ