Πόρτο Τιμόνι, Κέρκυρα

Έφτασε η ώρα για διακοπές! Πρέπει παρά την επιδημία να αρχίσουμε σιγά σιγά να οργανώνουμε τις διακοπές του καλοκαιριού! Μια από τις κορυφαίες επιλογές για φέτος το καλοκαίρι είναι η Κέρκυρα. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό νησί που τα έχει όλα! Εκπληκτικά τοπία, αξιοθέατα, ξεχωριστή γαστρονομία και φυσικά εκπληκτικές παραλίες. Μια από αυτές είναι και η παραλία Πόρτο Τιμόνι.

Πρόκειται για μια από τις σχετικά πιο άγνωστες παραλίες του νησιού, κοντά στον Άγιο Γεώργιο Πάγων, στο βορειοδυτικό τμήμα της Κέρκυρας. Χαρακτηρίζεται διπλή διότι από την μια πλευρά είναι η παραλία Πόρτο Τιμόνι, ενώ από την άλλη η παραλία Λιμνί. Ανάμεσα σε αυτές τις δύο υπάρχει μια στενή καταπράσινη λωρίδα που τις χωρίζει.

Παραλία Πόρτο Τιμόνι από ψηλά

Η παραλία Πόρτο Τιμόνι

Κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά και λευκό βοτσαλάκι στα όσα τις κάνουν να ξεχωρίζουν. Εδώ κανείς απολαμβάνει ήρεμα το μπάνιο του, σε πλήρη αρμονία με το κατάφυτο τοπίο και την μαγευτική θέα που απλώνεται μπροστά του. Δίπλα ακριβώς από την παραλία ανακαλύψτε την θαλάσσια σπηλιά, με προσοχή όμως γιατί είναι βαθιά και τα νερά της αρκετά παγωμένα.

Διαβάστε ακόμα:
Η άσημη "δίδυμη" παραλία της Βοϊδοκοιλιάς - Του Παπά η Λίμνα στη Μεθώνη αποκαλύπτει την ομορφιά της από ψηλά! (βίντεο)

Και οι δύο παραλίες είναι ανοργάνωτες, επομένως σε περίπτωση που αποφασίσετε να τις επισκεφθείτε, θα πρέπει να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα.

Για να φτάσετε στην μαγευτική διπλή παραλία της Κέρκυρας, ακολουθήστε τα μονοπάτια που ξεκινούν από τον Αφιώνα -το ένα από την πλατεία του χωριού και το άλλο από την κορυφή του- σε μια διαδρομή που διαρκεί 30-40 λεπτά.

Όταν φτάσετε στην μαγευτική παραλία, η θέα θα ανταμείψει τον κόπο σας!

Δείτε την μαγευτική παραλία μέσα από το βίντεο:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -