Πότε και πως θα βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για τα Χριστούγεννα

Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για να κλείσετε φθηνά αεροπορικά αυτά τα Χριστούγεννα από την Skyscanner αποκλειστικά για τους ‘Ελληνες ταξιδιώτες.

Βάσει των αποκλειστικών στοιχείων που έχει στη διάθεσή της η Skyscanner

παρουσίασε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό τους καλύτερους τρόπους για να βρίσκετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για κάθε προορισμό στην Ελλάδα ή το εξωτερικό την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ποια είναι η φθηνότερη εβδομάδα και ο φθηνότερος μήνας για να κλείσετε αεροπορικά για τα Χριστούγεννα; Ποιες ημερομηνίες πρέπει να αποφεύγετε; Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό; Όλα αυτά, και πολλές ακόμα οδηγίες, παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, στον παρακάτω οδηγό της Skyscanner, ώστε να κλείνετε φθηνότερα αεροπορικά από την Ελλάδα για όλο τον κόσμο κάθε Χριστούγεννα!

Ο φθηνότερος μήνας για αεροπορικά εσωτερικού

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Skyscanner ο Αύγουστος είναι ο φθηνότερος μήνας να κλείσετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια για πτήσεις εντός Ελλάδας για την εβδομάδα των Χριστουγέννων, αφού η έκπτωση αγγίζει τα -29% με μέση τιμή τα 109 ευρώ. Ακολουθεί ο Σεπτέμβριος με μέση τιμή τα 127 ευρώ και τα αεροπορικά να είναι φθηνότερα κατά -17%. Ο Οκτώβριος παρουσιάζει μείωση τιμής κατά -10% με μέση τιμή τα 139 ευρώ, ενώ ο Νοέμβριος πέφτει μόλις στο -1% έκπτωση και τη μέση τιμή να ανεβαίνει στα 153 ευρώ. Το Δεκέμβριο οι τιμές αυξάνονται κατά +20% και η μέση τιμή ανεβαίνει στα 185 ευρώ.

Ο φθηνότερος μήνας για αεροπορικά εξωτερικού

Για πτήσεις σε προορισμούς του εξωτερικού ο φθηνότερος μήνας είναι ο Σεπτέμβριος και όχι ο Αύγουστος, όπως θα περίμενε κανείς. Τον Αύγουστο οι τιμές των αεροπορικών είναι μειωμένες κατά -15% με μέση τιμή τα 273 ευρώ, ενώ το Σεπτέμβριο η μείωση φτάνει το -16% και μέση τιμή τα 270 ευρώ. Ο Οκτώβριος παρουσιάζει μόλις -5% μείωση στην τιμή, ενώ ο Νοέμβριος δεν ενδείκνυται μιας και τα αεροπορικά έχουν ήδη ανέβει σε μια μέση τιμή τα 359 ευρώ και οι τιμές παρουσιάζουν αύξηση κατά +12%. Ο Δεκέμβριος είναι τσουχτερός με την τιμή να σκαρφαλώνει στα 406 ευρώ κατά μέσο όρο και όλες οι τιμές να παρουσιάζουν αύξηση κατά +26%.

H φθηνότερη εβδομάδα για να κλείσετε αεροπορικά εσωτερικού

Αν προνοήσετε και κλείσετε αεροπορικά 16 εβδομάδες πριν την εβδομάδα των Χριστουγέννων θα εξοικονομήσετε -36% φθηνότερα αεροπορικά. Εως και εφτά εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα μπορείτε να εξασφαλίσετε -10% μείωση στην τιμή των αεροπορικών, ενώ όσο πλησιάζουμε την γιορτινή εβδομάδα, οι τιμές αυξάνονται σημαντικά. ‘Ετσι, δυο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα θα βρείτε τα αεροπορικά αυξημένα κατά +17% και μια εβδομάδα μόλις πριν η αύξηση στις τιμές ανέρχεται στα +23%. Την ίδια εβδομάδα των Χριστουγέννων οι τιμές στις πτήσεις του εσωτερικού είναι αυξημένες κατά +53%.

Η φθηνότερη εβδομάδα για να κλείσετε αεροπορικά εξωτερικού

Ανάλογα διαμορφώνονται και οι τιμές στα αεροπορικά για τους διεθνείς προορισμούς. Ωστόσο, η καλύτερη εβδομάδα για να βρείτε τα φθηνότερα αεροπορικά είναι η 14η πριν τα Χριστούγεννα και όχι νωρίτερα με μείωση τιμής που φθάνει το -17% , ενώ 8 εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα θα πετύχετε μόλις -2% έκπτωση. Μια εβδομάδα πριν την εορταστική εβδομάδα θα πληρώσετε έως και +32% επιπλέον, ενώ την εβδομάδα των Χριστουγέννων προετοιμαστείτε για ένα επιπλέον +38% στην τιμή του εισιτηρίου σας.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί σε Ελλάδα κι εξωτερικό για τα Χριστούγεννα

Οι 10 πιο δημοφιλείς προορισμοί για τα Χριστούγεννα για ταξιδιώτες που κλείνουν αεροπορικά από Ελλάδα είναι:

1. Αθήνα
2. Θεσσαλονίκη
3. Κρήτη
4. Κέρκυρα
5. Ρόδος
6. Σαντορίνη
7. Κως
8. Αλεξανδρούπολη
9. Μυτιλήνη
10. Χίος

Αντίστοιχα οι 10 πιο δημοφιλείς προορισμοί του εξωτερικού για τα Χριστούγεννα είναι:

1. Λονδίνο
2. Νέα Υόρκη
3. Ρώμη
4. ‘Αμστερνταμ
5. Βιέννη
6. Παρίσι
7. Πράγα
8. Μόναχο
9. Βερολίνο
10. Στοκχόλμη

Οι φθηνότεροι διεθνείς προορισμοί από την Ελλάδα τα Χριστούγεννα:

1. Μπάντεν, Γερμανία
2. Σόφια, Βουλγαρία
3. Κίεβο, Ουκρανία
4. Λούγκα, Μάλτα
5. Αίντχόβεν, Ολλανδία
6. Βερολίνο, Γερμανία
7. Νάπολη, Ιταλία
8. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
9. Τελ Αβίβ, Ισραήλ
10. Βουκουρέστι, Ρουμανία

Ποια μέρα είναι φθηνότερα να ταξιδέψεις για τα Χριστούγεννα από την Ελλάδα

Σύμφωνα με τις μετρήσεις και τα στοιχεία της Skyscanner η φθηνότερη μέρα για να ταξιδέψει κάποιος από την Ελλάδα είναι η παραμονή των Χριστουγέννων.
Αντίθετα, οι πιο ακριβές πτήσεις πραγματοποιούνται περίπου μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, δηλαδή από 16-17 Δεκέμβρη, ενώ οι φθηνότερες πτήσεις είναι αυτές που γίνονται Παραμονή Χριστουγέννων, αλλά και μόλις λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.
Παραδόξως, οι ‘Ελληνες φαίνεται να αναζητούν περισσότερο πτήσεις την εβδομάδα των Χριστουγέννων και μια εβδομάδα μετά οπότε και παρουσιάζεται η μεγαλύτερη αύξηση αναζήτησης αεροπορικών.

Ποια είναι η φθηνότερη περίοδος για να κλείσετε αεροπορικά από Ελλάδα για Γερμανία- Ολλανδία- Ιταλία- Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Skyscanner σε ταξιδιώτες που έκλεισαν αεροπορικά από Ελλάδα για το εξωτερικό και συγκεκριμένα για τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, τα στοιχεία έχουν ως εξής:

Για τη Γερμανία, ο μέσος όρος τιμής στα αεροπορικά εισιτήρια για τη Γερμανία διαμορφώνεται στα 147 ευρώ. Οι φθηνότεροι μήνες για να κλείσετε αεροπορικά για Γερμανία φαίνεται να είναι ο Αύγουστος, ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος ως μέσα Νοεμβρίου.

Για την Ιταλία, οι φθηνότεροι μήνες είναι ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος και η δεύτερη εβδομάδα Νοεμβρίου, ενώ για το Ηνωμένο Βασίλειο οι φθηνότερες περίοδοι είναι η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου.
Για τις ΗΠΑ, φθηνότερα αεροπορικά βρίσκετε την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, αλλά και μέσα Οκτωβρίου και Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: airnews.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ