Το φθινόπωρο είναι υπέροχη εποχή για ρομαντικές και όχι μόνο εκδρομές και το  Πήλιο σίγουρα είναι από τους κορυφαίους προορισμούς! Με την πρώτη ευκαιρία κάντε ένα ταξίδι μέχρι το ονειρεμένο Πήλιο, έστω και για λίγες μέρες, όσο ο καιρός είναι καλός και μπορείτε να συνδυάσετε και βουνό και θάλασσα!

- Advertisement -

Σκέφτεστε ένα time out – όχι πολύ µακριά από την Αθήνα – , σε φυσικά όµορφα µέρη, αξεπέραστα τοπία, καλό παραδοσιακό φαγητό, τσίπουρα µε µεζέδες, φιλόξενους ανθρώπους και παραδοσιακούς ξενώνες;

Χωριά Πηλίου

Εδώ κάνουμε roadtrip σε χωριά του Πηλίου και ακολουθούμε μια υπέροχη διαδρομή και ανακαλύπτουμε γνωστά και άγνωστα μέρη!

Ο Βόλος και τα κοντινά χωριά του Πηλίου είναι ένας από τους πιο κλασικούς και δηµοφιλείς προορισµούς, τόσο για το χειµώνα, όσο και για το καλοκαίρι. Συνδυάζει βουνό και θάλασσα, γραφικά χωριά, παραδοσικά σπίτια και καλντερίµια, παραλίες και µοναδική καταπράσινη θέα!

Η θέα στον Βόλο από ψηλά

Με αφετηρία λοιπόν τον Βόλο, ακολουθούµε μια διαδροµη και…χανόµαστε στα  πανέµορφα χωριά του Πηλίου! Πάρτε το αυτοκινητό σας, καλή παρέα και ακολουθήστε µας!

Διαδροµή

Βόλος – Τσαγκαράδα – Μυλοπόταμος– Μηλιές – Αγριά

Ξεκινήστε από τον Βόλο µε µε ανατολική κατεύθυνση για Τσαγκαράδα την οποία θα συναντήσετε σε 45,5 χλµ. (1 ώρα και 15 λεπτά περίπου). Το πασίγνωστο χωριό του Πηλίου είναι φηµισµένο για τη φυσική του οµορφιά όπως και τις επιλογές που θα βρείτε για καφέ, φαγητό και διαµονή ενώ είναι ιδανικό αν επιλέξετε να διανυκτερεύσετε.

Γεφύρι - Τσαγκαράδα
Το φημισμένο γεφύρι της Τσαγκαράδας
Πλατεία στην Τσαγκαράδα
Τσαγκαράδα

Από την Τσαγκαράδα συνεχίστε νότια για το χωριό Μυλοπόταµος, που απέχει περίπου 13 λεπτά (5,9 χλµ),  και είναι ένας ακόµα  ονειρεµένο προορισµός! Ο Μυλοπόταµος εκτός των άλλων φηµίζεται για τη µαγευτική του παραλία.

παραλία Μυλοπόταμος, Πήλιο
Μυλόπόταμος

Γραφική, µε βότσαλα, άµµο και µικρές πετρούλες και στο µέσον της κόβεται από ένα βράχο. Για να φτάσετε όµως στην παραλία και να αντικρίσετε αυτή τη µοναδική θέα, πρέπει παρκάρετε αρκετά µακριά και κατεβείτε στην παραλία µε τα πόδια. Το beach – bar που βρίσκεται σχεδόν µέσα στο βράχο, θα σας ξεδιψάσει και θα σας χαρίσει στιγµές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς! Αυτό βέβαια αν βρεθείτε εδώ άνοιξη ή καλοκαίρι.

Από τον Μυλοπόταµο µε νοτιοδυτική κατελυθυνση σε 28 χλµ., (46 περίπου λεπτά) θα συναντήσετε το όµορφο χωριό Μηλιές. Λέγεται πως το χωριό ιδρύθηκε από τους κατοίκους του χωριού Μηλιές Ευβοίας, οι οποίοι έφυγαν από εκεί για να γλιτώσουν από τις επιθέσεις πειρατών. Γι’αυτό το λόγο και η θέση του χωριού είναι τέτοια, ώστε να µη βλέπει τη θάλασσα, αλλά και να µη φαίνεται το χωριό από αυτή.

Μηλιές Πηλίου
Μηλιές

Αυτό το γραφικό χωριό, έχει και ως αφετηρία του ο «Μουτζούρης», το µικρό τρενάκι, που περνά µέσα από µια όµορφη καταπράσινη διαδροµή και φτάνει έως τα Άνω Λεχώνια. Αξίζει να κάνετε µια βόλτα µε αυτό και να απαθανατίσετε µε το φωτογραφικό σας φακό την ευρύτερη περιοχή.  Tip. Λειτουργεί µόνο από αρχές Απριλίου, έως τέλος Οκτωβρίου. Κάντε εδώ ξενάγηση στο Πήλιο με το θρυλικό τρένο, τον Μουτζούρη!

Σταθμός στις Μηλιές Πηλίου
Μηλιές

Οι Μηλιές, είναι ένα χωριό µε µακρά ιστορία. Ήταν κέντρο του απελευθερωτικού αγώνα του 1821, καθώς και πνευµατική εστία της εποχής. Η κεντρική πλατεία του χωριού, θεωρείται σηµείο συνάντησης για ντόπιους και επισκέπτες. Περιµετρικά της, βρίσκονται σπουδαία κτίρια της ιστορίας και του πολιτισµού, που αξίζει να τα δείτε, όση ώρα διαρκέσει η επίσκεψή σας στο χωριό.

Σε µικρή απόσταση από τις Μηλιές σε 20,1 χλµ (29 λεπτά περίπου) θα βρεθείτε στην Αγριά. Μια σύγχρονη, δυναµική κωµόπολη, που σφύζει από ζωή όλο το χρόνο. Τα αναρίθµητα παραλιακά ταβερνάκια, τα τσιπουράδικα και τα καφέ, θα σας προσφέρουν µοναδικές γευστικές απολαύσεις και στιγµές χαλάρωσης.

Αγριά, Πηλίου
Αγριά

Εάν βρεθείτε στην Αγριά καλοκαιρινή περίοδο, µην παραλείψετε να πάτε στις πολιτιστικές – καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και κυρίως, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας, στο οποίο συµµετέχουν σολίστ από όλο τον κόσµο! Θεσµός επίσης έχει γίνει και η «Ψαράδικη Βραδιά», όπου προσφέρονται στους επισκέπτες άφθονα ψάρια, σε ένα γλέντι µε παραδοσιακές ορχήστρες, έως τις πρωινές ώρες.

Αξίζει επίσης να επισκεπτείτε, αναξάρτητα από την περίοδο, το ξωκλήσι του Τιµίου Σταυρού, µε το ξυλόγλυπτο τέµπλο και το εκκλησάκι της Παναγιάς που είναι χτισµένο πάνω σε βράχο.

Χωριά Πηλίου

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ