ξενοδοχείο της αλυσίδας wyndham

Τα ξενοδοχεία προσπάθησαν το καλοκαίρι -και μέχρι σήμερα- να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την πανδημία και τη μείωση των επισκεπτών, λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα προστασίας και υγιεινής, ωστόσο πολύ δύσκολα θα φτάσουν στα επίπεδα προ κορονοϊού. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι 5 μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες που έχασαν $25,2 δις από τον κορωνοϊό;

Το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού έχει επηρεάσει αρνητικά σχεδόν όλους τους κλάδους αλλά αυτός της φιλοξενίας έχει γνωρίσει μεγάλη πτώση. Η ιστοσελίδα stockApps.com παρουσίασε στοιχεία για τη συνδυασμένη απώλεια στην κεφαλαιοποίηση των 5 μεγαλύτερων ξενοδοχειακών αλυσίδων στον κόσμο από τις αρχές του έτους έως τον Σεπτέμβριο. Και τα νούμερα είναι αποκαρδιωτικά, φτάνοντας στα 25,2 δις δολάρια, συρρικνώνοντας τη συνολική τους χρηματιστηριακή τους αξία στα 79,2 δις δολάρια.  Οι αλυσίδες αυτές είναι οι Hilton Worldwide Holdings, Intercontinental Hotels Group, Marriott International, Choice Hotels International και Wyndham Hotels and Resorts.

πολυτελές ξενοδοχείο με ξαπλώστρες

Η Marriot International, η τρίτη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα με 5.974 ξενοδοχεία σε περισσότερες από 110 χώρες, είχε τη μεγαλύτερη πτώση στην κεφαλαιοποίησή της από τις αρχές του έτους. Η συνολική αξία των μετοχών της Hilton Worldwide Holdings, της 5ης μεγαλύτερης αλυσίδα ξενοδοχείων παγκοσμίως, μειώθηκε κατά 5,66 δισ. δολάρια από τις αρχές του 2020.

Η αλυσίδα Intercontinental Hotels, η τέταρτη μεγαλύτερη παγκοσμίως, με 5.070 ξενοδοχεία σε σχεδόν 100 χώρες, είχε κεφαλαιοποίηση στα 12,3 δισ. δολάρια τον Δεκέμβριο του 2019. Αφού υποχώρησε στα 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο, αυξήθηκε στα 9,7 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας πτώση 21% εν μέσω της κρίσης.

Η Wyndham Worldwide, η μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων στον κόσμο από άποψης αριθμού μονάδων (με 8.092 ξενοδοχεία), είχε αξία στα 5,89 δις δολάρια τον Δεκέμβριο, Μέχρι το τέλος Μαρτίου, η κεφαλαιοποίηση έπεσε στα 2,93 δις δολάρια. Η αξία των μετοχών της αμερικανικής εταιρείας ανήλθε σε περισσότερα από 5 δις δολάρια τον Σεπτέμβριο, μειωμένη κατά 870 εκατ. δολάρια από τις αρχές του έτους.

Τέλος η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα παγκοσμίως, η Choice Hotels International, έχασε 440 εκατ. δολάρια από την κεφαλαιοποίησή της.

Κορονοϊός: Πότε θα επιστρέψουν οι διακοπές στη μορφή που ξέραμε;

ονόματα προορισμών για ταξίδια σε πινακίδες

Πότε θα επιστρέψουν οι διακοπές στη μορφή που ξέραμε; Την απάντηση σε αυτό το καίριο ερώτημα εν μέσω πανδημίας κορονοϊού έρχονται να δώσουν τρεις ειδικοί στο χώρο των ταξιδιών, μετά από σχετική ερώτηση που τέθηκε από την Telegraph.

Η τουριστική βιομηχανία σε ολόκληρο τον κόσμο έχει πληγεί από την πανδημία 6 και πλέον μήνες, καθώς νέα lockdown και περιορισμοί είναι ανοιχτά στις περισσότερες χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Τρεις ειδικοί του τουρισμού και της υγείας κλήθηκαν να απαντήσουν εάν οι διακοπές μας θα γίνουν ξανά όπως ήταν, σύμφωνα πάντα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της συμβουλευτικής εταιρείας στον τουρισμό, The PC Agency, Paul Charles θεωρεί αυτήν ως την πιο δύσκολη ερώτηση που θα μπορούσε να του γίνει. Μάλιστα σημειώνει πως, αν και δεν μπορεί να ξέρει με βεβαιότητα, καθώς όλα είναι ρευστά και αλλάζουν διαρκώς σε κάθε χώρα ό,τι αφορά στον κορονοϊό, ο Ιούνιος του 2021 θα φέρει πολλές αλλαγές στα ταξίδια και διαφορετικότητα. “Η τεχνολογία θα έχει βελτιώσει τα ταξίδια χωρίς μάσκα και τα τεστ στα αεροδρόμια. Μέχρι τότε θα έχουμε όλοι συνηθίσει τα τεστ στην καθημερινότητά μας ενώ θα διανέμεται ευρέως και το εμβόλιο“, είπε.

Ο συντάκτης υγείας της Telegraph, Paul Nuki, είναι περισσότερο αρνητικός, καθώς θεωρεί πως τα πράγματα σχετικά με το ταξίδι ανά τον κόσμο θα εξομαλυνθούν το 2022. Βλέπει μεγάλα πλεονεκτήματα για τους ευέλικτους ταξιδιώτες και όσους ταξιδεύουν αυτόνομα, καθώς οι τιμές για πτήσεις και διαμονή θα βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα από ποτέ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Kuoni UK, Derek Jones, αναφέρει με τη σειρά του, ότι πρέπει να περιμένουμε 2-3 χρόνια για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Σημαντικός παράγοντας ως προς αυτό θα είναι είτε η ανάπτυξη εμβολίου είτε η εξέλιξη να γίνει ο κορονοϊός μια επιδημία για τους ανθρώπους, μια απλή ασθένεια όπως η γρίπη που θα επιστρέφει ανά διαστήματα.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ