Υποχρεωτική καραντίνα θα επιβάλει η Ιταλία στους ταξιδιώτες από την ΕΕ

Στην Ιταλία πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν χθες, Κυριακή λόγω προειδοποιητικής απεργίας, σύμφωνα με την Handelsblatt. Περισσότερες από 200 πτήσεις ακυρώθηκαν σε αεροδρόμια σε όλη τη χώρα. Αυτό επηρέασε κυρίως τις εσωτερικές συνδέσεις, όπως αναφέρθηκε στις ιστοσελίδες των μεγάλων αεροδρομίων.

- Advertisement -

Αλλά και επιβάτες που ήθελαν να πάνε από το Μιλάνο στη Φρανκφούρτη ή το Βερολίνο δεν μπορούσαν να πάρουν την πτήση τους. Στα αεροδρόμια της Ρώμης ακυρώθηκαν, μεταξύ άλλων, οι συνδέσεις εκτός Ιταλίας με το Παρίσι, το Άμστερνταμ, το Λονδίνο ή τη Ζυρίχη.
Αιτία των ακυρώσεων ήταν το κάλεσμα πολλών ιταλικών συνδικάτων για τετράωρη στάση εργασίας. Η εταιρεία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας Enav και οι αεροπορικές εταιρείες Ryanair, Easyjet και Volotea απεργούσαν, σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές συνομοσπονδίες. Οι αεροπορικές εταιρείες δήλωσαν ότι είχαν ενημερώσει εκ των προτέρων τους πληγέντες πελάτες.

Υπάρχει διαμάχη μεταξύ των εταιρειών και των συνδικάτων σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις συνθήκες εργασίας και την καταβολή των κατώτατων μισθών στον κλάδο. Σύμφωνα με τον Enav, η προειδοποιητική απεργία επρόκειτο να διαρκέσει από τις 14:00 έως τις 18:00. Είπε ότι οι πτήσεις μεταξύ 7 π.μ. και 10 π.μ. και 6 μ.μ. και 9 μ.μ. δεν θα επηρεαστούν.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ