Πόρτο Τιμόνι

Μια από τις κορυφαίες επιλογές για καλοκαιρινές διακοπές ανέκαθεν ήταν και είναι η Κέρκυρα. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό νησί που τα έχει όλα! Εκπληκτικά τοπία, αξιοθέατα, ξεχωριστή γαστρονομία και φυσικά εκπληκτικές παραλίες. Μια από αυτές είναι και η παραλία Πόρτο Τιμόνι.

- Advertisement -

Πρόκειται για μια από τις σχετικά πιο “άγνωστες” παραλίες του νησιού, κοντά στον Άγιο Γεώργιο Πάγων, στο βορειοδυτικό τμήμα της Κέρκυρας. Η παραλία αυτή είναι ξεχωριστή για ένα ακόμη χαρακτηριστικό της, για το γεγονός ότι είναι διπλή, από την μια πλευρά είναι η παραλία Πόρτο Τιμόνι, ενώ από την άλλη η παραλία Λιμνί! Ανάμεσα σε αυτές τις δύο υπάρχει μια στενή καταπράσινη λωρίδα που τις χωρίζει.

Πόρτο Τιμόνι Κέρκυρα

Η παραλία Πόρτο Τιμόνι

Κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά και λευκό βοτσαλάκι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της. Εδώ κανείς απολαμβάνει ήρεμα το μπάνιο του με το κατάφυτο τοπίο και την μαγευτική θέα να απλώνεται μπροστά του. Δίπλα ακριβώς από την παραλία υπάρχει μια θαλάσσια σπηλιά. Όποιος θέλει όμως να πάει στη σπηλιά πρέπει αν είναι προσεκτικός γιατί είναι αρκετά βαθιά και τα νερά παγωμένα.

Και οι δύο παραλίες είναι ανοργάνωτες, επομένως σε περίπτωση που αποφασίσετε να τις επισκεφθείτε, θα πρέπει να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα.

Για να φτάσετε στην μαγευτική διπλή παραλία της Κέρκυρας, ακολουθήστε τα μονοπάτια που ξεκινούν από τον Αφιώνα -το ένα από την πλατεία του χωριού και το άλλο από την κορυφή του- σε μια διαδρομή που διαρκεί 30-40 λεπτά.

Όταν φτάσετε στην παραλία, η θέα, το τοπίο, τα κρυστάλλινα νερά θα ανταμείψουν τον κόπο σας!

Πόρτο Τιμόνι παραλία

Δείτε την παραλία μέσα από το βίντεο:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ