Αν για τους περισσότερους από εμάς η απόκτηση μιας Porsche είναι απλά ένα όνειρο, που κάποιοι τυχεροί μπορεί ίσως -κάποια στιγμή στη ζωή τους- να «αγγίξουν», φανταστείτε πόσο εκστασιακά ουτοπικό φαντάζει η αγορά μιας υπερπολυτελούς Porsche που επιπλέει και μπορεί να σκίζει τα νερά με 21 κόμβους.

Οπότε, εξαιρετικά ελάχιστοι θα είναι τελικά οι τυχεροί που θα βιώσουν το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της συνεργασίας της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με την Dynamiq,την περίφημη ρώσικη εταιρεία των superyachts υψηλής πολυτέλειας και πρωτοποριακού σχεδιασμού.


Η Dynamiq, που έχει την έδρα της στο Μονακό, παρουσίασε στο πρόσφατο ετήσιο «Yacht Show» του Πριγκιπάτου, τις πρώτες φωτογραφίες από το 35 μέτρων Porsche GTT 115, με τον επικεφαλής της ρώσικης εταιρείας, Sergei Dobroserdov, να το ονομάζει «αποκορύφωμα μιας μακράς διαδικασίας σχεδιασμού και ανάπτυξης, το οποίο θα εισαγάγει ένα νέο είδος superyacht στην αγορά».

Παίρνοντας το λόγο, ο CEO του τμήματος σχεδιασμού Studio FA της Porche, Roland Heiler, δήλωσε πως «Έχοντας στο μυαλό μας την εικόνα του πως μπορεί να μοιάζει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο υψηλών αποδόσεων στην ανοιχτή θάλασσα, το Dynamiq GTT 115 έχει σχεδιαστεί για να προσελκύσει τους λάτρεις των αυτοκινήτων και τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής που εκτιμούν τα πλεονεκτήματα της ταχύτητας, του στυλ και της φιλοσοφίας μας για έξυπνες αποδόσεις».

Τήνος: Η ακριβοθώρητη Delorean των €5.500.000!Ένα στολίδι στις Κυκλάδες

Και η αλήθεια είναι πως οι πρώτες -λίγες πάντως- εικόνες από το σκάφος είναι εντυπωσιακές. Πρόκειται για ένα υβριδικό superyacht κατασκευασμένο από αλουμίνιο, με μέγιστη ταχύτητα 21 κόμβων και μέγιστη απόσταση πλεύσης -χωρίς ανεφοδιασμό- 3.400 ναυτικών μιλίων, περίπου δηλαδή τη διαδρομή από το Saint Tropez στο Maiami, μια συνήθης απόσταση για τους λάτρεις τέτοιων γιοτ αλλά και εκείνων που θα μπορούσαν να αντέξουν το οικονομικό βάρος μια ανάλογης αγοράς πολυτελούς σκάφους.

Το Porsche GTT 115, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα μπορεί να φιλοξενεί έως και 6 άτομα και τον ανάλογο αριθμό πληρώματος (5-6 μέλη), στην πρύμνη του διαθέτει μια υπερμεγέθη πισίνα-σπα, προφανώς μετακινούμενη, ενώ η εσωτερική διακόσμηση έχει δανειστεί πολλά από την Porsche 911 R, ως προς την ποιότητα και τη σύνθεση των υλικών. Έτσι, το interior design έχει την υπογραφή Minotti, δηλαδή περιλαμβάνει δερμάτινη επίπλωση ειδικά φτιαγμένη για το σκάφος, επένδυση από ανθρακονήματα και μάρμαρο Sahara noir, ενώ τα δάπεδα είναι όλα ξύλινα από υψηλής ποιότητας και αντοχής υλικό.

Αν και ακούγονται διάφορα για την τιμή αγοράς ενός τέτοιου σκάφους, οι περισσότεροι αναφέρουν το αστρονομικό -για 35 μέτρα γιοτ- ποσό των 13.95 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ από την Dynamiq έχει ανακοινωθεί πως θα διατεθούν στην αγορά μόλις επτά Porsche GTT 115.

Salomon de Rothschild: Στα άδυτα ενός από τα πιο λαμπερά πάρτυ της φημισμένης οικογένειας των διαμαντιών

World Travel Awards:Όχι ένα,ούτε δύο…αλλά αυτά είναι τα 7 ελληνικά ξενοδοχεία που διέπρεψαν!

πηγή:tamtam.news

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ