Η διαδικασία της ανάπτυξής του διαρκεί περίπου 2 χρόνια, ενώ η καλλιέργειά του γίνεται βάσει συγκεκριμένων βικτωριανών μεθόδων κηπουρικής. Ένας σπάνιος εξωτικός ανανάς που κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 16.000 ευρώ το τεμάχιο!

Επιπλέον, το ακριβότερο φρούτο στον κόσμο φυτεύεται και ευδοκιμεί σε ένα ειδικό υπόστρωμα εδάφους που περιέχει κοπριά και ούρα αλόγου και αρκετό άχυρο.

Προσοχή! 10 φαγητά που είναι επικίνδυνα όταν ταξιδεύετε… αλλά τα τρώτε πολύ συχνά!

Η υπερπολυτελής… συγκομιδή έγινε πρόσφατα στους κήπους «Cornwall’s Lost Gardens of Heligan» στο Ηνωμένο Βασίλειο και περιλαμβάνει μόλις 8 ανανάδες! «Το κόστος της καλλιέργειας για κάθε ανανά ξεχωριστά αγγίζει τα 1.700 ευρώ, ενώ η γεύση τους είναι εκρηκτική και το άρωμά τους μοναδικό, αναφέρει ο υπεύθυνος του Κήπου James Stephens.

To μαγαζί που πρωταγωνιστεί στο Instagram και καθιέρωσε την… αποκέντρωση της αθηναϊκής νύχτας! (photos)

Αξίζει να σημειώσουμε, βέβαια, πως τα φρούτα δεν διατίθενται προς πώληση καθώς το προσωπικό των κήπων θέλει να τα κρατήσει όλα για δική τους κατανάλωση! «Η τιμή την οποία υπολογίζουμε είναι νομίζω αρκετά δίκαιη για την ποιότητα του συγκεκριμένου φρούτου, αρκεί να σκεφτείτε  πως 90 και πλέον τόνοι κοπριάς χρειάζονται στα δύο χρόνια της ανάπτυξής του, και όχι οποιαδήποτε κοπριά!», συμπληρώνει ο υπεύθυνος.

Διαβάστε ακόμα:
5+1 απομακρυσμένα μέρη στον πλανήτη που αν και απίστευτο, κατοικούνται!

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ