Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
31.7 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΠιθανόν η Αυστραλία να μείνει «κλειστή» για τουρίστες μέχρι τις αρχές...

Πιθανόν η Αυστραλία να μείνει «κλειστή» για τουρίστες μέχρι τις αρχές του 2022

Τα σύνορα της Αυστραλίας είναι πιθανό να παραμείνουν κλειστά μέχρι τουλάχιστον τις αρχές του 2022, σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Malcolm Turnbull.

Είπε ότι η αυστραλιανή χρήση εμβολίων ήταν «μια κολοσσιαία αποτυχία» επειδή η κυβέρνηση δεν αγόρασε αρκετά εμβόλια πέρυσι. Υπάρχει επίσης μεγάλη διστακτικότητα για το εμβόλιο AstraZeneca μεταξύ Αυστραλών, πρόσθεσε.

- Advertisement -

Όταν ρωτήθηκε για ένα χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των συνόρων της Αυστραλίας, είπε: «Πιθανώς όχι πριν από το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους».

Η χώρα είναι απίθανο να λάβει αρκετές δόσεις εμβολίου έως τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο του 2021, πρόσθεσε.

«Είναι η μεγαλύτερη αποτυχία της δημόσιας διοίκησης που θυμάμαι», δήλωσε ο Turnbull, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2015 έως το 2018.

«Ο ίδιος ο λόγος για τον οποίο είμαστε κλειδωμένοι – ο οποίος είναι τόσο απογοητευτικός όταν ανοίγουν τόσα πολλά άλλα μέρη του κόσμου – είναι απλώς και μόνο επειδή η κυβέρνησή μας απέτυχε να αγοράσει αρκετά εμβόλια»

Αεροδρόμιο Σίδνεϋ

Μόνο το 16% των Αυστραλών ηλικίας άνω των 16 ετών έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με την Telegraph.

Νωρίτερα φέτος, ο σημερινός πρωθυπουργός Scott Morrison είπε ότι η Αυστραλία μπορεί να ανοίξει ξανά τους τουρίστες στο εξωτερικό έως το 2022 – αλλά πιθανώς μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η χώρα ακολουθεί πολιτική «μηδενικού Covid» και τα σύνορά της είναι κλειστά εκτός από Αυστραλούς πολίτες, μόνιμους κατοίκους και ορισμένες εξαιρέσεις.

Τυχόν αφίξεις πρέπει να υποβληθούν σε υποχρεωτική απομόνωση 14 ημερών σε καθορισμένη εγκατάσταση.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,275LikesΚάντε Like
88,297 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ