Praia-do-Camilo Πορτογαλία

Η Πορτογαλία ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου που φτάνει μέχρι και τις 4.000 ευρώ αυτό το καλοκαίρι για τους “θορυβώδεις” τουρίστες.

Σε περίπτωση αναπαραγωγή δυνατής μουσικής στις πορτογαλικές παραλίες μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως και 4.000 ευρώ, μετά την απόφαση της Εθνικής Ναυτιλιακής Αρχής (AMN) σύμφωνα με την οποία διέταξε την απαγόρευση χρήσης μεγαφώνων ή άλλου φορητού ηχητικού εξοπλισμού που μπορεί να ενοχλήσει άλλους ανθρώπους στις παραλίες.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η απόφαση της AMN καταλήγει στο συμπέρασμα ότι απαγορεύεται η χρήση εξοπλισμού ήχου και η ανάπτυξη δραστηριοτήτων που παράγουν θόρυβο που μπορεί να προκαλέσουν αναστάτωση, αναφέρει το SchengenVisaInfo.com .

Η AMN ενθαρρύνει τα άτομα που ενοχλούνται από τον θόρυβο των ηχείων ή παρόμοιων συσκευών να επικοινωνήσουν με τις αρχές.

«Η εποπτεία είναι ευθύνη των τοπικών φορέων της Εθνικής Ναυτιλιακής Αρχής και των αστυνομικών ή διοικητικών αρχών που είναι αρμόδιες για το θέμα ή την περιοχή δικαιοδοσίας», εξηγεί το έγγραφο.

Τα πρόστιμα μπορεί να κυμαίνονται μεταξύ 200 και 4.000 ευρώ για ιδιώτες, ενώ είναι πιο αυστηρά για εταιρείες – που κυμαίνονται από 2.000 έως 36.000 ευρώ.

Το μικρότερο πρόστιμο με το οποίο θα επιβληθούν οι παραθεριστές αν τους πιάσουν είναι 200 ​​ευρώ, αλλά μπορούν να φτάσουν και πολύ παραπάνω. Για παρέες τα πρόστιμα μπορεί να φτάσουν συνολικά τις 31.000€.

Η απαγόρευση ανακοινώθηκε πριν από την τουριστική περίοδο αιχμής σε δημοφιλείς περιοχές όπως το Αλγκάρβε, το οποίο υποδέχεται ετησίως περισσότερους από ένα εκατομμύριο Βρετανούς υπηκόους, ενώ ο συνολικός αριθμός Βρετανών επισκεπτών στην Πορτογαλία είναι περίπου 2,5 εκατομμύρια κάθε χρόνο.

Η Πορτογαλία έχει γίνει δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Βρετανούς παραθεριστές, καθώς δεν υπάρχουν πλέον περιορισμοί που θα τους αποθάρρυνε από το να επισκεφθούν αυτήν την παράκτια χώρα. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι Βρετανοί πρέπει να περιμένουν στις ίδιες ουρές όπως όλοι οι άλλοι υπήκοοι τρίτων χωρών, κάτι που μπορεί να είναι μακρύ και ενοχλητικό, ενώ η Πορτογαλία έχει γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επιτρέπει στους Βρετανούς υπηκόους να αποφεύγουν μεγάλες ουρές αναμονής για χειροκίνητους ελέγχους . Οι νέοι κανόνες σήμαιναν ότι οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αντιμετωπίζονταν πλέον ως υπήκοοι τρίτων χωρών όπως απαιτείται βάσει του Brexit.

Ωστόσο, υπενθυμίζεται στους Βρετανούς υπηκόους να έχουν υπόψη τους ότι στη χώρα ισχύουν νέες απαιτήσεις διαβατηρίου μετά το Brexit και οι ταξιδιώτες θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι το διαβατήριό τους εκδόθηκε τα τελευταία δέκα χρόνια και να ισχύει για τουλάχιστον τρεις μήνες μετά την ημερομηνία αναχώρησης από την Πορτογαλία.

Κάθε πόλη στην Πορτογαλία έχει διαφορετικούς κανόνες και κανονισμούς, αλλά όλες αυτές οι πόλεις έχουν πολλά να προσφέρουν. Για παράδειγμα, η Λισαβόνα είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα διάλειμμα στην πόλη και έχει μερικές από τις πιο προσιτές τιμές καθώς ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί μόλις δύο τοις εκατό από το περασμένο καλοκαίρι.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ