ελληνική πόλη

Σύμφωνα με τη γαλλική «Figaro» και το ταξιδιωτικό γραφείο «Petit Futé» μία ελληνική πόλη βρίσκεται μεταξύ των 10 κορυφαίων προορισμών για το 2020.

Επίσης, δείτε την εντυπωσιακή εκδήλωση για την φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Κόσμου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος! (video)

Ανάμεσα στις 10 κορυφαίες πόλεις του πλανήτη για να επισκεφθεί κανείς τη νέα χρονιά βρίσκεται και μία ελληνική πόλη.

Ο λόγος για την Θεσσαλονίκη που συμπεριλαμβάνεται στους κορυφαίους προορισμούς για το 2020, η οποία «ξεχνιέται» από τους ταξιδιώτες σύμφωνα με τους Γάλλους.

«Το 2020 πλησιάζει και η ευκαιρία για να σας αποκαλύψουμε τα καλύτερα ταξιδιωτικά σχέδια για τη χρονιά αυτή», τονίζει το δημοσίευμα. Από τον υπότιτλο, κιόλας, στο άρθρο της εφημερίδας, υπάρχει προαναγγελία πως η τέταρτη επιλογή θα είναι…έκπληξη.

Το γαλλικό δημοσίευμα αναφέρει: «Η πρωτεύουσα της Μακεδονίας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Συχνά ξεχνιέται λόγω της Αθήνας ή των ελληνικών νησιών. Ωστόσο, η Θεσσαλονίκη αξίζει την προσοχή μας. Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και απολαμβάνουμε τη θάλασσα όλο το χρόνο, προσφέροντας όμορφους περιπάτους. Η παλιά πόλη, η Άνω Πόλη, είναι ένας γοητευτικός λαβύρινθος με πολύχρωμα σοκάκια που σας προσκαλούν να κάνετε μια βόλτα. Υπάρχουν επίσης πολλά ελληνορωμαϊκά μνημεία όπως η Αρχαία Αγορά. Είναι ένας προορισμός για ανακαλύψεις!».

Πως διαμορφώνονται οι πρώτες θέσεις;

Το Ντουμπάι απέσπασε την πρώτη θέση, χάρη στην παγκόσμια έκθεση που θα φιλοξενηθεί στη χώρα από τις 20 Οκτωβρίου της επόμενης χρονιάς με θέμα «Συγχρονίστε τις σκέψεις, οικοδομήστε το μέλλον».

Εκεί, 192 περίπτερα ισάριθμων χωρών θα παρουσιάσουν τα σχέδιά τους για τη νέα δεκαετία. Μετά, έρχεται το Γκάλγουεϊ της Ιρλανδίας, που θα είναι για το 2020 πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και στη τρίτη θέση το Κάιρο. Το Κάιρο αναφέρεται στο γαλλικό δημοσίευμα ως «Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο. Στη τέταρτη θέση η «συμπρωτεύουσα» καθώς «Figaro» και «Petit Futé» προτείνουν τη νύμφη του Θερμαϊκού για το επόμενο ταξίδι σας.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ