Χωριά Πορτογαλίας

Η Πορτογαλία έχει κάποια από τα ομορφότερα χωριά σε όλη την Ευρώπη, κάποια γνωστά, άλλα λιγότερο. Το μείγμα της κληρονομιάς, του πολιτισμού και της γοητείας τους προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, που επιθυμούν να γνωρίσουν την… επαρχιακή πλευρά της χώρας. Εμείς στο travelstyle.gr επιλέξαμε τα 10 πιο γοητευτικά και σας τα παρουσιάζουμε

- Advertisement -

Είναι τόσο εύκολο να καταλάβεις γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι ερωτεύονται την πανέμορφη Πορτογαλία. Από τη μία οι κοσμοπολίτικες πόλεις Λισαβόνα και Πόρτο και από την άλλη τα παραδοσιακά γραφικά χωριά της, συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο την ιδανική απόδραση. Απολαύστε λοιπόν μικρούς πανέμορφους οικισμούς πέρα από τα συνηθισμένα

Monsanto

Monsanto, Πορτογαλία

Αυτό το μικρό, οχυρωμένο χωριό. Τα σπίτια και οι δρόμοι στο Monsanto είναι γεμάτοι και σκαλιστούς  βράχους και  ογκόλιθους που περιβάλλουν την ίδια την πόλη. Η επίσκεψη στο κάστρο που έχει θέα στο χωριό προσφέρει μια εξαιρετική πανοραμική θέα στις πεδιάδες και τα κοντινά βουνά της Serra de Estrela.

Monsaraz

Monsaraz, Πορτογαλία

Το Monsaraz είναι ένα γοητευτικό χωριό όπου ακόμα και σήμερα διατηρεί την ιστορική και μεσαιωνική του ατμόσφαιρα. Ασβεστωμένα σπίτια, τα οποία δημιουργήθηκαν μεταξύ του 16ου και του 17ου αιώνα,κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του χωριού Rua Direita. Αν ακολουθήσετε αυτό το δρόμο θα σας οδηγήσει στην κεντρική πλατεία, όπου μια εκκλησία που στεγάζει όμορφους επιχρυσωμένους βωμούς και ζωγραφισμένους πυλώνες. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το κάστρο στην πόλη. Προσφέρει υπέροχη θέα στο φράγμα Alqueva και στους  ελαιώνες.

 Castelo Rodrigo

Castelo Rodrigo, Πορτογαλία

Φωλιασμένο πάνω σε ένα λόφο, το όμορφο αυτό χωριό «κοιτάζει» πάνω από το οροπέδιο που εκτείνεται προς τα ανατολικά στην Ισπανία και προς τα βόρεια στην κοιλάδα του ποταμού Douro. Διαθέτει μια πλούσια ιστορία, από την ίδρυσή του από τον Alfonso IX του Leon μέχρι να χρησιμοποιηθεί ως διαδρομή από τους προσκυνητές που πηγαίνουν στο Santiago de Compostela. Μέχρι σήμερα, το Castelo Rodrigo διατηρεί την μεσαιωνική αρχιτεκτονική με τα γραφικά σπίτια που βρίσκονται μέσα στα τείχη του.

 Sortelha

Sortelha, Πορτογαλία

Άλλο ένα γοητευτικό χωριό που εξακολουθεί να διατηρεί την ιστορική του κληρονομιά μέχρι σήμερα. Η γοτθική πύλη του χωριού και η εκκλησία του 14ου αιώνα, που διαθέτουν ισπανική-αραβική οροφή είναι μερικά από τα αξιόλογα αρχιτεκτονικά στυλ που είναι μοναδικά στην περιοχή.

 Nazare

Nazare Πορτογαλία

Το πιο διάσημο ψαροχώρι της Πορτογαλίας, προσελκύει επισκέπτες λόγω της ένδοξης παραλίας και της ζωντανής ζωής του χωριού. Θα γοητευτείτε από τις παραδοσιακές φορεσιές που φορούν ακόμα οι ντόπιοι. Στο Nazare ακραίοι…Surfers δοκιμάζουν την ικανότητα τους στα κύματα που πολλές φορές φτάνουν σε τρομακτικά μεγέθη!

- Advertisement -

Ericeira

Ericeira, Πορτογαλία

Είναι ένα μικροσκοπικό ψαροχώρι που βρίσκεται με βράχους που βλέπουν στην άγρια ακτή του Ατλαντικού. Αυτό το χωριό είναι γνωστό για τα ασβεστωμένα ξωκλήσια και τα σπίτια του, που βρίσκονται στα στενά δρομάκια. Μπορείτε να απολαύσετε ένα φρέσκο ψάρι και θαλασσινά  σε ένα από τα ιστορικά εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα. Επίσης η παραλία Ribeira das Ilhas θεωρείτε μια απο τις καλύτερες στην γηραιά ήπειρο για surfing!

 Obidos

Obidos, Πορτογαλία

Το Obidos θεωρείται ένα από τα πιο ρομαντικά χωριά της Ευρώπης λόγω των πολύχρωμων σπιτιών του γεμάτα βουκαμβίλιες, γοτθικά-πλακόστρωτα δρομάκια και ασβεστωμένες εκκλησίες που περιβάλλουν το κάστρο του 12ου αιώνα.

Marvao

Marvao Πορτογαλία

Το Marvao άλλο ένα μεσαιωνικό ορεινό χωριό με παρθένα γοητεία. Το χωριό ακόμα διατηρεί την γοητευτική του…δομή. Σπίτια και εκκλησίες οδηγούν σε ένα θαυμάσιο κάστρο του 13ου αιώνα με εντυπωσιακή πανοραμική θέα.

Almeida

Almeida Πορτογαλία

Είναι ένα χωριό που πρέπει να επισκεφθείτε! Ιδρύθηκε για να χρησιμεύσει ως μια μεγάλη πορτογαλική οχύρωση στα ισπανικά σύνορα τον 12ο αιώνα (οι Ισπανοί ήθελαν πραγματικά αυτή την πόλη) . Αξίζει μία βόλτα γύρω από τους τοίχους και τις τάφρους για να σας προκειμένου να γνωρίσετε το έντονο παρελθόν του.

Alvaro

Alvaro Πορτογαλία

Το χωριό μπορεί να υπερηφανεύεται για την πλούσια θρησκευτική του κληρονομιά όπως φανερώνουν  τα δεκαπέντε παρεκκλήσια και μια εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Ιάκωβο. Εκτός από αυτούς τους τόπους λατρείας, οι παραλίες και τα γραφικά φυσικά καταφύγια αναμφίβολα θα μεγαλώσουν την επιθυμία σας να επισκεφτείτε τον Alvaro. Επίσης για τους λάτρεις της ιστορίας, το χωριό χρησίμευσε ως έδρα του δήμου και έγινε μια σημαντική βάση για το Τάγμα της Μάλτας.

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ